Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πιθανή νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από Moody’s

Ακόμη και μετά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, που θα διαθέσει εάν χρειαστεί κονδύλια 30 δισ. ευρώ (με ακόμη 10 δισ. ευρώ από ΔΝΤ), η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κινδυνεύει και πάλι να υποβαθμιστεί από τον διεθνή οίκο Moody’s.
Ο οίκος αξιολόγησης πιστεύει ότι η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην καταφέρει να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και τα σκληρά μέτρα που αυτό περιλαμβάνει για τη μείωση των δημόσιου ελλείμματος.
Η Σάρα Κάρλσον, αναλύτρια της Moody’s για την Ελλάδα τόνισε ότι εάν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον μηχανισμό στήριξης, θα καθησύχαζε λίγο περισσότερο τις αγορές. Η ίδια τόνισε ότι η στήριξη της Ευρώπης θεωρούταν δεδομένη ακόμη και πριν τις 11 Απριλίου, που αποσαφηνίστηκε ο μηχανισμός.
Η Moody’s έχει θέσει υπό εξέταση τον πολύ σημαντικό παράγοντα του κόστους δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν επιπτώσεις στα έσοδα του δημοσίου.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2009, η Moody’s είχε υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία βαθμίδα, στο επίπεδο Α2, που αποτελεί την 6η υψηλότερη κατάταξη. Είχε δε επικαλεστεί «μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους αφερεγγυότητας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου