Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα εγκαθιδρύει εργασιακό Μεσαίωνα

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (και όχι νόμου) που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις εγκαθιδρύει εργασιακό Μεσαίωνα.
Απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα εγκαθιδρύει εργασιακό ΜεσαίωναΜε τρικ δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να μειώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης κατά 50% .Οι αλλαγές που φέρνει στις εργασιακές σχέσεις το νέο προεδρικό διάταγμα, ανατρέπουν κεκτημένα 40ετιας.
Οι εύκολες και φθηνές απολύσεις θα ανακυκλώσουν τα προβλήματα στην οικονομία, θα διευρύνουν την ύφεση και θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις από τις στρατιές των νέων ανέργων καθώς δεν υπάρχουν αναπτυξιακά αναχώματα.
Το υπουργείο Εργασίας απελευθερώνει την αγορά εργασίας χωρίς ταυτόχρονα να αναλαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε να ανακόψει την ύφεση και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας, αξιοποιώντας τις διατάξεις του μνημονίου, ανατρέπει συθέμελα τις εργασιακές σχέσεις με Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς να το περάσει από τη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα.
Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επανέρχεται σε βάρος των εργαζομένων θυμίζοντας εποχές 7ετιας.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη νέα (;) εργασία, η άρον άρον προώθηση εντός του καλοκαιριού και, κυρίως, η αδυναμία το υπουργείο Εργασίας να πείσει για το «ποιο είναι το όφελος στα μαστιζόμενα δημόσια οικονομικά από τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης;», αναμένεται να προκαλέσουν ρωγμές στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ το καταγγέλλει ως  Αντισυνταγματικό και το επιστρέφει ως ….επιεικώς απαράδεκτο, τονίζοντας ότι θα προσφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
«Ότι δεν κατάφεραν επί 10ετίας οι βιομήχανοι το παίρνουν σήμερα με την αρωγή της Τρόικας και τις Νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κρίση. Το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος ωχριά μπροστά στο μνημόνιο που έχει προηγηθεί», σχολιάζει η ΓΣΕΕ.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία που καταψήφισε το μνημόνιο καταγγέλλοντας ότι το μίγμα των συγκεκριμένων μέτρων δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Αντιθέτως, επιβαρύνει τη θέση της κυβέρνησης και ΟΣΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ, καθώς χωρίς κοινωνική διαβούλευση ή  στοιχειώδη διαπραγμάτευση δέχθηκαν μέτρα που πλήττουν τον κοινωνικό ιστό και παραλύουν την οικονομία.
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου