Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κένεθ Ρογκόφ: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας»

Κένεθ Ρογκόφ: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας»Ορατός είναι ακόμη ο κίνδυνος χρεοκοπίας για τη χώρα μας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κ. Κένεθ Ρογκόφ.
Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Οσλο ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ προειδοποίησε πως μολονότι η Ελλάδα έχει προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, εντούτοις δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει.«Εχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Ο κόσμος ανησυχεί για την Ισπανία. Τα προβλήματα χρέους στις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης είναι σημαντικά. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα δούμε μερικές χώρες να οδηγούνται σε αναδιάρθρωση χρέους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, το ευρώ θα επιβιώσει της κρίσης κυρίως χάρη στην πολιτική βούληση των ισχυροτέρων οικονομιών της περιοχής. «Υπάρχει μία έντονη πολιτική δέσμευση από την πλευρά της Γερμανίας να συνεχίσει» είπε ο κ. Ρογκόφ.
Ωστόσο, παρά την πολιτική βούληση, η κρίση χρέους έκανε την Ευρώπη να μοιάζει με «αναδυόμενη οικονομία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου