Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ


Σύγχυση έχει προκληθεί στην αγορά σχετικά με το αν έπεσαν ή όχι οι τιμές στην αγορά. Το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει πως η συμφωνία κυρίων για μειώσεις τιμών σε αριθμό προϊόντων λειτουργεί πλήρως και αναφέρεται σε τιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν χθες σε τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετς και σε 200 προϊόντα.

Από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου προέκυψε (σύμφωνα πάντα με τα ανακοινωθέντα) μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 5% και 17%.

Από την πλευρά τους, όμως, οι καταναλωτές και οι εκπρόσωποί τους υποστηρίζουν ότι οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, καθώς ενσωματώθηκε σ’ αυτές η αύξηση του ΦΠΑ.

Προφανώς, δεν πρόκειται για μυστήριο. Οι συμφωνίες κυρίων σπάνια αποδίδουν, καθώς η έλλειψη συγκεκριμένων τιμών επιτρέπει φαινομενικές μειώσεις, ενώ δεν αποκλείεται οι ίδιες εταιρίες να αυξάνουν τις τιμές άλλων προϊόντων τους (που δεν περιλαμβάνονται στη «συμφωνία κυρίων»), μεταφέροντας έτσι το κόστος της μείωσης από το ένα προϊόν στο άλλο.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως παρά τις διαπιστωθείσες μειώσεις, μέσα στο χάος των χιλιάδων προϊόντων, η ελπίδα για γενική μείωση έχει ήδη εξανεμιστεί. Και οπωσδήποτε, η μείωση του κόστους του καλαθιού της νοικοκυράς κατά 50 ευρώ δεν έχει διαπιστωθεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου