Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Επιβεβαιώνεται πλήρως ο εκτροχιασμός της οικονομικής πολιτικής

Στο 15,5% διαμορφώνεται το έλλειμμα του 2009 και στο 9,3% για φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Επιβεβαιώνεται πλήρως ο εκτροχιασμός της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και πλέον τίθεται επί τάπητος η ανάγκη εξεύρεσης τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες. Με τα έσοδα να μην πηγαίνουν καθόλου καλά και την περαίωση να… περαιώνεται από τους πολίτες, η κυβέρνηση αναζητά άλλους τρόπους να βρει χρήμα. Ενώ διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φαίνεται να ανοίγει το θέμα ευρύτερων περικοπών που θα επηρεάσουν και τον κόσμο. Η Λ. Κατσέλη είπε ότι μπορεί να εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ από την φαρμακευτική δαπάνη το 2011, γεγονός που μπορεί να σημαίνει νοικοκύρεμα αλλά και περικοπές σε φάρμακα. Επίσης, θα κοπούν περί τα 500 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από φάρμακα και εξετάσεις;
Επίσης, θέμα χρόνο είναι η αύξηση του ΦΠΑ, ενδεχομένως σε έναν ενιαίο συντελεστή 15%.
Οπως και να έχουν τα πράγματα, επίσημα την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα πάντα και θα είναι σίγουρα διαφορετικά απ’ όσα μέχρι σήμερα σχεδιάζονταν.

Είναι τελικά καραγκιόζηδες;

Αυτή η ανάρτηση είναι απάντηση σε σχόλιο φίλου μου blogger ο οποίος δηλώνει ότι "όλα τα κόμματα είναι καραγκιόζηδες". Πιστεύω ότι πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν μαζί του. Και βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, νομίζω σχεδόν όλοι τείνουμε στο να συμφωνήσουμε μαζί του.

Αλλά προσωπικά δεν συμφωνώ σχεδόν ποτέ με γενικεύσεις. Και λέω σχεδόν ποτέ για να μην κάνω και εγώ... γενίκευση.

Το όλα τα κόμματα είναι καραγκιόζηδες, σημαίνει ότι όλοι οι πολιτικοί μέχρι τελευταίου σε όλα τα κόμματα είναι καραγκιόζηδες. Αυτό εκτός του ότι είναι αδύνατο, είναι και παρανοϊκό αν το καλοσκεφτείς. Παντού υπάρχουν οι τυχοδιώκτες και οι απατεώνες, αλλά παντού υπάρχουν έστω και ελάχιστοι ειλικρινείς και τίμιοι άνθρωποι.

Αν συμφωνούμε στην απλή αυτή αρχή, ξεκινάμε λοιπόν από το ότι το υπάρχον σύστημα είναι πράγματι προβληματικό. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία της πλήρους αποτυχίας του.

Το σύστημα όμως αποτελείται από ανθρώπους. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο, κάτι εξωγενές για την αποτυχία του συστήματος να σταθεί από τα μέρη που το αποτελούν;  Δεν το νομίζω.

Ένας άνθρωπος όμως, σε οποιοδήποτε χώρο, δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα αν δεν του δοθεί η δύναμη να το κάνει. Γιατί νομίζετε ότι υπάρχουν αντιπαλότητες για το πόσους ψήφους λαμβάνει κάποιος; Γιατί όσο μεγαλύτερη επιρροή έχει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να ηγείται. Και αυτό δεν αρέσει σε κάποιους άλλους που θα προτιμούσαν να ηγούνται.

Τώρα... πολιτικό σύστημα χωρίς ηγέτες δεν υπάρχει. Ο ηγέτης όμως δεν είναι και αλάθητος. Κάποιος που το νομίζει αυτό, δεν μπορεί να είναι ηγέτης. Δεν κάνει για ηγέτης. Πρέπει να έχει γύρω του ανθρώπους ικανούς να τον συμβουλέψουν και φυσικά να μπορεί να δέχεται συμβουλές και να λαμβάνει αποφάσεις.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δώσουμε σε ανθρώπους που θεωρούμε τίμιους, εργατικούς και με αντιλήψεις που ταιριάζουν στις δικές μας την ευκαιρία να ηγηθούν ή και να συμβουλέψουν τον ηγέτη. Αν απέχουμε, αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Θα ηγούνται πάντα τα τζάκια ή αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη αυλή και θα συμβουλεύουν οι "δικοί τους".
vaspersview

