Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η φοροδιαφυγή γελάει

Η φοροδιαφυγή γελάειΑΠΟ ΤΗ Σκύλλα στη Χάρυβδη πέφτει η κυβέρνηση με τα προβλήματα που της ξεφυτρώνουν καθημερινά, όταν έρχεται η ώρα να εφαρμόσει ένα μέτρο που προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Προσπαθεί να μειώσει το, αναπόφευκτο, κόστος από τη μια πλευρά και δεν μπορεί να υπολογίσει τι θα της έρθει από την άλλη.
ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής του ΦΠΑ (και να φτάσει στα ύψη),

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ...

ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΩΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"
 
Ο γνωστός Δικηγόρος, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, με επιστολή του στον Γραμματέα του Πασοκ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.
Ο Α. Μητρόπουλος αιτιολογεί την απόφασή του κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση Μνημονίου" η οποία "ακολουθεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές". Πληρης ορολογία Σαμαρά.!
Όσοι "γνωρίζουν", καταλαβαίνουν και φεύγουν.!

ΠΗΓΗ 

Τον Καραμανλή στην τελευταία του ΔΕΘ αρχίζει και θυμίζει ο Γιώργος


Λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, όπου παραδοσιακά ο κόσμος περιμένει να ακούσει κανένα καλό νέο για την τσέπη του και στην κυβέρνηση ασχολούνται με την… Μπατζελή και την υποψηφιότητά της ή όχι.

Στη μέγγενη της ύφεσης

Του Σταυρου Λυγερου
  Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς σπουδαίος οικονομολόγος για να έχει προβλέψει ότι η θεραπεία-σοκ της τρόικας θα έριχνε την ελληνική οικονομία στον φαύλο κύκλο της ανατροφοδοτούμενης ύφεσης. Υφεση αρκετά μεγαλύτερη από όσο λέγεται. Το «κίνημα των αποδείξεων» ενέταξε στην επίσημη οικονομία ένα σημαντικό τμήμα της παραοικονομίας. Λόγω αυτού, εάν το 2010 είχαμε μηδενική ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ, το επίσημο ΑΕΠ θα εμφάνιζε σημαντική άνοδο. Το επίσημο ΑΕΠ, όμως, αναμένεται να μειωθεί περίπου κατά 4%. Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί αρκετά περισσότερο.
Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως σ’ αυτή την αιτία, χωρίς να υποτιμώνται τα προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας δεν περιορίζει μόνο τον όγκο των συναλλαγών. Δημιουργεί κλίμα ασφυξίας σε πολλές επιχειρήσεις και τις εξωθεί να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Για μία επιχείρηση που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, τα πρόστιμα δεν λειτουργούν αποτρεπτικά. Αναμφισβήτητα, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και η πραγματική οικονομία ασθενούν βαριά. Χρειάζονταν, λοιπόν, τομές. Το Μνημόνιο περιέχει σειρά μέτρων, τα οποία έπρεπε να έχουν προ πολλού ληφθεί. Συνολικά, όμως, συνιστά λάθος θεραπεία. Και αυτό είναι σοβαρότερο από την κοινωνική σκληρότητά του. Η τρόικα εφαρμόζει την ίδια γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή με τις κοινωνικά μονόπλευρες γραμμικές παρεμβάσεις, που προκαλούν αναμενόμενες παρενέργειες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε δυνατότητες να διαπραγματευθεί ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα, δεδομένου ότι η στάση πληρωμών δεν θα είχε καταστροφικές συνέπειες μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Για την οικονομία της συζήτησης, όμως, ας αποδεχθούμε τον πρωθυπουργικό ισχυρισμό ότι το Μνημόνιο ήταν ο μόνος τρόπος για να κρατήσει η χώρα το κεφάλι έξω από το νερό. Αυτός δεν ήταν λόγος οι κυβερνώντες να αναγορεύσουν τη συνταγή της τρόικας σε αυτόματο πιλότο. Ούτε να εξαντλούν την ενεργητικότητα και την αποφασιστικότητά τους μόνο στην εφαρμογή του Μνημονίου. Γιατί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει παραλλήλως ένα δικό της δραστικό εθνικό σχέδιο, προσαρμοσμένο στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, που με στοχευμένες παρεμβάσεις θα εξυγιάνει παθογένειες και θα αξιοποιήσει λιμνάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες; Η κατάρρευση του ανορθολογικού, σπάταλου και κλεπτοκρατικού μοντέλου και η συνακόλουθη απαξίωση του ελληνικού πολιτικού συστήματος έχουν τροφοδοτήσει την άποψη ότι μόνο ξένοι κηδεμόνες μπορούν να βάλουν τάξη στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η τρόικα θεωρείται όχι αναγκαίο κακό, αλλά καθαρτήρια ευλογία! Οι οπαδοί αυτού του ιδεολογήματος παίρνουν την απάντηση από τα αδυσώπητα οικονομικά στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο ότι υπό την πίεση της ύφεσης και της συσσωρευόμενης κοινωνικής απόγνωσης, οι πιο ευέλικτοι από τους προπαγανδιστές του Μνημονίου έχουν ήδη αρχίσει να «ψιλοτραγουδάνε» σε εφημερίδες και τηλεοπτικά παράθυρα κριτικές, που μέχρι πρότινος κατακεραύνωναν.

