Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

"Απαιτείται η στράτευση όλων"

Το πολιτικό διακύβευμα των αυτόδιοικητικών εκλογών προέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ότι απαιτεί την στράτευση όλων στους υποψηφίους της παράταξης.
Ο κ. Σαμαράς συνέδεσε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με την....
στρατηγική κατά του μνημονίου και των συνεπειών του στην οικονομία και στην κοινωνία. Στις παρούσες συνθήκες είπε ο κ. Σαμαράς που είναι «συνθήκες κρίσης», το πολιτικό στοιχείο υπερισχύει του αυτοδιοικητικού. 

Περιέγραψε την στρατηγική του λέγοντας ότι «η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική.
 Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα τέσσερα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των υποψηφίων του κόμματος για τους δήμους και τις περιφέρειες:

- Πρώτον, η θέληση της τοπικής κοινωνίας.

- Δεύτερον, το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής.

- Το τρίτο κριτήριο είναι η ενότητα του κόμματος. Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ.

- Το τέταρτο κριτήριο είναι η συνολική προοπτική που δίνουμε στη χώρα. Ασφαλώς δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε. Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον «Καλλικράτη» επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι «τον ``Καλλικράτη`` όταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε. Θα τον κάνουμε αληθινά λειτουργικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στα «εξαπτέρυγά του» λέγοντας: «Η ΝΔ λέει αλήθειες. Συχνά δύσκολες αλήθειες. Και τις υπηρετεί με συνέπεια. Παρά τον πόλεμο που της γίνεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από πάσης φύσεως ``εξαπτέρυγα``, που στηρίζουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο, ότι η πολεμική τους δεν μας αγγίζει».

Υποστήριξε ότι η ανοδική πορεία της ΝΔ έχει αρχίσει αντίθετα με την πορεία του ΠΑΣΟΚ για το οποίο είπε ότι «τα πράγματα είναι ακριβώς αντίστροφα: Η μεγάλη πτώση του έχει αρχίσει και στους επόμενους μήνες θα επιταχυνθεί». Συνέχισε προαναγγέλλοντας εκστρατείες ανά την Ελλάδα των δύο αντιπροέδρων του κόμματος κ.κ. Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου για να στηρίξουν το άνοιγμα του κόμματος στον λαό και στην Κοινωνία. Παράλληλα έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η Παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της Παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα».

Επανέλαβε την κριτική του στην πολιτική του μνημονίου σε αντιδιαστολή με την «στρατηγική εξόδου από την κρίση» που έχει προτείνει ο ίδιος. Μίλησε για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου λέγοντας ότι «τα έσοδα είναι πολύ μικρότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν να αποσπάσουν με τις φορο-επιδρομές, οι δαπάνες δεν ελέγχονται γι’ αυτό και περιορίζουν δραστικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή την παραδοσιακή ατμομηχανή της Οικονομίας μας, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, προκειμένου να εμφανίσει μειωμένο έλλειμμα. Τα αποτελέσματα είναι τρία - κι είναι και τα τρία ολέθρια:

- Πολύ μεγαλύτερη ύφεση απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον διπλάσια).

- Πολύ μεγαλύτερος πληθωρισμός απ’ όσο είχε προϋπολογιστεί (τουλάχιστον τριπλάσιος) και

- Πολύ μικρότερη πραγματική μείωση του ελλείμματος απ’ όσο είχε υπολογιστεί».

Προέβλεψε ότι «νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα» και επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει προτείνει εγκαίρως ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των υφεσιακών φαινομένων.

«Με βάση το εναλλακτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το έλλειμμα θα έχει εκμηδενιστεί σε δύο περίπου χρόνια (αν εφαρμοζόταν από σήμερα), ενώ με βάση το Μνημόνιο, ακόμα και μετά από τετραετία, θα υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 2%! Με βάση το διαφορετικό μείγμα Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, το δημόσιο χρέος θα είναι μετά από τετραετία κάτω από 100%, σημαντικά μικρότερο απ’ ό,τι σήμερα. Ενώ με βάση του Μνημόνιο θα πλησιάζει τότε το 150%!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα Παιδείας λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών δικαίωσαν την πολιτική της ΝΔ που είχε καθιερώσει την βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου