Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Κυβέρνηση εκχωρεί την ..."διοίκηση" των υπουργείων σε ιδιώτες.!


Παπακωνσταντίνου: Αδυνατούμε να ελέγξουμε τα χρέη και τις κρατικές δαπάνες.
Πάγκαλος: Χέσαμε και τα ...πατήσαμε.!

Μετά την παράδοση της χώρας στις ορέξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της περιώνυμης τρόικας και τη λήψη των σκληρών, ακραίων οικονομικών μέτρων, που πλήττουν όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η "σοσιαλιστική κυβέρνηση" Παπανδρέου προχωρά τώρα στην εκχώρηση της διοίκησης υπουργείων και δημόσιων οργανισμών σε ιδιώτες ελεγκτές, Ελληνες και ξένους.Με επιχείρημα την ανάγκη να τεθούν υπό αυστηρό έλεγχο οι δαπάνες και τα χρέη των φορέων του Δημοσίου, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να εγκαταστήσει τους ιδιώτες ελεγκτές σταδιακά, από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα κρατικά νοσοκομεία μέχρι τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα ίδια τα υπουργεία, υποκαθιστώντας στην ουσία το έργο που μέχρι σήμερα ασκούσαν οι οικονομικές υπηρεσίες των υπουργείων, οι υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πέραν της νομικής διάστασης του θέματος της ιδιωτικοποίησης βασικών δημόσιων λειτουργιών, ακόμη και αν αυτό συμφωνήθηκε στο μνημόνιο που υπεγράφη με την τρόικα, η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου συνιστά ομολογία αποτυχίας περιορισμού της σπατάλης και των ελλειμμάτων, παρά τα πρωτοφανή οικονομικά, φορολογικά μέτρα που έχουν ληφθεί.
Την ώρα που ο κ. Πάγκαλος ενοχλείται από τους ..."Φον Φούφουτους" που "συμπεριφέρονται ως μικροί πρωθυπουργοί", ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει πρόβλημα να παραδώσει τα κλειδιά της οικονομικής διοίκησης των υπουργείων σε ιδιώτες ελεγκτές που αναλαμβάνουν …υπουργοί στη θέση των υπουργών, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το υπουργείο, αφού δηλώνει αδυναμία ελέγχου των κρατικών δαπανών και χρεών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου