Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο πολίτης – υποζύγιο έφτασε στα όριά του


Δεν ξέρω ποιο είναι το πραγματικό νόημα ορισμένων – διάσπαρτων, είναι αλήθεια, και ημιεπίσημων – διαρροών και διαβεβαιώσεων ότι «δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι» εις το εξής. Δέσμευση με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει συνδέσει την παραμονή του στην υπουργική καρέκλα.
Μάλλον εννοεί τους άμεσους φόρους κάθε κατηγορίας.
 Δεν νομίζω ότι εννοούσε (και εδώ είναι το μείζον πρόβλημα) τους κάθε είδους έμμεσους, από τις νέες κατηγορίες προϊόντων σε μεγαλύτερο ΦΠΑ, την επικείμενη διπλή αύξηση τις αρχές του 2011 και τις αρχές του 2012 στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, την επικείμενη αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών (για να καλύψουν μέρος των ελλειμμάτων τους), στα τιμολόγια της ΔΕΗ κ.λπ. κ.λπ.
* Αυτοί άραγε δεν είναι φόροι, νέοι αλλά κανονικοί μάλιστα, δεν αποτελούν νέες επιβαρύνσεις; Χωρίς αμφιβολία.
Θα δούμε εάν η παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τελικά ένα τέχνασμα ή αίσθημα ευθύνης το πολύ έως τον Νοέμβριο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει παρηγορητικά για τον μέσο πολίτη αν στις παραπάνω φορολογήσεις – επιβαρύνσεις της καθημερινότητας λειτουργήσει το δήθεν «κοινωνικό πακέτο» στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου, με ψίχουλα παροχών ολίγων εκατοντάδων ευρώ τον χρόνο σε φτωχές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
* Ο τίτλος του σημερινού άρθρου «Ο πολίτης – υποζύγιο έφτασε στα όριά του. Δεν αντέχει άλλο» ανήκει σε υπουργό της κυβέρνησης. Και συμπληρώνει: «Δεν θα φάμε “μαύρο” μόνο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Νοέμβριο, αλλά θα κινδυνεύσει η ίδια η συνοχή του ΠΑΣΟΚ και η σταθερότητα της κυβέρνησης». Επειδή, όπως εξηγεί, έχουν εξαντληθεί τα όρια ανοχής και στέρησης – περικοπών από όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, με ανάμεσά τους πρώτους διαμαρτυρόμενους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Εάν τελικά δεν ψηφίσει ή επιλέξει ψήφο διαμαρτυρίας το ένα τρίτο όσων «προδομένων – εξαπατημένων» ψηφοφόρων στις εκλογές πριν από 10 μήνες, τότε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανησυχούν. Είναι μεν βουβό και ανεκδήλωτο ακόμα αλλά υπαρκτό ένα ποτάμι οργής και απογοήτευσης. Μέσα στους κόλπους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και γενικά της φιλοκυβερνητικής παράταξης. Ψυχική αποστασιοποίηση. Θυμίζει τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης του Κ. Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, παρά τα πρώτα χρόνια τους ως πρωθυπουργών.
Αλλωστε και στους μύθους των υποζυγίων η κακομεταχείριση, η εξάντληση των ορίων αντοχής έχει τρεις παραλλαγές. Να ψοφήσει ο γάιδαρος, να γονατίσει ή να αντιδράσει με βίαιες κλωτσιές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου