Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

altΟ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !
ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !  

Σε μια φάση που στην Κοινοβουλευτική ομάδα και γενικότερα στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί νευρική κρίση και ένα κλίμα μάχης όλων εναντίον όλων ,το άρθρο που δημοσίευσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (26/12) για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την ΕΕ, έρχεται να πυροδοτήσει περαιτέρω αυτό το κλίμα!
Ο Κ. Σημίτης ,καταρχάς , με το άρθρο αυτό επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!
Διότι ο πρώην πρωθυπουργός ( μαζί με τον νύν Γ. Παπανδρέου!) υπήρξε ο μοιραίος άνθρωπος ,ο οποίος, κατά εγκληματικό τρόπο, έβαλε άρον άρον , απερίσκεπτα και υποδουλωτικά την Ελλάδα στο ευρώ , ενώ όσοι υπέβαλαν τότε αντιρρήσεις στο ‘’εθνοσωτήριο’’ εγχείρημα, εστέλνοντο άνευ συζήτησης στο’’ εκτελεστικό πολιτικό απόσπασμα’’ !!!
Σήμερα , αυτός ο μοιραίος άνθρωπος ,από τους αρχιτέκτονες της σημερινής χρεοκοπίας της χώρας ,έρχεται με το άρθρο του στο ΒΗΜΑ ,να αναγνωρίσει έστω δειλά , χωρίς αιδώ και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής , ότι η λειτουργία της ΟΝΕ εξασφαλίζει τελικά κέρδη στον ευρωπαϊκό Βορρά σε βάρος των πιο αδύναμων περιφερειακών χωρών !
Βλέποντας, τώρα ,τα αδιέξοδα της ΟΝΕ και της ευρωζώνης, την οποία εκθείαζε φανατικά , ο Κ. Σημίτης επιχειρεί με το άρθρο του να κάνει προτάσεις διεξόδου .
Ο Κ. Σημίτης , αφού αναγνωρίζει ότι μέτρα όπως ο μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης , που πρόσφατα αποφασίστηκαν ,δεν προσφέρουν απαντήσεις , προτείνει στο άρθρο του, ως φάρμακο για την ευρωζώνη, την προώθηση της οικονομικής διακυβέρνησης  στην κατεύθυνση της ομοσπονδοποίησης της ΕΕ.
Για άλλη μια φορά ο μοιραίος αυτός άνθρωπος προτείνει λύσεις, που αν αποδειχθούν πραγματοποιήσιμες , πράγμα αμφίβολο , θα επιφέρουν μια ακόμα πιο αντιδραστική και οπισθοδρομική τροπή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις .

Χριστούγεννα και Μοναξιά…

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Μοναξιά!
Και θα ζήσουμε αύριο Σάββατο την γέννηση του Θεανθρώπου, την Θεϊκή υπόσχεση για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους… Καθώς γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γευόμαστε τα ευλογημένα εδέσματα και τα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, καθώς θα ανοίγουμε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο τα δώρα μας κάποιοι συνάνθρωποι μας, ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, θα βουλιάζουν πνιγμένοι στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους…

Μοναξιά!
Φέρνει η λέξη δυναμικά στο προσκήνιο το βουβό, ανελέητο δράμα συνανθρώπων μας που έπαψαν να υπάρχουν για μας λησμονημένοι, τυλιγμένοι στον μανδύα της τραγικής πραγματικότητας της ΜΟΝΑΞΙΑΣ!…

Ποιος θα πίστευε, μερικές δεκαετίες πριν, ότι εδώ στην κάποτε «Ψωροκώσταινα», τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας, της γειτονιάς των ονείρων και της γονεϊκής προτροπής του τύπου: «παιδάκι μου καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το… όνομα» θα φτάναμε στο σημείο να μιλάμε για το φριχτό υποκειμενικό συναίσθημα της αποκοπής από την ομάδα, της απομόνωσης, της καταδίκης στον φριχτό κόσμο της… Μοναξιάς!
Και καθώς σε καθημερινή βάση γευόμαστε τα καταναλωτικά αγαθά, καθώς ανοίγουμε το δέκτη της έγχρωμης τηλεόρασης για να βιώσουμε την εικονική πραγματικότητα της δήθεν συμμετοχικής διαδικασίας σε συνάξεις με ποικιλώνυμους «επώνυμους και επώνυμες», μισόγυμνες καλλονές, μη - φανατικούς αρσενικούς και χαζοχαρούμενες γλάστρες, πολλοί συνάνθρωποι μας θα ζούνε στην μοναξιά τους…
Μοναξιά!