Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

η γίνεται τελικά αληθές. Ο Γιώργος λοιπόν κρεμά τους πάντες και φεύγει.

http://papaioannou.files.wordpress.com/2010/08/cf80ceb1cf80ceb1cebdceb4cf81ceadcebfcf853.jpg?w=178&h=321
Και ενώ ανά την επικράτεια  διάφοροι σύντροφοι υποψήφιοι περιμένουν  να  λάβουν υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ  και  να οργανωθούν  προεκλογικά (γραφεία, αφίσες, ψηφοδέλτια, αντιπρόσωποι κλπ.) ο Γιώργος τους κρεμάει… Έτοιμοι να παλέψουν με αξιώσεις ή τέλος πάντων ακόμη και για να σώσουν οτιδήποτε  και αν σώζεται,  μα ο ΓΑΠ παίζει με τα νεύρα τους και φεύγει διακοπές.

Από τα μέσα Ιουλίου διαρρέουν οι δικοί του δήθεν δημοσκοπήσεις  για καλύψουν την αδράνεια μηνών, μα όλοι ξέρουν ότι τον Αύγουστο δεν γίνονται  Δημοσκοπήσεις και για αυτό δεν είδαμε  ως τώρα ούτε  μία.
Και όταν ο Γιώργος εμφανίζεται στην Αθήνα γιατί υποτίθεται τελειώνουν οι δημοσκοπήσεις, αυτές  επίμονα “ξαναρχίζουν” διότι ο ΓΑΠ ξαναφεύγει.
Αυτή η απουσία ηγεσίας έχει γίνει εμφανής  και όλοι οι κοντινοί ζητούν  -από τον Ιούνιο ακόμη- ένα συμπαγές επιτελείο να καλύψει αυτό το Κενό,  μα ποιος και πως θα το πει αυτό στο Γιώργο.
Διαρρέουν μετά ανασχηματισμό μπας και ξυπνήσει  μα εκείνος ξαναχάνεται στο Αιγαίο εβδομάδες.
Μύλος.
Και τι να πει ο μέσος υποψήφιος  ή το στέλεχος σε όλους αυτούς που οι λιγοστές διακοπές τους  τελειώσαν;  Σε όλους αυτούς που δεν πήγαν καν;  Ακόμη και σκληροί υποστηρικτές του χάθηκαν.  Τι να παραδεχτούν και πως να το χωνέψουν.
Την ίδια στιγμή φαίνεται ολοένα και πιο καθαρά ότι το ΠΑΣΟΚ  -για τον ΓΑΠ  και τους  πολύ στενούς φίλους του -δεν ήταν η ζωή του και η ιδεολογία του,  αλλά ένα σκαλοπάτι προς την ματαιοδοξία…  Και εκεί στα ψηλά τα μυαλά παίρνουν αέρα θαλασσινό. Φυραίνουν. Σαλεύουν… Πολύ θέλει ο άνθρωπος  για να ξεφύγει νομίζεται;  Είχε  και μια μέντα με τα “μεγάλα”  και τα “υψηλά”. Παίρνει και την Χίλαρυ τηλέφωνο … Σήμερα μετά από τόσα νησιά ανακοινώνει ξανά ολιγοήμερες διακοπές σε νησί, τέλος Αυγούστου.  Μετά τον Πόρο και  την Πάρο  την Σέριφο  και  χωρίς ενοχές.  Χθες μιλούσαμε για ανασχηματισμό, προχθές για εκλογές  Μπιρμπίλη αλλά μάλλον αυτά τα λέγανε οι δικοί του που ξέρουν το πρόβλημα. Τα επικοινωνιακά επιτελεία γαρ …
Ο Γιώργος λοιπόν κρεμά τους πάντες και φεύγει.
Εδώ στα χαμηλά όμως, ένας κόσμος περνά από την κατάθλιψη στην οργή… Ο κόσμος  συνειδητοποιεί καθημερινά αυτά που λέμε μήνες,  εξοργίζεται και χωρίς ενοχές διαχωρίζει την θέση του και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει πλέον;
Για το ΠΑΣΟΚ το Βήμα από την κατάθλιψη στην Οργή έγινε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου