Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΜΜΕ- ΥΠΗΡΕΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ) ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

 Όπως είχε υποσχεθεί την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως παραβιάζονται υπέρ του ΠΑΣΟΚ οι κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας από τα ΜΜΕ.

«Σας δίνουμε σήμερα – όπως σας είχα πει την προηγούμενη εβδομάδα- την έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με την “πολιτική πολυφωνία” στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2010.
Έχοντας υπόψη σας το σύνολο της έκθεσης μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.
Και βέβαια θα συμφωνήσετε πως ό,τι σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα είναι απολύτως ακριβές. Είναι η πραγματικότητα.
Θα περιοριστώ σε ορισμένες βασικές επισημάνσεις:

·         Η πρώτη επισήμανση αφορά στη χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για ολόκληρο το 2010. Τα στοιχεία θα τα βρείτε στον πίνακα της σελ. 9.
Από αυτά προκύπτει ότι:
 -       Το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%. Ποσοστά πολύ πιο ψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου: Ποσοστά που αποκαλύπτουν μια υπερέκθεση.
-       Η Νέα Δημοκρατία έχει προβολή που κυμαίνεται από το 20,1% (ΝΕΤ) και φτάνει μέχρι το 28,8%. Δηλαδή, έχουμε το ακριβώς αντίθετο, σε όλα ανεξαιρέτως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Έχουμε χρόνο προβολής που υπολείπεται των εκλογικών ποσοστών της. Έχουμε υποέκθεση.
-       Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ παρουσιάζει μια διακύμανση. Αλλού βρίσκεται περίπου στα επίπεδα της κοινοβουλευτικής του δύναμης, αλλού λίγο παραπάνω και αλλού λίγο παρακάτω.
-       Για το ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επίπεδα ανάλογα με την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και λίγο πιο πάνω.
-       Για το ΛΑΟΣ σε δύο κανάλια βλέπουμε μια υπερέκθεση και σε άλλα έκθεση που βρίσκεται περίπου στην εκλογική του δύναμη.

·         Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στον τόνο παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων. Τα σχετικά στοιχεία θα τα βρείτε στους πίνακες των σελίδων 33 και 34.
Κυρίως μάλιστα στη σελίδα 34,
όπου καταγράφεται το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης για κάθε κόμμα χωριστά, όπως προκύπτει από την αφαίρεση του ποσοστού του αρνητικού τόνου από το ποσοστό του θετικού τόνου.
 Από τους πίνακες αυτούς προκύπτει ότι:
-       Για το ΠΑΣΟΚ το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης είναι θετικό με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, όπου είναι οριακά αρνητικό και το STAR, όπου είναι ουδέτερο.
-       Για τη Νέα Δημοκρατία έχουμε, και πάλι, το ακριβώς αντίθετο. Σε όλους ανεξαίρετα τους τηλεοπτικούς σταθμούς το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

·         Στον ίδιο πίνακα θα δείτε και τις διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει μεταξύ 2009 και 2010.
-       Το ΠΑΣΟΚ είχε θετικό πρόσημο και το ‘09 και το ’10 σε όλους τους σταθμούς, με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, που είχε αρνητικό πρόσημο το ALTER που το 2009 είχε ουδέτερο και το STAR που έχει ουδέτερο.
-       Η Νέα Δημοκρατία είχε αρνητικό πρόσημο και τις δύο χρονιές, με εξαίρεση για το 2009 τη ΝΕΤ, όπου είχε θετικό και το ΣΚΑΪ όπου είχε ουδέτερο. Πάντως, το 2010 είναι παντού αρνητικό.

·         Η τρίτη επισήμανση αφορά στην παρουσίαση των Πολιτικών Αρχηγών. Και το σχετικό πίνακα (θα τον βρείτε στη σελίδα 40).
-       Υπάρχουν στοιχεία, τόσο για το 2010, όσο και για το 2009 και μπορείτε -κατά συνέπεια- να κάνετε και συγκρίσεις για τις διαφοροποιήσεις που συντελέστηκαν.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύονται προκύπτει ότι:
-       Πρώτος σε προβολή είναι ο Πρωθυπουργός με ποσοστά που κυμαίνονται από το 19,2% μέχρι και το 39,1%. Τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2009.
-       Δεύτερος σε προβολή είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με ποσοστά από το 13% μέχρι το 25,4%. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά της προβολής του Προέδρου της Ν.Δ. κατά το 2010 έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2009. Και το επισημαίνω.
-       Για τους υπόλοιπους αρχηγούς θα δείτε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει μια υπερπροβολή του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Τσίπρα παρόλο που τα κόμματά τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά έναντι της κας Παπαρήγα, που ηγείται του ΚΚΕ με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.
 Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία.
Μπορείτε να τα δείτε με κάθε λεπτομέρεια στην έκθεση του ΕΣΡ.
Δικαιώνουν στο ακέραιο αυτά που ήδη σας είπα από την προηγούμενη εβδομάδα».

α ερωτήματα προς τον κ. Παπανδρέου πολλαπλασιάζονται!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAnBW7_RT2693xdlTXCEiwNkaKMcNK2Q8hK4KcdjlQ_3k0zmymXQ8JlDg9_z52t8mFVACGfLpMaVJvFrZLwJG1y88jjuk4XNF8oqhUSFGOFimha0PzM2PBWlL0uJdUjDv2DsbvDHd2zt4/s320/%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpgΟ Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν την Παρασκευή και επαναλήφθηκαν σήμερα, από τον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, αξιωματούχος του Δ.Ν.Τ. αποκαλύπτει ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ταμείου, όχι μόνον στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και πριν τον Οκτώβριο του 2009, όταν βρισκόταν ακόμη στην Αντιπολίτευση.

Ύστερα από αυτά, τα ερωτήματα προς τον κ. Παπανδρέου πολλαπλασιάζονται και τον καλούμε να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Πρώτον: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής του ΔΝΤ από τον καιρό που βρισκόταν στην Αντιπολίτευση;

Δεύτερον: Αν ισχύει αυτή η πληροφορία, πώς ο Πρωθυπουργός από τη μία διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι “λεφτά υπάρχουν” και από την άλλη διαβουλευόταν με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και πώς, ενώ δημόσια κατήγγελλε το ΔΝΤ, παρασκηνιακά συζητούσε μαζί του;

Τρίτον: Πότε ακριβώς είχε ληφθεί η απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ με δεδομένο ότι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, με συνέντευξή του στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, έχει αποκαλύψει ότι το “ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου”, υπογραμμίζοντας πως “όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ”;

Στα ερωτήματα αυτά προστίθενται και σε εκείνα που, ήδη, έχουμε αναπτύξει (21/2) αλλά –μέχρι σήμερα- παραμένουν αναπάντητα:

Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, ενώ συζητούσε μυστικά με τον κ. Στρος Καν, δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες λέγοντας (το Δεκέμβριο του 2009), ότι «τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν» και επιμένοντας (τον Ιανουαρίου του 2010), ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ»;

Δεύτερον: Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων; 

Τρίτον: Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;

Τέταρτον: Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη “χρεοκοπία”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για οικονομία που μοιάζει με τον “Τιτανικό”;

Πέμπτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ;

Έκτον: Γιατί, ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «είναι επίσημες πράξεις, με τις οποίες ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας», και καταδικάζουν τη χώρα «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ;

Έβδομον: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;

Όγδοον: Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν -για το 2010- ένα παντελώς πλαστό Προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις;

Ένατον: Πως γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της Οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;
Τι κρύβεται, τελικά, πίσω από την απόφαση εκείνη;».