Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έξω χτυπούν οι Γερμανοί, μέσα η τρόικα. Σάκος του μποξ οι Έλληνες μετά το «Άνσλους» του 21ου αιώνα


Συνέπεια της επί τουλάχιστον δύο χρόνια κατασυκοφάντησης της χώρας στο εξωτερικό είναι η συμπεριφορά που επιδεικνύουν συστηματικά πλέον οι εταίροι μας στην Ε.Ε., που, όπως αποδεικνύεται, εξήντλησαν και εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα μόνο στην πλάτη της Ελλάδας.
 
Πρωθυπουργός και υπουργός των Οικονομικών έχουν κάνει δέκα φορές τον γύρο της Ευρώπης μιλώντας για τα επίπεδα διαφθοράς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Γερμανία, κατ’ εξοχήν εξαγωγέας διαφθοράς σε όλον τον κόσμο μέσω των εταιριών της, να έχει μετατρέψει την χώρα μας σε σάκο του μποξ και να της επιρρίπτουν όλες τις αμαρτίες ενός ανίκανου και διεφθαρμένου συστήματος με πανευρωπαϊκές διαστάσεις.
Μέσα στην σύγχυση, έκανε την εμφάνισή της και η Αυστρία, που σιγοντάροντας την Γερμανία και ενθυμούμενη προφανώς το «Άνσλους» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έσπευσε να «προσαρτηθεί» στο Βερολίνο και να διακηρύξει πως η Βιέννη δεν σκοπεύει να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί από το δάνειο προς την Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας δεν τηρεί της υποχρεώσεις της έναντι του Μνημονίου.

Άκυρες οι εκλογές όπου η αποχή ξεπέρασε το 50+1%

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

ΑΠΟΧΗ. Ο λαός “μίλησε”… τώρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο

Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν δίνεται για "πλάκα". Ο δεύτερος γύρος των εκλογών δεν δίνεται ως ευκαιρία στους πολίτες ν' απολαύσουν ένα δεύτερο Weekend στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η δεύτερη Κυριακή έχει ένα και μόνον νόημα. Να εξασφαλιστεί πάση θυσία αυτό, το οποίο τις περισσότερες φορές δεν εξασφαλίζεται στην πρώτη Κυριακή. Να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να προκύψουν αδιαμφισβήτητοι νικητές των εκλογών. Ο λόγος γι' αυτήν την "απαίτηση" είναι απλός. Η εξουσία, την οποία διαχειρίζονται οι τοπικοί άρχοντες, είναι προσωποκεντρική και ως εκ τούτου απαιτείται για τη λήψη της η απόλυτη πλειοψηφία. Οι πολίτες για Περιφερειάρχη ψηφίζουν και όχι για περιφερειακή "κυβέρνηση". Για Δήμαρχο ψηφίζουν οι πολίτες και όχι για δημοτική "κυβέρνηση".
Ο νόμος δίνει "εντολή" σχηματισμού κυβερνητικού "σχήματος" αποκλειστικά στον πρώτο των εκλογών και σε κανέναν άλλο. Δεν αναζητάται ένα 50+1% κάποιου εκλεγμένου σώματος, είτε αυτοδύναμο είτε μέσα από συνεργασίες. Δεν συναλλάσσονται μεταξύ τους οι επικεφαλής των περιφερειακών ή των δημοτικών συνδυασμών, ώστε, μέσω συνεργασιών, να εξασφαλίσουν ένα διοικητικό "σχήμα" με την έμμεση "προβολή" μιας απόλυτης πλειοψηφίας. Στις εκλογές αυτές υπάρχει "άρχων" ΝΙΚΗΤΗΣ και ως τέτοιος πρέπει μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας να εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Ως εκ τούτου, για να λειτουργήσει σχεδιασμός των αυτοδιοικητικών εκλογών μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λογικής, απαιτείται ο εκλεγμένος "άρχων" να είναι ο εκλεκτός της απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών και όχι ο εκλεκτός του 50+1% όσων "έτυχε" να περνάνε από τα εκλογικά κέντρα …Ο εκλεκτός της μάνας του, του μπατζανάκη του και μερικών κουμπάρων του. Επειδή η απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν καθίσταται πάντα δυνατή, ο νομοθέτης δέχεται ως τέτοια την πλειοψηφία αυτού του σώματος στο επίπεδο της συμμετοχής στη διαδικασία.