Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Και αυτοί ανασχηματίσθηκαν...

Του Δευκαλίωνα
 
Μόλις εχθές και με αφορμή την δημόσια θέση της Pimco για την αυξημένη πιθανότητα χρεοκοπίας ή αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Κρατικού Χρέους, θίξαμε για πολλοστή φορά το θέμα των πολύ μεγάλων αποδόσεων των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων (δηλ. των πολύ υψηλών spread). Αναφέραμε δε ότι τον προηγούμενο Μάιο και πριν η χώρα υπογράψει το μνημόνιο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ το spread των 10-ετών ομολόγων κυμαίνονταν περίπου στις 960 μβ ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 έκλεισε στις 914 μβ.

Το ΔΝΤ εγκρίνει…


Την… έγκριση του ΔΝΤ έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα τέσσερις υπουργοί. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εγκρίνουν πρώτον από όλους το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας πως η διατήρησή του σηματοδοτεί τη συνέχεια της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει μαζί του.
Θετική είναι η εικόνα τους και για τον Γιάννη Ραγκούση,

Ο ανασχηματισμός

Η Φωτό Μου
Πέρσι, ήταν μεγάλο βήμα προς τα εμπρός το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα. Υποθέτω ότι τώρα είναι μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ακριβώς το αντίθετο. Πέρσι, ήταν σημαντική αλλαγή η ίδρυση του Υπουργείου Οικονομίας και η κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τώρα, φαντάζομαι πως είναι σημαντική αλλαγή η κατάργηση του Υπουργείου Οικονομίας και η επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Πέρσι, η κυβέρνηση είχε έναν αντιπρόεδρο με συντονιστικά καθήκοντα. Τώρα, η κυβέρνηση έχει έναν αντιπρόεδρο με συντονιστικά καθήκοντα, αλλά και έναν Υπουργό Συντονιστή, ο ρόλος του οποίου θεωρητικώς προέκυψε μετά από εισήγηση διαφόρων ξένων συμβούλων. Υπάρχει και κάτι σταθερό ως προς το συντονισμό:

Επιτέλους …τέλος στην κυβερνητική λιτότητα!




Giannakopoulos-II250pxΤου Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Με ανακούφιση πληροφορούμαι την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει με 48μελές σχήμα σε εκλογές. Καλώς δεν κράτησε ο πρωθυπουργός ούτε αυτήν την προεκλογική του υπόσχεση για «λιτό, ευέλικτο και επιτελικό σχήμα». Δεν είναι δυνατόν να οδηγηθεί η χώρα από την ανάγκη - και όχι φυσικά  από τον ίδιο - σε εκλογές  με  λιτό κυβερνητικό σχήμα. Έπρεπε να δώσει το σύνθημα ότι η λιτότητα βρίσκεται στο τέλος της, καθώς τώρα χαράζει μια νέα εποχή. Η εποχή της αφθονίας. Έτσι, σημειολογικά, από σήμερα μπαίνουμε στον  αστερισμό τον πληθωρικών οργάνων της πολιτείας.

Πάρε κόσμε υπουργούς, υφυπουργούς, συμβούλους και παρασυμβούλους να έχεις να πορεύεσαι. Να σχολιάζεις και να σκανδαλίζεσαι! Πάρε και άλλους actors στην πολιτική σκηνή! Ζήτω το θέαμα και η παραπολιτική, καθώς η πραγματική πολιτική μπορεί να περιμένει το ΠΑΣΟΚ να βρει τον τέταρτο δρόμο του, η ΝΔ ένα καινούργιο Καραμανλή, το ΛΑΟΣ θέση σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης, το ΚΚΕ θέση στα βιβλία της αρχαιολογίας της πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τρόπο να ανοίξει το κλουβί με τις τρελές, η Ντόρα τον νέο γερμανό της και ο Κουβέλης τα ποσοστά του Λεωνίδα.

Μέχρι τότε θα ζούμε large καταστάσεις και ....

Το ΠΑΣΟΚ της εποχής του ΔΝΤ...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Πιο θλιβερή από ποτέ ήταν η φετινή επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει καμία απολύτως σχέση όχι μόνο με τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, αλλά ούτε καν εφάπτεται σε κάποιο σημείο με το πνεύμα που διαπερνούσε το ιδρυτικό κείμενο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόλις πέρυσι ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής, που έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι η άνοδός του στην εξουσία θα σηματοδοτούσε την...

Βαθιά νυχτωμένοι

 Γράφει το Μαρικάκι

Του ανασχηματισμού σήμερα και η ημέρα αναμένεται να συνοδευτεί με πολλά χάχανα. Θέλετε που το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε νύχτα αφήνοντας πεδίο για ατελείωτους συνειρμούς, με πρώτον απ’ όλους ότι «θα φύγουν νύχτα» και αυτό δεν ήταν τίποτ’ άλλο από γενική πρόβα ετοιμότητας των κυβερνητικών στελεχών...