Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αναβρασμός για τις νέες ταυτότητες

 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην Θεσσαλονίκη επιχειρώντας ουσιαστικά να μπλοκάρουν την έκδοση των νέων ταυτοτήτων που, όπως πιστεύουν, περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο είναι καταγεγραμμένα στοιχεία που αγνοεί ο κάτοχός της και που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν το τελευταίο στάδιο μιας σειράς αντιδράσεων που ξεκίνησαν με καταγγελίες αστυνομικών στις κατά τόπους ομοσπονδίες που ζητούσαν διευκρινίσεις για τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, καθώς δεν υπήρξε από πλευράς Αρχηγείου η απαιτούμενη ενημέρωση στα ζητήματα που ευλόγως προκύπτουν ως αναφορά τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, όταν μάλιστα γίνεται λόγος για
ηλεκτρονικές ταυτότητες.
Δέκτης ανάλογων παρατηρήσεων και έντονων ενστάσεων έγινε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία με έγγραφο της ζήτησε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, καθώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο «εκφράζονται ανησυχίες για ενσωμάτωση δεδομένων που ενδεχομένως θίγουν την πίστη των μελών μας στο Θεό, αλλά και επειδή οτιδήποτε βρίσκεται καταχωρημένο πρέπει να τελεί σε γνώση του κατόχου γεγονός που διαφορετικά γεννά θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων».
Η απάντηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ήταν καθησυχαστική δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι στις νέες ταυτότητες δεν υπάρχουν ούτε μαγνητική ταινία ούτε ηλεκτρονικό μικροκύκλωμα, πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχουν αριθμοί ή σύμβολα που να θίγουν την πίστη στο θεό. Επισημαίνεται μάλιστα πως οτιδήποτε άλλο διαδίδεται ή υποστηρίζεται αποτελεί αποκύημα της φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Στις νέες ταυτότητες, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Αρχηγείου, περιλαμβάνονται απλώς όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να διασφαλίζονται από παραποιήσεις, νοθεύσεις και πλαστογραφήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο αστυνομικοί που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζουν ωστόσο ότι είναι παράνομη η ηλεκτρονική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, τα οποία απαριθμώνται μάλιστα ενδεικτικά (φύλο, ηλικία κ.λπ.), χωρίς να διευκρινίζεται ποια ακριβώς θα είναι, αν είναι ευαίσθητα ή απλά δεδομένα, με συνέπεια να προσβάλλονται οι αρχές της νομιμότητας, της προσφορότητας, της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας που πρέπει να τηρούνται πάντοτε κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τον Ν. 2472/97. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν επίσης ότι στις νέες ταυτότητες θα μπορούσαν κάλλιστα να αποθηκευτούν και άλλα μη εμφανή στοιχεία, εν αγνοία του κατόχου της ταυτότητας που δεν μπορεί να πληροφορηθεί, να ελέγξει και να προβάλει αντιρρήσεις, με συνέπεια τη διακινδύνευση των προσωπικών του δεδομένων. Οι δύο αστυνομικοί θεωρούν άκυρη τη διαταγή για τις νέες ταυτότητες υποστηρίζοντας ακόμη ότι κατά παράβαση του Συντάγματος δεν στηρίζεται σε ειδική διάταξη νόμου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο αστυνομικοί ζητούν επίσης να προβλεφθεί στις νέες ταυτότητες η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου