Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νικόλαος Νικολόπουλος:"Στο κέντρο της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο για την υγεία, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι"

Ο  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη,  δήλωσε:
«Στο κέντρο της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με το νομοσχέδιο για την υγεία, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται επί πολλούς μήνες για το αυτονόητο κοινωνικό τους δικαίωμα: Την πρόσβαση σε γιατρό, περίθαλψη, φάρμακο.
Οι ασφαλισμένοι, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απουσιάζουν από τις διαδικασίες της κατ΄ ευφημισμόν μεταρρύθμισης.
Ο έτσι κι αλλιώς ελλιπής διάλογος δεν περιλαμβάνει εκπροσώπους των εργαζομένων – ασφαλισμένων.
Σε όλο τον κόσμο, στα ζητήματα της ασφάλισης υγείας αυτοί που πληρώνουν, αυτοί θέτουν και τους κανόνες.Στη χώρα μας, οι ασφαλισμένοι αυτοί που φέρνουν τα έσοδα στο ΙΚΑ, όχι μόνο δεν βάζουν τους κανόνες, όχι μόνο δεν ακούγονται κατά τη διαμόρφωση των αποφάσεων, αλλά αντίθετα αγνοούνται και ταλαιπωρούνται.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει, έστω και τώρα, έστω και την τελευταία αυτή στιγμή, να αποσύρει το Νομοσχέδιο της ασάφειας και της προχειρότητας από τη Βουλή.
Επιβάλλεται άμεσα να εξασφαλίσει τη στελέχωση του ΙΚΑ με γιατρούς, έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στις λίστες αναμονής και στις ουρές των ιατρείων.
Πειραματισμοί, ερασιτεχνισμοί και προχειρότητες στις πλάτες των ασφαλισμένων δεν χωρούν».