Η κοινωνία των τετραψήφιων καταδοτών...

Λοιπόν αγαπητή κυβέρνηση, είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για εσάς. Όχι μόνο για τους προφανείς λόγους, όπως το μνημόνιο, τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις υπηρεσίες υγείας, την παιδεία, τις προοπτικές μας, το ότι θα μας κάνετε να κόψουμε το τσιγάρο και άλλα τέτοια προφανή, αλλά και γιατί καθημερινά ενισχύετε την κοινωνική συνοχή και τις ανθρώπινες σχέσεις με το πρωτοποριακό μέσο των τετραψήφιων τηλεφωνικών αριθμών…

Βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος;

thumb
Από την Κουκίδα

Όσο πλησιάζει η ΔΕΘ τόσο ανησυχεί το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός -αναγκαστικά πλέον- έχει αρχίσει να ενημερώνεται για το κραχ στην πραγματική οικονομία. Και ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίξει ευθύνες.
Η Kουκίς μαθαίνει ότι το εξιλαστήριο θύμα βρέθηκε στο πρόσωπο της κυρίας Κατσέλη

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη δήμαρχο Σερίφου για δήμαρχο Κηφισιάς!


Απίστευτο, κι όμως …αυτοδιοικητικό! Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες πως η «εκλεκτή» του το για το διευρυμένο δήμο Κηφισιάς (που συνενώθηκε με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη) είναι η Αγγελική Συνοδινού, που δεν είναι άλλη από τη δήμαρχο Σερίφου. Η γυναίκα που θα διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων της Κηφισιάς για τη δημαρχία έχει κάνει το ίδιο με τους κατοίκους της Σερίφου το 2002 και το 2006. Η επί οκτώ χρόνια δήμαρχος του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού

Σκαραμαγκάς: Γερμανοί πωλούν, Αραβες αγοράζουν, Ελληνες πληρώνουν!

Της Αριστέας Μπουγάτσου

Εμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου κρύβεται πίσω από τη συμφωνία μεταβίβασης του 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Thyssen Krupp Marfine στην Abu Dhabi Mar.
Νέοι και παλαιοί ιδιοκτήτες επιζητούν -επ' ωφελεία τους- διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων με το Δημόσιο, μαξιλάρι δανείων και απαλλαγές από ρήτρες. Προς τούτο, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος επιζητεί ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση,

Έκλεισαν τα Ελληνικά Γράμματα

Επίλογος για έναν από τους ιστορικούς εκδοτικούς οίκους της χώρας μας. Αντιδράσεις συγγραφέων για το «λουκέτο»
Η κρίση στα ΜΜΕ δυστυχώς χτύπησε και τους εκδοτικούς οίκους. Όπως ανακοινώθηκε, ο ΔΟΛ κλείνει τις εκδόσεις "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"
Τα Ελληνικά Γράμματα ιδρύθηκαν το 1957 με κύρια επιδίωξη την ανάπτυξη της εκδοτικής δραστηριότητας που απευθυνόταν στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο της Ελλάδας. Από τότε εξελίχθηκαν σε έναν εκδοτικό οίκο με ευρεία ποικιλία εκδόσεων καταλαμβάνοντας κορυφαία θέση στον ελληνικό εκδοτικό κλάδο.
Μετά την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου ζωής πενήντα ετών, τα Ελληνικά Γράμματα έκαναν μια νέα, δυναμική επανεκκίνηση, καθώς από το 2007 εντάχθηκαν πλήρως στον όμιλο

Α. Σαμαράς: Δεν παραπλανώ με ανεδαφικές ουτοπίες


Επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και εναντίον όσων υπερψήφισαν το μνημόνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στα Αμπελάκια Λάρισας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς κατέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τις προεκλογικές της υποσχέσεις, επανερχόμενος μάλιστα στα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι «λεφτά υπάρχουν».

Υπογράφουν για ΕΝΑΕ σε λίγες ώρες!

ImageΠαράταση, με προφορική διαβεβαίωση, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στην ελληνική πλευρά να διακανονίσει την εκκρεμότητα που έχει δημιουργηθεί με την Τράπεζα Πειραιώς, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύξει πτώχευση στα ΕΝΑΕ στις 13 Σεπτεμβρίου, έδωσε η πλευρά των TKMS και Αbu Dhabi Mar. Όλα αυτά ενώ με την εμφάνιση της τράπεζας Πειραιώς ως εμπλεκόμενο μέρος με έννομο συμφέρον, τίθεται πλέον και θέμα ακυρότητας της συμφωνίας-πλαίσιο της 18ης Μαρτίου μεταξύ των τριών μερών (δημόσιο, TKMS-ENAE και ADM) αφού απουσιάζει η υπογραφή της Πειραιώς!