Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνουν χειροκροτητές (!) για την αυριανή επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στά Γιάννενα.

«Ή ψηφίζετε τους δικούς μας ή πάμε σε εκλογές» θα επαναλάβει από τα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός

• Σε πανικό, κυριολεκτικά, βρίσκεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλα δείχνουν  ότι η δυσμενής πορεία - ουσιαστικά έρχεται συντριβή - για το κυβερνών κόμμα δεν πρόκειται να αναστραφεί, παρά και την παρουσία αύριο στα Γιάννινα του ίδιου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ούτε βεβαίως και ο πολιτικός εκφοβισμός (για εκβιασμό κάνουν λόγο κάποιοι) ότι αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προκηρυχθούν εθνικές, μπορεί ν’ αλλάξει την διαμορφωθείσα ήδη δυσμενή για το κυβερνών κόμμα κατάσταση.
Η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, μετά  τη διαπίστωση ότι η διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, είχε αρνητική απήχηση στους πολίτες.
Οι Ηπειρώτες, στην πλειοψηφία τους, δεν είναι πλέον αναποφάσιστοι. Έχουν καταλήξει να ψηφίσουν τους συνδυασμούς, που δεν στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό είναι μονόδρομος, αφού το Σοσιαλιστικό Κίνημα, ενώ μιλάει περί του αντιθέτου, στην πράξη πολιτικοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν και ο Πρωθυπουργός  κατηγορούσε τη Ν.Δ.,  που ζητούσε οι εκλογές να έχουν πολιτικό χαρακτήρα,  τώρα έρχεται ο ίδιος και προσδίδει αυτή τη χροιά.
Βλέποντας το ΠΑΣΟΚ  ότι έρχεται ή ήττα, επιχειρεί να δημιουργήσει πόλωση με την προσφιλή τακτική του. Άλλα λέει τη μια μέρα και την επομένη ενστερνίζεται αυτά τα οποία απαρνιόταν.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ…
• Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης ματαίωσε την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή. Και τη μεταφέρει για αύριο, με κεντρικό βέβαια ομιλητή τον Πρωθυπουργό!
Η ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μέχρι τώρα πρέσβευε  το ΠΑΣΟΚ, πέφτει «θύμα» της προσπάθειας για συσπείρωση. Οι περισσότεροι όμως πολίτες  έχουν πλέον ξεκάθαρο προσανατολισμό: Να ψηφίσουν χωρίς διλήμματα, με κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπου και το δικό τους.
Το δυσάρεστο, όμως, είναι ότι ο Βαγγέλης Αργύρης προβάλλεται ως καθαρά και αποκλειστικά κομματικός υποψήφιος.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ!
• «Πρεμούρα» έχει καταλάβει στελέχη, βουλευτές και υποψηφίους  του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, μήπως και δεν συγκεντρωθεί κόσμος κατά την αυριανή επίσκεψη Παπανδρέου στην Ηπειρωτική Πρωτεύουσα.
Ας σημειωθεί ότι ακυρώνεται και το πρόγραμμα επισκέψεων των κλιμακίων της «Ενότητας Πολιτών» του Φιλ. Φίλιου για να παραστούν στα «εργαστήρια» του Γ. Παπανδρέου!
Η κινητικότητα στην Ήπειρο είναι μεγάλη γι' αυτό και έχουν εξαπολυθεί σε χωριά και καφενεία, ώστε να μεταφερθούν οπαδοί και να δοθεί τηλεοπτικά η εντύπωση ότι οι Ηπειρώτες υποστηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.
Άλλωστε - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες -  αυτό ζήτησε τηλεφωνικά, την Παρασκευή το πρωί, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης από  τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε στην Κοζάνη, ενώ σήμερα θα συμμετέχει σε παρόμοια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Και αύριο στα Γιάννινα θα έλθει για να συμμετάσχει στις… εργασίες τριών κύκλων πολιτικών «εργαστηρίων»! Οι εργασίες στην πόλη μας θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν μέσα σε μόλις τρεις ώρες, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Du Lac». Θα ακολουθήσουν ομιλίες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου Βαγγέλη Αργύρη και του Πρωθυπουργού.
Φοβούμενοι στο ΠΑΣΟΚ αποδοκιμασία του Γιώργου Παπανδρέου, επέλεξαν τα… «εργαστήρια», αντί του ν’ απευθυνθεί άμεσα στο λαό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου