Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε την …ηγεσία του!

Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος που προέκυψε από τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου… μαύρα μεσάνυχτα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βίωσε… πρωινές ώρες, ακόμη ένα θρίλερ: Στην ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή μη των Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα, για την υπόθεση του Βατοπεδίου, οι δυο πρώτοι… δεν πλησίασαν καν σε αριθμό ψήφων που να τους οδηγούσε στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχαν αποχωρήσει από την ψηφοφορία, επομένως το ΠΑΣΟΚ…
έπαιζε μόνο του. Κάτι που σημαίνει ότι στη μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε, μια διόλου ευκαταφρόνητη αριθμητικά ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, επέλεξε να… παραπέμψει την ηγεσία του Κινήματος, και όχι τους δυο πρώην κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Η εξέλιξη αυτή είχε εν μέρει προαναγγελθεί, καθώς εξαρχής η παραπομπή τους θεωρήθηκε άστοχη και αντίθετη με την «κοινή λογική», το γεγονός ωστόσο ότι η «πράσινη» ανταρσία επιβεβαιώθηκε στην κάλπη, συνιστά ξεκάθαρο και εκκωφαντικό μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους. Η πλειοψηφία της Βουλής αρνήθηκε να υιοθετήσει τις κατηγορίες με βάση τις οποίες είχε προταθεί η παραπομπή πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορίες που «φώναζαν» από μακριά για κομματική εμπάθεια και ρεβανσισμό, στερούμενες κάθε νομικής αλλά και ηθικής βάσης, και απάλλαξε τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Παρόλο που η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής δεν θα αξιολογηθεί ιστορικά ως καταγραφείσα στις «φωτεινές» σελίδες του κοινοβουλευτισμού μας, είναι αλήθεια ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έστω και με τη σχετική ασφάλεια που τους προσέφερε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, έκαναν βήματα μπροστά. Και ακύρωσαν την πολιτική ρητορική αλλά και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας τους.

Θέμα ακυρότητας της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι θέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ


Θέμα ακυρότητας της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι, βάσει της οποίας παραπέμφθηκαν στο Δικαστικό Συμβούλιο οι Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος και Πέτρος Δούκας, θέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο Θόδωρος Δρίτσας μέσω του realfm 97.8 έθεσε θέμα ακυρότητας της ψηφοφορίας στη βουλή για το Βατοπέδι. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε πως το κόμμα του δεν ταυτίζεται με την κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι στο πόρισμά του περιγράφει άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα από αυτό για το οποίο παραπέμφθηκαν οι Π. Δούκας, Α. Κοντός και Ε. Μπασιάκος.
«Θέλουμε να διαμορφωθεί η πραγματική βούληση της πλειοψηφίας. Γεννάται ζήτημα ακυρότητας και ασαφούς διαδικασίας» τόνισε ο κ. Δρίτσας και έκανε λόγο για «αντιφατική και ανακόλουθη διαδικασία».
«Με τρόπο που είχε διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να ψηφίσουμε άκυρο ή λευκό. Είχα θέσει το θέμα νωρίτερα στον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και αυτό θα το επικυρώσει και το Δικαστικό Συμβούλιο.
Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για την κατηγορία περί ροής μαύρου χρήματος και κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι με την απόφασή του να κλείσει τη Βουλή συνετέλεσε στην παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων.

Ευαγγέλιο

KX_plaiΤέλειωσε και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι πολίτες έστειλαν τα μηνύματά τους στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί στο πολιτικό σκηνικό από καλύτερη θέση. Και η μεγάλη αποχή πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Σοβαρά όχι επιδερμικά. Θέλω να πιστέψω ότι θα τελειώσει και η εκλογολογία. Εκλογολογία που άνοιξε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Διότι η Ελλάδα παραμένει στο μάτι του κυκλώνα. Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση έχει πέσει αρκετά έξω. Οι δαπάνες δε μειώθηκαν όσο θα έπρεπε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα νοσοκομεία. Άλλοι φόροι δεν μπορούν να επιβληθούν και τα επιπλέον έσοδα που προσδοκούσε το δημόσιο δεν εισπράχθηκαν. Στο πεδίο της ανάπτυξης, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, για να μην πω απραξία (επενδυτικός νόμος, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ κλπ.). Η εξίσωση, γενικά, δε βγαίνει.