Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καταγγέλλουν σχέδιο διάσπασης από τους ντορικούς

Καταγγέλλουν σχέδιο διάσπασης από τους ντορικούς

  Του ΝΙΚΟΥ ΑΡΜΕΝΗ
 Σχέδιο διάσπασης της Ν.Δ. καταγγέλλουν πλέον χωρίς μισόλογα υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης αφήνοντας να εννοηθεί ότι την «οργάνωση» και «τέλεσή» του, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προωθεί η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ωστόσο, τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν αναφέρουν δημόσια το όνομα της πρώην υπουργού.
«Είναι αφελής όποιος δεν βλέπει το αυτονόητο. Και ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια σταδιακής αποδυνάμωσης του κόμματος. Τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι απλώς δικαιολογίες», λένε στο νεοκλασικό, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε δημόσια για κύκλους που απεργάζονται τη διάσπαση της Ν.Δ.

Το «μαρτύριο της σταγόνας»
Η υπόθεση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατέληξε στη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από τη Ν.Δ., θεωρούν στη Ρηγίλλης ότι απλώς επισφράγισε τις εκτιμήσεις εκείνων των «γαλάζιων» στελεχών που εδώ και καιρό μιλούν για οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δημόσια τοποθέτησή του μίλησε για τη στρατηγική του «μαρτυρίου της σταγόνας», όπως το ονομάζουν χαρακτηριστικά οι Κινέζοι, αναφερόμενος στα σχετικά σενάρια τα οποία, όπως είπε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα χαρακτήρισε κακόβουλα.
Στην πραγματικότητα όμως στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είναι πεπεισμένοι πως «το μαρτύριο της σταγόνας» βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και ότι θα ακολουθήσουν σταδιακά κι άλλοι βουλευτές του κόμματος το δρόμο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για τον οποίο βέβαια υποστηρίζουν ότι είχε πάρει εκ των προτέρων την απόφαση να επιδιώξει την έξοδό του από τη Ν.Δ.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ευθέως ότι πίσω από τον κ. Μαρκογιαννάκη ήταν η οικογένεια Μητσοτάκη.
«Βρήκε αφορμή και τη χρησιμοποίησε. Η επιλογή του όμως ήταν να είναι εκτός Ν.Δ. για λόγους που αντιλαμβάνομαι. Πολιτεύεται στα Χανιά που είναι η παραδοσιακή βάση εξόρμησης για όλη την οικογένεια Μητσοτάκη», είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ενώ παρόμοιες απόψεις διατυπώνουν κυρίως κατ’ ιδίαν κι άλλα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ιδιωτικές τους συνομιλίες χαρακτηρίζουν μάλιστα προσχηματική την άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να στηρίξει την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη στην Κρήτη, προβλέπουν ότι η ανεξάρτητη βουλευτής θα κινηθεί ανάλογα και σε άλλες περιφέρειες όπως π.χ. στην Πελοπόννησο, υποψιάζονται ότι δύο τρεις βουλευτές θα μεθοδεύσουν τη διαγραφή τους και εν ολίγοις υπονοούν πως η πρώην υπουργός έχει αποκλειστικό σκοπό να πλήξει τη Ν.Δ.
Η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη
Πάντως σε αυτό τον ιδιότυπο «πόλεμο» με την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, η Ρηγίλλης βρέθηκε σε αμηχανία με αφορμή την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Καρπενησίου. Ο γιος της πρώην υπουργού δεν ζήτησε χρίσμα όπως επιθυμούσαν στη Ρηγίλλης. Τελικά η λύση βρέθηκε εύκολα, με την επιλογή της Ρηγίλλης να μη στηρίξει και να μην προτείνει άλλον υποψήφιο «σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη», όπως δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Θετικά δε τοποθετήθηκε δημόσια και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ είναι αλήθεια πως η απόφαση που πήρε η Ρηγίλλης για αυτή την υποψηφιότητα ήταν σχεδόν αναγκαστική. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο Κώστας Μπακογιάννης είχε ανακοινώσει την απόφασή του και σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. λίγες ημέρες πριν από τις δηλώσεις του στην Ευρυτανία με τις οποίες έκανε γνωστό πως θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για το δήμο Καρπενησίου.
Σχέδιο αντεπίθεσης
Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι αυτό το σχέδιο, για το οποίο μιλούν, γυρνά πλέον ως μπούμερανγκ στην οικογένεια Μητσοτάκη. Ισχυρίζονται ότι και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται πια την ύπαρξη αυτού του σχεδίου και δεν μπορεί παρά να διαφωνεί με τέτοιες τακτικές και άρα εντέλει να πλήττεται η πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη. Το σχέδιο αντεπίθεσης στο οποίο έχει καταλήξει η Ρηγίλλης προβλέπει την υιοθέτηση αδιάφορης στάσης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα με παράλληλη προβολή των υποψηφίων στους οποίους έχει δοθεί χρίσμα.
Επισημαίνουν δε ότι και μόνο το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι υποψήφιοι στους οποίους δόθηκε χρίσμα είναι πρόσωπα που στην κούρσα της διαδοχής είχαν στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς τηρεί απαρέγκλιτα όσα είπε το βράδυ της εκλογής του για «σφουγγάρι»… «Δύναμή μας οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες», λένε και επιχειρούν να δείξουν αδιαφορία στις αιχμές που αφήνει με κάθε ευκαιρία η Ντόρα Μπακογιάννη περί έλλειψης στρατηγικής, αδυναμίας, απουσίας δημοκρατικών διεργασιών και συρρίκνωσης του κόμματος.
Εν τω μεταξύ, χθες συνεδρίασε στη Ρηγίλλης με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος όπου ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε βασικές κατευθύνσεις στην πορεία προς τις κάλπες του Νοεμβρίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου