Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μέχρι και η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περνάει κρίση…

Η στατιστική ως κοπτοραπτική και ο πράσινος θάνατος της λογικής ανάλυσης


Υποστηρίζει το Βήμα: «Στην παγίδα που ή ίδια η ΝΔ έστησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής είναι πολύ πιθανόν να πέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι δηλώσεις του κ. Αντ.Σαμαρά και του κ. Π.Παναγιωτόπουλου ότι η διαφορά μεταξύ του ΠαΣοΚ και της ΝΔ έχει σχεδόν μηδενιστεί, θα αποδειχθεί ότι είναι μια πλάνη» υποστήριζαν χθες εκλογικοί αναλυτές αλλά και στελέχη των επιτελείων των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στους μεγάλους δήμους το άθροισμα των ψήφων που θα λάβουν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ στις περιφέρειες θα αναδείξει μια διαφορά που θα υπερβαίνει τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Ποιες πέντε; 25 μονάδες είναι η διαφορά και ο ΓΑΠ θα κυβερνά μέχρι την ηλικία του Φιντέλ Κάστρο. Σιγά μην έστησε και δόκανο η ΝΔ. Συμφώνησαν οι πάντες ότι η διαφορά είναι πάνω -κάτω στο 2%. Γιατί άγχεστε;
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές και στελέχη εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις, η απλή άθροιση των ψήφων στις περιφέρειες οδήγησαν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως επίσης και οι επιφανειακές ερμηνείες της μεγάλης αποχής. Πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ και η αναγωγή των ποσοστών που έλαβαν οι προερχόμενοι από το ΠαΣοΚ ανεξάρτητοι κκ. Ι. Δημαράς στην Αττική και Γ. Καλούδης στα Ιόνια αυξάνουν το πανελλαδικό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος σε επίπεδα που θα πρέπει να οριοθετηθούν μεταξύ του 31,9% και του 39,4%.

Γιατί τόσο μικρό ποσοστό; Από 20-60 % θα έλεγα για να πέσουμε σίγουρα μέσα.
Αθροίζουμε  τον Δημαρά, τον Καλούδη, δεν αφαιρούμε το ποσοστό του ΛΑΟΣ στον Τατούλη και το φέραμε στα μέτρα μας το ποσοστό.
Αντιστοίχως τα ποσοστά της ΝΔ οριοθετούνται από 28,5% έως 33,5%, αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι που αντιστοιχούν στους συνδυασμούς που υποστηρίχθηκαν από τον ΛΑΟΣ αλλά και οι ψήφοι που έλαβε στην Κρήτη ο υποστηριζόμενος από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κ. Δ. Γιαννουλάκης.
Κι άλλη αυθαιρεσία και θα το βγάλουμε. Ούτε ένας ψήφος του Γιαννουλάκη δεν είναι της ΝΔ Αλλά ας δεχτούμε όλες τις παραδοχές. Δύναται να είναι στο 32% το ΠΑΣΟΚ και στο 33% η ΝΔ σύμφωνα με αυτή την ανάλυση; Ασφαλώς. Μία μονάδα μπροστά η ΝΔ λοιπόν.
Να πούμε κι εμείς ότι πολιτικός φορέας της Ντόρας δεν υπάρχει ακόμη και οι συντοπίτες της ψήφισαν τον εκλεκτό της για να μη στενοχωρηθεί για μία ακόμη φορά; Μπορεί.
Καληνύχτα και ξανασκεφτείτε το. Και γρήγορα γιατί η Κυριακή πλησιάζει.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές οι διαφορές αυτές θα απεικονισθούν πιο ανάγλυφα στα αποτελέσματα του β΄ γύρου, όπου οι μάχες στις 11 περιφέρειες θα διεξαχθούν μεταξύ υποψηφίων του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, έστω και αν πάλι θα πρέπει να υπολογιστούν οι ψήφοι που έλαβαν από ψηφοφόρους των ηττημένων του α΄ γύρου. 
Σε ότι αφορά το ύψος της αποχής, τα επιτελεία των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων συμφωνούν ότι απείχαν από τις κάλπες περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι που εξακολουθούν να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους και δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν καθώς στα νησιά τα κόμματα δεν δημιούργησαν μηχανισμούς κινητοποίησης με μισθωμένα αεροσκάφη και πλοία. Το τμήμα αυτό αποχής κακώς ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία στα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Πιθανόν να είναι μικρότερη αυτήν την Κυριακή που δεν θα μετακινηθούν οι οπαδοί της Αριστεράς και των ανεξάρτητων υποψηφίων και στις κάλπες θα προσέλθουν οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων.
Δεν ξέρουμε μόνο τα ποσοστά. Ξέρουμε ακόμη ποιοι θα πάνε και ποιοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Γι αυτό ο νουνεχής Καμίνης θα βάλει ψυχιάτρους στα ιατρικά κέντρα του δήμου, αν εκλεγεί. Το τι κυκλοφορεί στην «έγκυρη» δημοσιογραφία δεν λέγεται. Τελικά η Αριστερά δεν θα ψηφίσει ΝΔ. Δεν θα πάει καν. Το αποφάσισαν στη Χρήστου Λαδά και δίνουν «γραμμή» σε Περισσό και Κουμουνδούρου.
Στα συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής, εξάλλου, εκλογικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ προς τη ΝΔ δεν ξεπέρασε το 2% ενώ άλλο ένα 2% μετακινήθηκε προς υποψηφίους του ΚΚΕ και ένα 3% προς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και ανεξάρτητων υποψηφίων.
Πάνω στα ποσοστά που έχουν ένα εύρος διακύμανσης 7,5 % για το ΠΑΣΟΚ και 5% για τη ΝΔ αποφασίσαμε και για τις μετακινήσεις.
Είναι να μην εγκατασταθεί η κρίση σε μια χώρα. Θα τους πάρει όλους η μπάλα. Τους εργαζόμενους, τους εργοδότες, τους προπαγανδιστές, τους πάντες.
Η Στατιστική ως Κοπτοραπτική, ο θάνατος της λογικής ανάλυσης. Παίρνουμε το συμπέρασμα έτοιμο και μαγειρεύουμε τα δεδομένα κατά το δοκούν. Τώρα αν δεν μας πιστεύουν ούτε τα ρακούν, είναι άλλο θέμα.
Αυτά γράφετε και θα σταματήσει να βρέχει μετά τη δεύτερη θητεία Κικίλια στην Περιφέρεια…

Μικρός Οδυσσέας

Κλείνονται στο "Δαφνί" για να έχουν τροφή και στέγη

Απελπισμένοι οι Έλληνες δηλώνουν τρελοί για να επιβιώσουν

«Με την απελπισία τους, το αδιέξοδό τους, την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι καταφεύγουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί κάθε μέρα συνάνθρωποί μας. Επικαλούνται όλα αυτά που νιώθουν, αφού δεν μπορούν απλά να ζητήσουν τροφή και στέγη. «Πού να βρώ τώρα δουλειά; Μου έκαναν έξωση. Δεν ξέρω τι να κάνω», λένε».
«Ανθρωποι καταβεβλημένοι, καταπονημένοι και οργανικά διαλυμένοι που δεν έχουν φάει μέρες, ταλαιπωρούνται στα παγκάκια, περιμένουν στην εφημερία του νοσοκομείου. Δεν είναι ψυχασθενείς. Είναι "παράπλευρη απώλεια" της οικονομικής κρίσης». Η αποκάλυψη της Ε. Σιούτη, ψυχιάτρου στο ΨΝΑ στο Δαφνί, σκληρή για μια πολιτεία που αυτοδιαφημίζεται για την κοινωνική πολιτική της!