Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γεμάτο με... λόγια το "καλάθι"!

Γεμάτο με... λόγια ήταν τελικά το "καλάθι" με το οποίο ανέβηκε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Αυτό διεφάνη από όσα είπε το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στις παραγωγικές τάξεις, στις οποίες ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει το μήνυμα ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, χωρίς ωστόσο να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες, με χρονοδιαγράμματα, για μέτρα στον αντίποδα της ύφεσης.

Ακριβότερο κατά 6% το «καλάθι της νοικοκυράς»

Ακόμα πιο ακριβό έγινε τον περασμένο μήνα το καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, φτάνοντας στα 2072,44 ευρώ από τα 1962,77 ευρώ που κόστιζε την ίδια περίοδο πέρσι. Η αύξηση των 109,67 ευρώ αντιστοιχεί σε ποσοστό 6%.

Περιορισμένη αξιοπιστία

Περιορισμένη αξιοπιστίαOι παραινέσεις του πρωθυπουργού προς τα Μέσα Ενημέρωσης να μη δημιουργούν κλίμα πανικού δημοσιεύοντας πληροφορίες για λήψη επώδυνων μέτρων έγιναν με καθυστέρηση πολλών μηνών.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε κάθε επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό, δεν έχανε την ευκαιρία να τονίζει προς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ότι στην Ελλάδα οργιάζουν η διαφθορά, η αναξιοπιστία και η δημοσιονομική αταξία.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, που στιγματίσθηκε από τις ακατανόητες επισημάνσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», ήταν η αντίδραση των αγορών και η εκτίναξη των σπρεντ, με τελική κατάληξη την αδυναμία προσφυγής της χώρας στις αγορές και την είσοδο του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ποιά Αριστερά;

Μια διάσπαση, χίλιες «συνιστώσες» κι άλλα τόσα χαμένα οράματα…
Ο Κουβέλης έφυγε νωρίς (ή, ενδεχομένως, και αργά). Ο Αλαβάνος έφτιαξε Μέτωπο Ανατροπής και κήρυξε ανένδοτο κατά του Μνημονίου (και, μαζί, και κατά του Τσίπρα). Ο Τσίπρας λέει τον Αλαβάνο «εκβιαστή» κι ανακαλύπτει τον ξαφνικό πολιτικό έρωτα με το «αντιστεκόμενο ΠΑΣΟΚ» στην αγκαλιά του Αλέξη Μητρόπουλου.