Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τέταρτο μνημόνιο: Φρίκη χωρίς τέλος με νέα εξοντωτικά μέτρα

Θαυμάστε τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του έλληνα πρωθυπουργού: Ρωτήθηκε την Τρίτη στο Βερολίνο από δημοσιογράφο που συνόδευε την ελληνική αποστολή αν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα». Μια δήλωση άλλωστε που έχουμε ακούσει από τον ίδιο εκατοντάδες φορές μέχρι τώρα. Και δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών και άνθρωπος για όλες τις βρόμικες δουλειές της τρόικας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνοντας στη δημοσιότητα το τέταρτο Μνημόνιο εξήγγειλε, κατ’ εντολή της ΕΕ κυρίως αυτή τη φορά, ένα βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα, χειρότερο όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, καθώς τα έχει όλα: Από ιδιωτικοποιήσεις και νέο αντι-ασφαλιστικό μέχρι μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και νέους φόρους.

Ανασχηματισμός επί θύραις

Ανασχηματισμός επί θύραις Σε αλλαγή προσώπων σύρεται ο πρωθυπουργός λόγω της αναποφασιστικότητάς του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές
 Σύρεται σε ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός. Πνιγμένος στα εσωτερικά προβλήματα, με τα μηνύματα που έρχονται «απέξω» να είναι όλο και πιο αρνητικά και με τον ίδιο να είναι αναποφάσιστος στο θέμα της διενέργειας πρόωρων εκλογών, δεν έχει άλλη επιλογή. Και ανασχηματισμός χωρίς την αλλαγή οικονομικού επιτελείου είναι… μισή δουλειά, ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα.
«Μισή δουλειά» άλλωστε έκανε πρώιμα τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δημιούργησε ένα σχήμα μάλλον… υδροκέφαλο. Διατήρησε όλα τα μέλη στο σχήμα -εκτός από την κ. Κατερίνα Μπατζελή και τα πρόσωπα που ήταν εκείνο το διάστημα υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές- και το ενίσχυσε με περισσότερα, επανασυστήνοντας υπουργεία κ.ο.κ. Με τα σημερινά δεδομένα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποτελέσει παρελθόν για το υπουργείο Οικονομικών. Θα τον αντικαταστήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος και δεν βρίσκεται σε διαφορετική λογική από το νυν υπουργό και καλό όνομα έχει στην αγορά από την πενταετή θητεία του στην Κάνιγγος, ως υφυπουργός Εμπορίου.
Το θέμα βρίσκεται στο θέμα του αντικαταστάτη του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τρία είναι τα πρόσωπα που συζητούνται αυτό το διάστημα αλλά όλα έχουν τα αρνητικά τους:
• Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος: Όχι μόνο πολιτεύεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον κ. Χρυσοχοΐδη (Β’ Αθήνας), αλλά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κονταροχτυπιούνται για την «πρωτιά».
• Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: Για τους γνωρίζοντες καλά τα εσωκομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο «πολιτικός πατέρας» του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχουν διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις.

Ανεκδοτάκι της εποχής…

http://lh5.ggpht.com/_FAwxyO6b_og/TM7yyidwrpI/AAAAAAAAAZ0/A2MW3UY4sdE/airplane%5B5%5D.jpgΤαξιδεύουν ο Παπανδρέου, η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω από την Αττική, κάνει μια το βλέμμα του κάτω στο δάπεδο του αεροπλάνου η Μπιρμπίλη και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.  Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει «Να μπορούσα να άνοιγα τωρα το παράθυρο, να το πέταγα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το….