Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Λιγοστεύουν τα βήματα στο δρόμο προς το ΔΝΤ

Λιγοστεύουν τα βήματα στο δρόμο προς το ΔΝΤ
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μαδρίτη θα είναι για ακόμη μία φορά η ελληνική οικονομία, ενώ όλα δείχνουν πως πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό δεν θα είναι κάτι που θα κάνει η Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παρόλα αυτά εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή....
 την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών για την Ελλάδα.
Ειδικότερα στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τον Επίτροπο Όλι Ρεν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλώντ Τρισέ και επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια.
Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι «η επιστολή αφορά σε συνομιλίες με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και όχι ενεργοποίηση του μηχανισμού».
Μετά το σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών, για συζητήσεις σχετικά με το μηχανισμό στήριξης, που αποφασίστηκε στο τελευταίο eurogroup, τη Δευτέρα καταφθάνουν στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τις λεπτομέρειες εφαρμογής. Το γεγονός ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση και από τους τρεις φορείς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) σημαίνει ότι υπήρξε προεργασία στο παρασκήνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη σημερινή άτυπη σύνοδο του Eurogroup θα συνεδριάσει και το Ecofin, όπου οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να συζητήσουν τρόπους για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στην Ε.Ε., τα οποία έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου