Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Της συναινέσεως

Λίγο πριν την ελεγχόμενη πτώχευση έρχεται η ανεξέλεγκτη υποτίμηση. Των μισθών, των συντάξεων και των εργατικών δικαιωμάτων.

Η μείωση του εισοδήματος θα είναι τουλάχιστον 30%. Ανάλογη θα είναι η αύξηση των προϊόντων και των αγαθών.

Οπότε θα πρέπει να καταφέρουμε να ζήσουμε με ένα 60% λιγότερα χρήματα. Εδώ με τον προηγούμενο μισθό ή σύνταξη από τις 20 του κάθε μήνα τρέχαμε για δανεικά για να τα βγάλουμε πέρα, φαντάσου τώρα. Στις 1 θα παίρνουμε τον μισθό την επόμενη θα βγαίνουμε στους δρόμους για επαιτεία.

Αλλά ας μην ανησυχούμε. Ο τέως προστάτης του πολίτη και νυν προστάτης των πολυεθνικών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει συλλάβει τις υψηλές τιμές των προϊόντων.

Είναι αισιόδοξος. Ελπίζει ότι θα σκάσει καμιά βόμβα στα χέρια των τιμών και έτσι θα καταφέρει να εξαρθρώσει την τρομοκρατική οργάνωση των πολυεθνικών.

Άκουγα αυτόν τον κύριο να λέει στην Ανατροπή του Πρετεντέρη ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Έρχεται η τρόικα και σε συνεργασία με τον ΣΕΒ ή άλλους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού πιέζει να μην υπάρχουν εργασιακές συμβάσεις και να υπάρξει μια ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις.

Όταν αυτός γίνει υπουργός θα ορθώσει το ανάστημα του σε αυτούς τους κύριους που πιέζουν την ανίκανη να αντιδράσει κυβέρνηση.

Εδώ θα μου πεις ο Γιωργάκης κατηγορεί την πολιτική που εφαρμόζει και ο Στρος Καν θα κατέβει στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΔΝΤ…

Μας βλέπουν να μην αντιδράμε στα όλο και μεγαλύτερα αγγούρια και μας δουλεύουν από πάνω.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν αρκετά οι τιμές σε είδη διατροφής.

Μου μυρίζει μια απάτη. Δηλαδή, μόλις φτάσουμε στο αμήν, οι καλές εταιρείες θα δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο μειώνοντας κατά 20% τις τιμές.

Για να φτάσουν εκεί που ήταν πριν από τις αλματώδεις αυξήσεις.

Βέβαια όταν θα κάνουν αυτές τις μειώσεις το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας.

Δεκάδες Μανώληδες συνωστίζονται στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. Πριν την ψηφοφορία αναγνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό, αδιέξοδο, θα προκαλέσει την κοινωνική και οικονομική αποσύνθεση κλπ αλλά την ύστατη στιγμή θα υπερψηφίσουν.

Νομίζουν ότι έτσι θα σώσουν την θέση τους και το τομάρι τους. Αλλά στην ουσία βάζουν την φωτογραφία τους στο κάδρο. Ας φροντίσουν να κλείσουν από τώρα θέση με το ελικόπτερο που θα την κάνει και ο Γιωργάκης.

Συναίνεση ζητάει ο Γιωργάκης και όλοι οι δεξιοί ήθελαν άλλος πολύ άλλος λίγο να του την δώσουν.

Ο Σαμαράς με αστερίσκους για να έχει κάτι να αντιπολιτεύεται, η Ντόρα με την λογική Μητσοτάκη και την επιθυμία πιο σκληρών μέτρων και ο Καρατζαφέρης για να πιάσει θέση σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των δεξιών.

Τελικά την δεξιά δεν θα την ενώσει υπό την σκέπη του, όπως φαντασιώνονται κάποιοι Καραμανλικοί, ο Κωστάκης της Ραφήνας. Ο Γιωργάκης θα την ενώσει.

Όμως βλέποντας ότι έρχεται καταιγίδα κράτησαν πισινή. Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης δεν θέλει να είναι συνένοχος, αλλά έχει σβήσει με το γνωστό του σφουγγάρι τις ενοχές της ΝΔ, ο Καρατζαφέρης αφού μας υπενθύμισε ότι είχε δώσει την συναίνεση του για το μνημόνιο για να σωθούν οι μισθοί (των τραπεζιτών) τώρα κάνει άλλη μια κωλοτούμπα για να περάσει στο άλλο στρατόπεδο, ενώ η Ντόρα αναμένει την δική της αξιοποίηση για το καλό της πατρίδος.

Όσο για την Αλέκα, μας πληροφόρησε ότι τώρα αρχίζει ο πόλεμος. Φυσικά είναι η ίδια δήλωση με αυτήν που είχε κάνει κάτι μήνες πριν.

Οπότε ή τότε είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά στο Περισσό ή η Αλέκα ξεχνάει τι είχε πει στο παρελθόν.

Ο Τσίπρας από την άλλη δεν πήγε να συναντήσει τον Γιωργάκη για την φωτογραφία. Μεταξύ μας, επί της ουσίας, έχει δίκιο. Επικοινωνιακή ιστορία ήταν αυτή. Από την άλλη έτσι δίνει το δικαίωμα στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της τηλεόρασης να του κάνουν κριτική.

Μια κριτική που είναι κατάλληλη για τους μη σκεπτόμενους τηλεθεατές.

Μικρός Φωκίων