Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

πρόωρες εκλογές????

Πρόωρες εκλογές με σταυρό
Καθόλου δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργο το θέμα της λίστας ή του σταυρού προτίμησης σε περίπτωση που θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Την αποκάλυψη αυτη έκανε στενός του συνεργάτης στο newpost καθως οπως έλεγε, το τελευταίο θέμα που απασχολεί τον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτο.
Με τι εκλογικό σύστημα δηλαδή θα κάνει εκλογές αν αποφασίσει κατι τέτοιο. Ίσα, ίσα δεν θα ήθελε να προσθέσει επιπλέον γκρίνια και εσωκομματικό θέμα με την τοποθέτηση υποψηφίων βουλευτών στη λίστα κάθε εκλογικής περιφέρειας που μοιραία μπορεί να αδικήσει κάποιους άλλους.
Αντίθετα το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο ώστε όλοι οι υποψήφιοι να τρέχουν για το σταυρό στις περιφέρειες τους υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Αν συμβεί αυτο οπως αναφέρει συνεργάτης του πρωθυπουργου, πολυ απλά σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται για το χρόνο που λήγει στις 3 Απριλίου και που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κάνει εκλογές με λίστα αφου μέχρι τότε ισχύει το 18μηνο απο τις τελευταίες εκλογές (Οκτώβριος 2009) αλλα τον ενδιαφέρει οι εκλογές να παραμένουν ως θέμα ανοικτές για οπότε ο ίδιος κρίνει.
Βέβαια το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προκαλεί και διαφορετικά συναισθήματα στους βουλευτές. Είναι ο "μπαμπουλας" της κοινοβουλευτικής ομάδας που χρησιμοποιεί ο κάθε πρωθυπουργός για να τιθασεύσει τους βουλευτες του, ιδίως όταν οι ίδιοι δεν είναι ήσυχοι.
Και στην παρούσα φάση, οι πράσινοι βουλευτές δεν είναι  διατεθειμένοι να παραμείνουν με σταυρωμένα  τα χέρια ιδίως όταν λήξη το 18μηνο της λίστας.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου