Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Απαλλαγή από το Μνημόνιο η μετασυνεδριακή στρατηγική Σαμαρά

Απαλλαγή από το Μνημόνιο η μετασυνεδριακή στρατηγική ΣαμαράΔριμύ κατηγορώ κατά του μνημονίου εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 8ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε  στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το «μνημόνιο τσακίζει τους αδύναμους και προκαλεί πλέγμα ασφυξίας».
Υπερασπίστηκε και αιτιολόγησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη στάση του κόμματός του λέγοντας ότι: «η μάχη που δώσαμε στη Βουλή δεν ήταν για το δανεισμό, που θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς, αλλά για τα μέτρα.
Γιατί τα μέτρα αυτά δεν σώζουν την Ελλάδα, την παγιδεύουν χειρότερα,σ` ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, μειωμένων δημοσίων εσόδων, ελλειμμάτων που παραμένουν υψηλά, νέων σκληρότερων μέτρων, μεγαλύτερης ύφεσης, επίμονα υψηλών ελλειμμάτων…
Κι αυτό οδηγεί σε πολύ βαθύτερη ύφεση. Σε ανυπόφορα υψηλή ανεργία.Με αυτά τα μέτρα δεν ξεφεύγουν λοιπόν από το έλλειμμα.Χώρια που το ίδιο το Μνημόνιο υπονοεί και η ίδια η Κομισιόν ομολογεί, ότι μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα και πολύ οδυνηρά χρόνια, θα μας οδηγήσει σε… ακόμα μεγαλύτερο χρέος!
Ωραία «σωτηρία»!
Δεν διασώζει την Ελλάδα. Τη βυθίζει σε «μαύρη τρύπα» ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα μεγαλύτερης υπέρ-χρέωσης.
Κι αυτό δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λένε, όλοι ουσιαστικά οι διεθνείς αναλυτές. Το λένε όλοι οι μεγάλοι σχολιαστές. Ακόμα και Νομπελίστες Οικονομολόγοι προειδοποιούν για αυτόν το φαύλο κύκλο ύφεσης.
Κι ενώ παντού στον κόσμο είναι κοινή η αντίληψη ότι αυτό το πακέτο μέτρων οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουμε κι εμείς τα μέτρα αυτά. Και να αφήσουμε τη χώρα χωρίς Αντιπολίτευση επί τέσσερα χρόνια!
Γιατί αν κι εμείς τα ψηφίζαμε, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε την απόλυτη συνενοχή όλων στον κατήφορο όπου οδηγεί τη χώρα.
Και στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν θα υπήρχε καμία θεσμική αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Παρά μόνον οι κραυγές των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο.
Η Νέα Δημοκρατία, δεν τους έκανε το χατίρι. Δεν υπέκυψε σε τέτοιες πιέσεις. Προσέφερε εναλλακτική λύση για την Οικονομία. Προσέφερε και εναλλακτική λύση για την Πολιτική. Ώστε να υπάρχει ένας πόλος που δεν νομιμοποιεί την αδιέξοδη πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά εκπροσωπεί την ανάγκη να ξεπεραστεί το αδιέξοδο αυτό» .
Στην συνέχεια ο κύριος Σαμαράς  «χάραξε» εν συντομία τις «ράγες» πάνω στις οποίες θα κινηθούν οι προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Εμείς από την πλευρά μας δεσμευθήκαμε ότι θα χαράξουμε μια πολιτική διέξοδο, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.
- Με άμεση προτεραιότητα μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους, που δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα…
- Και στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού και από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Αυτό όχι μόνο είναι εφικτό. Είναι πλέον και απαραίτητο: Γιατί είμαστε μια πλούσια χώρα, με τεράστιους αναξιοποίητους πόρους…….
….Σε δύο εβδομάδες, την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Γιατί μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο – από τη μαύρη τρύπα – της ατέλειωτης ύφεσης, χωρίς να πτωχεύσουμε. Φτάνει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Κι αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Νέας Μεταπολίτευσης: Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεπεράσουμε την κρίση.
- Χωρίς σύνδρομα απομόνωσης. Μια Ελλάδα ανοιχτή στον κόσμο.
-Αλλά και χωρίς σύνδρομα υποταγής. Μια Ελλάδα με ανεξαρτησία επιλογών.
- Μια Ελλάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη, συν-διαμορφώνει την Ευρώπη, αλλά δεν γίνεται «Νομαρχία» της ευρώ-γραφειοκρατίας, δεν γίνεται χώρα «περιορισμένης ευθύνης», δεν γίνεται «φιλανδοποιημένη» περιοχή.
Μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Μια Ελλάδα που δεν είναι «επαίτης» της ευρωπαϊκής στήριξης, αλλά συντελεστής της κοινής Ευρωπαϊκής ισχύος.»
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου