Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΝΔ: “Επιβεβαιωθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός δε διαπραγματεύθηκε”


Θετικά μεν με αστερίσκους δε, “βλέπει” η ΝΔ την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτός να ευθυγραμμισθεί με τον αντίστοιχο της Ιρλανδίας, θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, αρκεί να μην συνοδευτεί από νέους, δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις.Η εξέλιξη αυτή όμως επιβεβαιώνει πανηγυρικά την κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση από την Ελληνική Κυβέρνηση” ανέφεραν οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης.
Όπως επισημαίνουν:
- Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να επεκταθεί στα 5 χρόνια, από 4 που προβλέποντο και για αυτήν και για την Ελλάδα.
- Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να γίνει κυρίως από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων όπως είναι και η βέλτιστη διεθνώς πρακτική. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ακριβώς το αντίθετο.
- Η Ιρλανδία επέτυχε η δημοσιονομική της προσαρμογή να συνοδεύεται από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και μείωση της ανεργίας. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύει την ανεργία στο 15% το 2011.
Συμπερασματικά, η Ιρλανδική Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή της δυναμική.
Η Ελληνική Κυβέρνηση θυσίασε πρώτη την αναπτυξιακή της δυναμική. Και καταδίκασε τη χώρα σε φαύλο κύκλο συνεχής ύφεσης και υπερχρέωσης».
πηγη

Ξεκάθαρα μηνύματα Σαμαρά

«Στον αγώνα δεν χωρούν λιπόψυχοι και λαθρεπιβάτες»
Την έξοδο «στους λιπόψυχους και στους λαθρεπιβάτες» έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη στόχευση της Ν.Δ. και τις επιλογές που προτείνει για έξοδο από την κρίση προτρέποντας τους βουλευτές του να σταματήσουν να ασχολούνται «με τα μικρά και τα ασήμαντα» την ώρα που η χώρα δίνει μια μεγάλη μάχη επιβίωσης ενώ επανέφερε στην ατζέντα της επικαιρότητας και τα εθνικά θέματα. Ωστόσο δεν παρέλειψε να επιτεθεί και πάλι στο ΠΑΣΟΚ «που έχει στο DNA του τον λαϊκισμό ενώ εμείς την αλήθεια» και ξεκαθάρισε ότι η συναίνεση που ζητά η κυβέρνηση δεν είναι λευκή επιταγή αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με αλλαγή πολιτικής.

Η ομιλία Σαμαρά είχε σαφή μηνύματα με αποδέκτες εντός κι εκτός κόμματος. Κατ’ αρχήν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στους βουλευτές του κόμματος την ανάγκη να μείνει ενωμένη η παράταξη, κάτι που χρειάζεται η ίδια η χώρα. «Σ’ αυτό τον αγώνα, αγώνα δικαίωσης για την Παράταξη, αλλά – κυρίως – αγώνα σωτηρίας για την Πατρίδα μας, σας θέλω και σας βλέπω όλους δίπλα μου. Σ’ αυτό το ταξίδι συνέπειας, αγώνα και ελπίδας, δεν περισσεύει κανένας. Όχι γιατί το θέλω μόνον εγώ. Αλλά γιατί το επιτάσσει το καθήκον μας. Απέναντι στην Παράταξη… Οι λιπόψυχοι στα δύσκολα δεν χωράνε. Ούτε λαθρεπιβάτες σε ένα τέτοιο ταξίδι αγώνα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς με σαφή στόχο αυτούς που «γλυκοκοιτάζουν» προς τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Έξι διαπιστώσεις για οικονομία και πολιτική…

Το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής έχει πλέον αποκαλυφθεί και το ΠΑΣΟΚ αναζητά σανίδα σωτηρίας στη «συμμαχία των προθύμων», την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στη σύγκριση της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης και στις θετικές προτάσεις που έχει ρίξει στο τραπέζι η Νέα Δημοκρατία και προχώρησε σε επτά σημαντικές διαπιστώσεις. Η πρώτη και η δεύτερη διαπίστωση αφορούν αμιγώς στα δημοσιονομικά, το οικονομικό πρόγραμμα που «έπεσε έξω στα έσοδα, έπεσε έξω στις δαπάνες, έπεσε έξω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπεσε έξω στην ύφεση, έπεσε έξω στην ανεργία, έπεσε έξω και στον πληθωρισμό. Έπεσε έξω σε όλα!». Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. ως υπεύθυνη αντιπολίτευση συναίνεσε στα θετικά, πρότεινε νέες επιλογές, στήριξε την ίδια τη χώρα όταν τα κυβερνητικά χείλη έκαναν λόγο για «ναυάγια» και «διεφθαρμένη χώρα». «Ποτέ κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έκανε τα τέσσερα πράγματα που κάναμε εμείς τον τελευταίο χρόνο:

- Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνιόταν να πάρει έγκαιρα μέτρα και διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα είναι «διεφθαρμένη χώρα» και οδεύει σε «ναυάγιο». Πρώτοι εμείς προτείναμε μέτρα ελέγχου του ελλείμματος, απέναντι σε μια κυβέρνηση που τότε τα αρνιόταν.

- Τεκμηριώσαμε πλήρως τη διαφωνία μας με την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν βγήκαμε απλώς μόνο να «καταγγείλουμε».

- Παρουσιάσαμε πλήρες πρόγραμμα εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση.

- Ψηφίσαμε, όλοι μαζί, όλα τα απαραίτητα μέτρα που ήλθαν για ψήφιση στο μεταξύ. Τελικώς ψηφίσαμε τα μισά περίπου – 30 από τα από τα 60 – νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση μέσα στον τελευταίο χρόνο. Ενώ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, είχε ψηφίσει μόνον 7 Νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε πεντέμισι χρόνια!» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η τρίτη διαπίστωση αφορά στα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση ως μονόδρομος, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει τονίσει ότι δεν θα χρειαστούν. Πρόκειται για «ασκήσεις ματαιότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. «Το 2010 πήρε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 9,2% του ΑΕΠ. Για να επιτύχει μείωση του ελλείμματος μόνο κατά 5,5% του ΑΕΠ. Κι αυτό, όμως, ακόμα, θα το πετύχει με πρόσθετα μέτρα εκτός Μνημονίου… Για το 2011 παίρνει μέτρα ύψους σχεδόν 4% του ΑΕΠ, για να μειώσει το έλλειμμα κατά 2%!». Οι τρεις επόμενες διαπιστώσεις αφορούν στην δεδομένη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, την αγωνία του ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι η διαφορά έχει πέσει σε λιγότερες από δυο μονάδες και στη συγκριτική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε όλα τα εθνικά κόμματα, αφού είναι η μόνη πολιτική δύναμη που «απορρίπτει την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική προτείνοντας διαφορετική διέξοδο από την κρίση». Στην ανοδική τροχιά της Νέας Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει μόνο τα αδιέξοδα της πολιτικής του. Και κάπου εκεί προκύπτουν τα «δεκανίκια». «Τώρα που πολλαπλασιάστηκαν τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ λόγω της πολιτικής του και μίκρυναν τα περιθώρια για το ΠΑΣΟΚ, λόγω ανόδου της Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι σπεύδουν να του δώσουν «δεκανίκι». Να ενισχύσουν όπως μπορούν, απεγνωσμένα, την περιβόητη «συμμαχία των προθύμων». Είναι λίγο αστείο, όταν κάποιοι που στήριξαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και το έχουν τώρα μετανιώσει, όταν υπάρχουν ακόμα και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που τώρα αντιδρούν φωναχτά, να σπεύδουν κάποιοι άλλοι να στηρίξουν τα αδιέξοδα της πολιτικής του» είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στους εκ των δεξιών υποστηρικτές της κυβέρνησης.

… και μια για τα Εθνικά Θέματα

Το πλέον εφιαλτικό σενάριο, αυτό της σύνδεσης της δύσκολης θέσης της χώρας λόγω Οικονομίας με τα εθνικά θέματα, πρόβαλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμηνύοντας ότι «τα παρακολουθούμε όλα» κι όπου δεν βάλει κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση θα βάλει η Νέα Δημοκρατία με τον λαό. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μυστική διπλωματία γύρω από τα ελληνοτουρκικά κι ακόμα περισσότερες ανησυχητικές φήμες. Που αφορούν κυρίως το Αιγαίο… Τους προειδοποιήσαμε με κάθε αίσθημα ευθύνης να μη προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις, όταν η χώρα βρίσκεται σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Απευθύνω σήμερα στον κ. Παπανδρέου, μια ακόμα προειδοποίηση: Να μην χρησιμοποιήσετε κ. Παπανδρέου την οικονομική κρίση ως «άλλοθι» για υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα! Και επ’ αυτού ζητούμε άμεση και πλήρη ενημέρωση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Schroders: "Εκτός ευρώ Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία σε 5 χρόνια"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της ομάδας οικονομολόγων της Schroders, όπου προβλέπεται ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία μέσα σε πέντε χρόνια θα τεθούν εκτός ευρωζώνης, δημοσίευσε η εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ (δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης) με τίτλο «Μη φοβάστε τη διάλυση της νομισματικής ένωσης!»