Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Βάζει (τώρα) πολύ ψηλά τον πήχη η ΝΔ

  Στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου η Ρηγίλλης έβαλε χαμηλά τον πήχη στη μάχη των περιφερειών και των «καλλικρατικών» δήμων, αλλά στην τελική ευθεία ανεβάζει τον πήχη σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.


Αρχικά στη ΝΔ εκτιμούσαν ότι τη 14η Νοεμβρίου ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης θα είχε το πολύ τέσσερις «γαλάζιες» νησίδες με το πράσινο να κυριαρχεί. Τώρα όμως εκτιμούν ως ρεαλιστικό το ενδεχόμενο εννέα περιφέρειες της χώρας να περάσουν σε «γαλάζια» χέρια με το ΠΑΣΟΚ να περιορίζεται μόλις σε τρεις.
Κεντρικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους πολίτες για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ευνοεί τους «γαλάζιους» συνδυασμούς. Παράλληλα η Ρηγίλλης ποντάρει και στις εσωκομματικές έριδες που ξέσπασαν σε διάφορες περιφέρειες, εξαιτίας των προσώπων που επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ηγηθούν των «πράσινων» συνδυασμών.

Ψάχνουν χειροκροτητές (!) για την αυριανή επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στά Γιάννενα.

«Ή ψηφίζετε τους δικούς μας ή πάμε σε εκλογές» θα επαναλάβει από τα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός

• Σε πανικό, κυριολεκτικά, βρίσκεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Όλα δείχνουν  ότι η δυσμενής πορεία - ουσιαστικά έρχεται συντριβή - για το κυβερνών κόμμα δεν πρόκειται να αναστραφεί, παρά και την παρουσία αύριο στα Γιάννινα του ίδιου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ούτε βεβαίως και ο πολιτικός εκφοβισμός (για εκβιασμό κάνουν λόγο κάποιοι) ότι αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προκηρυχθούν εθνικές, μπορεί ν’ αλλάξει την διαμορφωθείσα ήδη δυσμενή για το κυβερνών κόμμα κατάσταση.
Η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, μετά  τη διαπίστωση ότι η διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, είχε αρνητική απήχηση στους πολίτες.
Οι Ηπειρώτες, στην πλειοψηφία τους, δεν είναι πλέον αναποφάσιστοι. Έχουν καταλήξει να ψηφίσουν τους συνδυασμούς, που δεν στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.