Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο για την οικονομία

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο. Τα υφεσιακά φαινόμενα ενισχύονται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πολλές επιχειρήσεις και ολόκληροι κλάδοι σε αδιέξοδο και να αυξάνεται επικίνδυνα το ποσοστό της ανεργίας. Παράλληλα, οι αγορές και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν συνεχώς την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, διατηρώντας τα λεγόμενα spreads στο επιτόκιο δανεισμού σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και διατυπώνοντας αμφιβολίες για τη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να φανεί συνεπές στις τοκοχρεολυτικές υποχρεώσεις του.
Σχεδόν όλοι οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μία οικονομία που βυθίζεται σε τόσο βαθιά ύφεση και ένα Δημόσιο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ουσιαστική αύξηση των εσόδων δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός δημόσιου χρέους της τάξης των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτήν τη διαπίστωση άλλωστε οφείλεται και η απόφαση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιμηκύνουν το χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Ανάλογοι υπολογισμοί θα οδηγήσουν στη χορήγηση νέου δανείου το 2012, όταν θα γίνει φανερό ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να απευθυνθεί στις διεθνείς αγορές για να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής του.
Ουσιαστικά έχει αρχίσει η διαχείριση της αδυναμίας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και του διαχειριστικού αδιέξοδου του ελληνικού Δημοσίου.
ΠΗΓΗ: neosdimospargas.blogspot.com