Jean-Claude Trichet: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Όσοι αναρωτιούνται τι είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση, αν υπάρχει ή αν είναι μυθοπλασία, καλό θα ήταν να διαβάσουν τα πρακτικά από την προσφώνηση του κ. Τρισέ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR)στη Νέα Υόρκη πριν μερικούς μήνες...Νομίζω ότι θα σας λυθούν πολλές απορίες. Για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά, θα παραθέσω δική μου μετάφραση των σημαντικότερων - κατα τη γνώμη μου - σημείων. Δεν είμαι επαγγελματίας μεταφραστής αλλά νομίζω ότι το νόημα αποδίδεται αρκετά καλά από το παρακάτω κείμενο (αναρτημένο στο επίσημο site της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών) στο οποίο αναφέρει ο κ. Τρισέ όχι ότι θα έχουμε παγκόσμια διακυβέρνηση (όπως πολλοί φοβόμαστε) αλλά το πως η παγκόσμια διακυβέρνηση (που προφανώς ήδη έχουμε) ανταποκρίθηκε στην κρίση. Στο κείμενο αναφέρεται με σαφήνεια ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών - που θυμίζω εδώ ότι είναι πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και όχι δημοσίου όπως πολλοί νομίζουμε - και των υπολοίπων διεθνών ιδρυμάτων στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Μην ψάχνετε για Ιλουμινάτι, Σιωνιστές, Αντίχριστο. Ο εχθρός μας είναι οι κεντρικές τράπεζες και το παγκόσμιο τραπεζικό Kαρτέλ.
ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ


Βασική προσφώνηση από τον κ. Jean-Claude Trichet, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων, Νέα Υόρκη 26 Απριλίου 2010...
Κυρίες και Κύριοι,Είναι για μένα πραγματικά ευχάριστο να ξαναβρίσκομαι μαζί σας στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων.
......

1. Γιατί χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση.
Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην οικονομική σφαίρα. Προτείνω ο όρος παγκόσμια διακυβέρνηση να ανταποκρίνεται όχι μόνο σε υπερεθνικά ιδρύματα - συμπεριλαμβανομένων των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων - αλλά και στις ανεπίσημες ομάδες που δημιουργήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτές οι ανεπίσημες ομάδες (G7, G10, G20 κ.λ.π.) είναι κομβικής σημασίας για την βελτίωση του παγκόσμιου συντονισμου σε περιοχές όπου η διαδικασίες λήψης αποφάσεων παραμένουν εθνικές - είτε βοηθωντας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων είτε διευκολύνοντας όπου ταιριάζει τον συντονισμό των οικονομικών μακρο-πολιτικών.
.........

2. Πως η παγκόσμια διακυβέρνηση αναπτύχθηκε κατα τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

Επιτρέψτε μου να εστιάσουμε στο πως αναπτύχθηκαν τα όργανα παγκόσμιας διακυβέρνησης κατα τη διάρκεια της κρίσης.

Όλα για την αυτοδιοίκηση! Deal Μαντούβαλου με Νέα Δημοκρατία για στήριξη σε Μιχαλολιάκο και Κικίλια

- Μαντούβαλος: "Προέχει η ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας"
- Μπάχαλο στον συνδυασμό του Μαντούβαλου, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι στηρίζουν Μίχα
- Στήριξη παρείχε ο Π. Μαντούβαλος και στον υποψήφιο περιφερειάρχη, Βασίλη Κικίλια

Λίγες μέρες πριν τον δεύτερο των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών οι παρασκηνιακές ενέργειες στη Ρηγίλλης δίνουν και παίρνουν, κάτι που διεφάνη σήμερα και από τη στήριξη που παρείχε ο “αντάρτης” του κόμματος στον Πειραιά, Πέτρο Μαντούβαλο προς τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε.

Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε.


Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε. Αναφερόμαστε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) που πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα τα νούμερα για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του 2009 και των προηγούμενων χρόνων.
Η ανοδική αναθεώρηση των ανωτέρω μεγεθών θα οδηγήσει σε αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους το 2010, με γνωστό Ελληνα οικονομολόγο να μην αποκλείει το χρέος να ξεπεράσει το 140% (!) του ΑΕΠ τη φετινή χρονιά.
Ομως, τα μεγαλύτερα νούμερα οφείλονται κυρίως στην αλλαγή της μεθοδολογίας υπολογισμού των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, αφού συμπεριλαμβάνουν για πρώτη φορά επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο σκοπός είναι προφανής. Περιλαμβάνοντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στον ορισμό της γενικής κυβέρνησης, η Eurostat και κυρίως η τρόικα μπορεί να τις ελέγχει πιο στενά και να απαιτεί μείωση του κόστους και αλλαγές στη λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα σε άλλες «ατίθασες» χώρες της ευρωζώνης να…. είναι καλά παιδιά για να μην πάθουν ό,τι η Ελλάδα.
Αυτή η εξέλιξη ίσως να μην ενοχλεί κάποιους στην κυβέρνηση γιατί μπορούν μ’ αυτό τον τρόπο να κατηγορήσουν τους προκατόχους τους για τα μέτρα που θα  λάβουν αυτοί.
Ομως, ενοχλεί αρκετούς άλλους που βλέπουν τα περίφημα ελληνικά στατιστικά στοιχεία να γίνονται αντικείμενο πειραμάτων με αλλαγές μεθοδολογιών χωρίς να προβάλλεται οποιαδήποτε αντίσταση.
Ε
Bookmark It