Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Δ. : "...οι εξαγγελίες για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών ήταν λόγια του αέρα..."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcK7le7H5b8hKJZtACsXVJU5h7pRszcxmFO2xQnOlHEmlfDhq3bOgguLZw0YzC-HFHO-IcYfka50KINjfvde7LpJ0X5jm0Q9C27MP6TUvwg83xdsjbhyphenhypheny-CJquiyfnuEN92gusV5fE1b_W/s1600/kouloura.jpg«Από το έλεος του καιρού και του πράσινου σκουληκιού, οι βαμβακοπαραγωγοί βρίσκονται σήμερα στο έλεος της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Από όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σκανδαλίδη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης 31 βουλευτών της Ν.Δ. κατέστη πλέον σαφές πως οι εξαγγελίες για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών ήταν λόγια του αέρα: Ουδέποτε υποβλήθηκε από την Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόγραμμα αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι.


Και το χειρότερο: Συνεχώς μετατίθεται σε απροσδιόριστο  μέλλον οι αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις που πρέπει να γίνουν μέσω ΕΛΓΑ. Και ακόμη χειρότερο: Δεν πήραμε καμία απάντηση για το πώς θα γίνει η εκτίμηση για κάθε βαμβακοχώραφο, για το πόση είναι η ζημιά από τη βροχόπτωση και πόση από το πράσινο σκουλήκι, ώστε να ξέρει κάθε παραγωγός τι να περιμένει από τον ΕΛΓΑ και τι να περιμένει από τα ΠΣΕΑ.
Το μόνο που επιβεβαίωσε ο κ. υπουργός ήταν ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα εισπράξουν φέτος κουτσουρεμένη τη συνδεδεμένη με την παραγωγή του προϊόντος κοινοτική στρεμματική ενίσχυση, η καταβολή της οποίας για την περσινή σοδειά έχει ήδη καθυστερήσει.
Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πόσο αναξιόπιστη είναι η κυβέρνηση στις υποσχέσεις της για πλήρεις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών.
Η Ν.Δ. διαμηνύει ότι η λύση για τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς μας είναι: Πλήρεις και πραγματικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να βρει άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για να βγουν από τα δραματικά αδιέξοδα οι πληγέντες βαμβακοκαλλιεργητές μας.
 Τους το χρωστά, εδώ και τώρα».
Γιώργος Καρασμάνης, Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
"neosdimospargas.blogspot.com"