Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τουριστική ύφεση πλην Μυκόνου



Λιγότερη κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς δείχνουν τα στοιχεία. Μειωμένη η ακτοπλοϊκή κίνηση αλλά και ο τζίρος των ξενοδοχείων. Φθηνότερα τα δωμάτια φέτος κατά 10%, εκτός από τη Μύκονο.
Μείωση των τιμών των ελληνικών ξενοδοχείων κατά 10% δείχνει ο κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (www.trivago.gr) που αντανακλά τις τιμές της διαδικτυακής ξενοδοχειακής αγοράς μέσα από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων. Ωστόσο η Μύκονος αναδεικνύεται ο ακριβότερος νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης τον εφετινό Αύγουστο, με τις τιμές στα ξενοδοχεία του νησιού να είναι ακριβότερες κατά 2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περυσινής χρονιάς.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο νησί τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων έχουν αυξημένη πληρότητα κατά 6% σε σχέση με πέρσι.
Την ίδια περίοδο που οι εισπράξεις από τον ελληνικό τουρισμό περιορίζονται, θετική είναι η πορεία των εσόδων σε Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα

Κάμψη της επιβατικής κίνησης στα πλοία τον Ιούλιο
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στον ακτοπλοϊκό αλλά και ευρύτερα τουριστικό κλάδο η συνεχόμενη μείωση της επιβατικής κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος μειωμένος σε σχέση με πέρυσι ήταν, τον Ιούλιο, ο αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου.
Αναλυτικά, από το λιμάνι του Πειραιά ταξίδεψαν 674.126 επιβάτες, 6,5% λιγότεροι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009.
Ταυτόχρονα, ταξίδεψαν λιγότερα αυτοκίνητα, 96.126 φέτος, από 108.887 πέρυσι, λιγότερα φορτηγά, 16.315 φέτος από 24.162 πέρυσι, και λιγότερα δίκυκλα, 19.623 από 21.182 πέρσι.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν και 33 λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 και συγκεκριμένα 837 πέρυσι, έναντι 804 φέτος.
Ανάλογα μειωμένη είναι και η επιβατική κίνηση στον Αργοσαρωνικό, αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας. Φέτος, στη διάρκεια του Ιουλίου για τον Αργοσαρωνικό ταξίδεψαν 206.104 επιβάτες έναντι 212.048 πέρυσι, και στη Ραφήνα ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψε έφτασε τους 176.911, ενώ τον περυσινό Ιούλιο ήταν 198.864.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κίνηση είναι μειωμένη, παρά το ότι ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο σύνολό τους κάνουν μεγάλες προσφορές για να προσελκύσουν επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου