Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος:"Προκαλεί έκπληξη και ανησυχία η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος και οι αναπληρωτές κ. Θεόδωρος Καράογλου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Πουπάκης Ευρωβουλευτής και κ. Γεώργιος Βερναδάκης είχαν σήμερα συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του κόμματος με τους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Γιάννης Μανώλης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. Φίλιππος Ταυρής .

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:  

«Προκαλεί έκπληξη και ανησυχία η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Προκαλεί θυμό η εγκληματική παραμέληση προκήρυξης των έργων ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες που συνόδευσαν την παραίτηση του Γ. Γραμματέα του  υπουργείου Εργασίας.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση στο Μνημόνιο για τις αλλαγές στις Εργασιακές Σχέσεις είναι:
  •   Αναποτελεσματικές και άδικες.
  • Δεν αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
  •   Ενισχύουν τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας.
  • Αντιστρατεύονται το στόχο μιας σύγχρονης οικονομίας για ποιοτική και καλά αμοιβόμενη εργασία.
  • Δημιουργούν νησίδες αθέμιτου ανταγωνισμού με το νέο μόρφωμα των «ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.
Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης δεν κερδίζεται με περικοπές μισθών και μείωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους μέσα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι “η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας, με τελευταίο μείζον πρόβλημα το ζήτημα της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας της Βιομηχανίας ΕΛΒΟ”.

Ο  Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Πουπάκης, αναφέρθηκε “στην τρέχουσα ατζέντα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορά στη βιωσιμότητα των Ευρωπαϊκών συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και στα δικαιώματα των καταναλωτών”.

Ο κ. Γιώργος Βερναδάκης τ. Διοικητής ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στην “αναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων απασχόλησης, που υλοποιούνται και στην ανάγκη οι δράσεις του Οργανισμού να γίνουν στοχευμένες και αποτελεσματικές”».  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου