Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ζήτημα χρόνου ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς οι ερμηνείες που δίνουν στις τελευταίες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, οδηγούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων ότι ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση είναι ζήτημα χρόνου και σε επικοινωνιακό επίπεδο η αποστολή του σημερινού σχήματος θα ολοκληρωθεί με την πανηγυρική προβολή ως επιτυχία του πρώτου κύκλου διάσωσης της χώρας μέσα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.


Προ ολίγων ημερών ο κ. Παπανδρέου μίλησε για έναν κύκλο που έκλεισε με επιτυχία, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην ανάγκη κατοχύρωσης νέου πολιτικού κεφαλαίου και χρόνου, γεγονός που συνδέθηκε με την ανανέωση της κυβέρνησης σε επίπεδο προσώπων που θα φέρουν σε πέρας την επόμενη φάση των αλλαγών μετά την επιτυχή κατάληξη που υπήρξε με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης: «Είναι όμως μια μεγάλη επιτυχία και για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα σχετικής ηρεμίας και προστασίας όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του ευρώ. Θέλω αυτό να το τονίσω, γιατί χρειαζόμαστε το πολιτικό κεφάλαιο, το χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις επόμενες μεγάλες αλλαγές. Γιατί αυτές οι αλλαγές χρειάζεται να εφαρμοστούν» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν όμως των σχετικών μηνυμάτων που εξέπεμψε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, στην τροφοδότηση του σεναρίου ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών συνέβαλαν και κάποιες κινήσεις εκ μέρους των μελών της κυβέρνησης, όπως η τελευταία τοποθέτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, που με έμμεσο πλην σαφή τρόπο είχε παραδεχτεί ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος υπουργός που θα λάβει νέα μέτρα, η επαναφορά στο προσκήνιο των εκτιμήσεων ότι επίκεινται παραίτηση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου, καθώς, επίσης, και πληροφορίες που έφεραν την υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη να ακυρώνει το σημερινό πρόγραμμά της, έχοντας κατά τη χθεσινή ημέρα αποδώσει την αύξηση του πληθωρισμού στη φορομπηχτική πολιτική που ακολούθησε το οικονομικό επιτελείο με τις τσουχτερές αυξήσεις που μείωσαν και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Την ίδια στιγμή ήρθαν να προστεθούν στη «λογική» της αλλαγής αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση οι πληροφορίες ότι υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου θα δρομολογηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου σκοπεύει να συγκροτήσει ειδικό μηχανισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποστολή την εξεύρεση ξένων επενδυτών. Αυτή η απόφαση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται ως κίνηση «αφαίρεσης» αρμοδιοτήτων της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου