Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης μόνο στα λόγια

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η κυβερνητική προσπάθεια για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης είναι περισσότερο φραστική και λιγότερο ουσιαστική. Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του προσαρμόζουν την κυβερνητική φρασεολογία στη θέληση των Ελλήνων πολιτών, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Κατά τα άλλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε ορισμένα λιμάνια της χώρας, σε συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν κοινωνικές και φυλετικές συγκρούσεις.
Κυρίαρχη παρουσία 
Η παρουσία των παράνομων μεταναστών είναι πλέον κυρίαρχη στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων πόλεων. Ό,τι και να λέει ο κ. Παπουτσής για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, το υπουργείο του περιστοιχίζεται από πολυάριθμους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της Κατεχάκη και επιδίδονται στην επαιτεία και το παρεμπόριο υπό την καθοδήγηση πανίσχυρων κυκλωμάτων. Ό,τι και να λέει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γερουλάνος για βελτίωση της τουριστικής προοπτικής της χώρας, όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας πολιορκούνται καθημερινά από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι κάνουν πραγματικά αποκρουστική την εικόνα της τουριστικής Αθήνας για τους ξένους επισκέπτες, το συνάλλαγμα των οποίων υποτίθεται ότι θα μας βγάλει από το δημοσιονομικό και οικονομικό αδιέξοδο. Τέλος, όσες διαβεβαιώσεις και να μας δώσουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για σταδιακό περιορισμό της ροής παράνομων μεταναστών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ολόκληρες περιοχές της πρωτεύουσας παραμένουν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο Αφγανών, Ιρακινών, Πακιστανών, Σομαλών, Νιγηριανών και άλλων παράνομων μεταναστών.
Επενδύουν στην ένταση
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες δεν κάνουν τίποτα για να περιορίσουν τη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στην Αθήνα· αντίθετα, φαίνεται να επενδύουν επικοινωνιακά και πολιτικά στις κοινωνικές και φυλετικές συγκρούσεις που συνδέονται με αυτήν. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατραπεί σε ένα είδος «διαιτητή» στη σύγκρουση μεταξύ ακροαριστερών στοιχείων που θεωρούν διεθνιστικό καθήκον τους την υποστήριξη της παράνομης μετανάστευσης και ακροδεξιών στοιχείων που αξιοποιούν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων για να προβάλλουν λύσεις... εθνικής καθαρότητας. Η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, διαχειρίζεται τη μαζική παράνομη μετανάστευση με επικοινωνιακούς, πολιτικούς όρους, αντί να την αντιμετωπίζει αποτελεσματικά με γνώμονα τα καλώς ευνοούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου