Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πειράματα με φόρους

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος για το έλλειμμα του Δημοσίου τον Ιούλιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Τα δημόσια έσοδα τον περασμένο μήνα μειώθηκαν σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 παρά τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ενώ και οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν λόγω της πληρωμής υπέρογκων τόκων.
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ στα έσοδα δεν οφείλονται μόνο στην αδυναμία των εισπρακτικών μηχανισμών να κάνουν το στοιχειώδες, που είναι η συλλογή των φόρων, αλλά και στη βαθιά ύφεση της οικονομίας.

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, που έχουν πάρει μορφή επιδημίας, η καθίζηση της οικοδομής και η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή δείχνουν ότι οι στόχοι του Προϋπολογισμού δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν η οικονομία βρίσκεται σε φάση έντονης συρρίκνωσης. Για το λόγο αυτό η επιλογή της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα, να επιτύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της αύξησης των φόρων οδηγείται σε αδιέξοδο. Η φορολογητέα ύλη μειώνεται λόγω της πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων και της μείωσης των εισοδημάτων των μισθωτών.
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΕΣ ότι εάν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει αναπτυξιακές πολιτικές δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την τόνωση του τουρισμού, τότε η μείωση του ελλείμματος δεν θα είναι βιώσιμη. Το οικονομικό επιτελείο έλαβε χθες ένα δυνατό καμπανάκι για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και εάν δεν αλλάξει άμεσα πορεία τότε θα πέσει στην παγίδα της υπερφορολόγησης, σε μία οικονομία που δεν παράγει έσοδα…
Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου