Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση έως 30% στα εισοδήματα το 2011


Δυσοίωνες προβλέψεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Δυσοίωνες προβλέψεις για την αγορά εργασίας και τις συνθήκες απασχόλησης περιλαμβάνει η εφετινή έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η εφετινή έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου εκτιμά ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ της οικονομίας, ενώ προβλέπει ότι για εφέτος η ύφεση θα κινηθεί τουλάχιστον στο μείον 3,5% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας, τo 2010 επήλθε μείωση έως 30% στα εισοδήματα, ενώ ο αριθμός των ανέργων θα προσεγγίσει το 1 εκατομμύριο στα τέλη του 2011.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ :
- Στο ασφαλιστικό επέρχονται από το 2011 ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Αύξηση από την 1/1/2011 των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους και όσες δεν θεμελιώνουν έως το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, συνταξιοδοτούνται όποτε το αποφασίσουν ακολουθώντας το όριο ηλικίας που ισχύει έως το 2010). Η αύξηση των ορίων ολοκληρώνεται, στα περισσότερα Ταμεία, το 2015. Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων (εφαρμογή της αναλογικής σύνταξης) για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2015.
- Στα εργασιακά καθιερώθηκε νέο καθεστώς για τη διαιτησία, αλλά και η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων εργασίας σε όσους εργοδότες δεν εκπροσωπούνται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ακόμη, θεσμοθετήθηκαν η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, μείωση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, μείωση της αμοιβής των υπερωριών, ελαστικά ωράρια, υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμφωνιών έναντι των άλλων συμβάσεων (των κλαδικών ή ακόμη και της Εθνικής).
- Το 2010 επήλθε δραματική μείωση εισοδημάτων για μισθωτούς- συνταξιούχους από 20 έως 30%. Αφαίρεση ή περικοπή επιδομάτων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας. Μείωση συντάξεων και συντάξιμων αποδοχών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το εύρημα της έκθεσης ότι η αγοραστική δύναμη κινείται στα επίπεδα του 1984!
- Σημειώθηκε δραματική αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων με περαιτέρω επιπτώσεις στα εισοδήματα των μη κατεχόντων.
πηγη