Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δυσλειτουργία και χαλαρότητα

Δυσλειτουργία και χαλαρότητα
Η κυβέρνηση έχει περάσει σε μία φάση δυσλειτουργίας και χαλαρότητος, γεγονός που δεν δικαιολογείται από την κρισιμότητα των περιστάσεων. Αντί για καθημερινές απτές αποφάσεις περιστολής δαπανών και σπατάλης, οι υπουργοί ασχολούνται με τη φημολογία περί ανασχηματισμού και το μέλλον τους. Οσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι καιρός να λάβει τις αποφάσεις του για το πώς θα οργανωθεί το γραφείο του και η δομή της κυβέρνησης αντί να επιδίδεται σε ατέρμονες συζητήσεις και μελέτες.
Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες και γενναίες αποφάσεις, αλλά παράλληλα θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα τόνωσης της επιχειρηματικότητος και της ανάπτυξης. Προς το παρόν βλέπουμε μια κυβέρνηση που κινείται ακόμη με ρυθμούς διακοπών και υπουργούς οι οποίοι εδώ και δύο μήνες δεν ξέρουν πού στέκονται και πού θα βρίσκονται σε λίγο.
kathimerini

Νοσοκομεια;..yok! γιατρους...yok! νοσηλευτες...yok! εντατικες...yok! ....ναι αλλα...

αναρχογατουλης
Εχουμε 9.500 ελεγκτές-530 επόπτες δημόσιας υγείας, 4.500 αστυνομικούς της Δημοτικής Αστυνομίας και 4.500 λιμενικούς που θα πραγματοποιησουν αυστηρούς ελέγχους από την 1η Σεπτεμβρίου  για τη συμμόρφωση στην ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

Και ρουφιανους εχουμε!!!

Δημοσκόπηση της GPO

Δημοσκοπικό χαμηλό για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Μεγάλη υποχώρηση της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων και νέους πολιτικούς συσχετισμούς καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Το άθροισμα των ποσοστών τους βρίσκεται κάτω από το 50%, το χαμηλότερο άθροισμα στη δημοσκοπική ιστορία.
Η μέτρηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.600 ατόμων, το διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χθες (Δευτέρα) το πρωί.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να χάνει 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας πριν από 5 μήνες και η Νέα Δημοκρατία να διατηρεί σταθερό το ποσοστό της.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

Οι σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει


Ο ένας μετά τον άλλο οι σύμμαχοι” της κυβέρνησης την εγκαταλείπουν βλέποντας ότι το καράβι βουλιάζει. Οι επικρίσεις προ ημερών από το ΕΒΕΑ πέρασαν έτσι απλά διότι κάποιοι είπαν ότι ο Μίχαλος κάνει αντιπολίτευση. Ομως, έρχονται οι παράγοντες της αγοράς να αποδομήσουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και να χτυπήσουν ηχηρό καμπανάκι.
Ο ΣΕΒ, που προεκλογικά ήταν φανερά υπέρ του Γ. Παπανδρέου, τώρα απειλεί με λουκέτα

Δει δη ανθρώπων…

Η κυβερνητική πολιτική στην οικονομία έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει επισημανθεί επαρκώς. Με πίεση από την τρόικα λαμβάνει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Αυτές, όμως, που μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει είναι αυτές που απαιτούν απλώς νομοθετική πρωτοβουλία: Περικοπές μισθών, αυξήσεις του ΦΠΑ, ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό κ.λπ. Αντίθετα, προχωρούν ελάχιστα ή καθόλου πολιτικές που απαιτούν σχεδιασμό, συλλογική προσπάθεια και συντονισμό. Το ΕΣΠΑ είναι κολλημένο. Το ΤΕΜΠΜΕ βούλιαξε. Οι πρωτοβουλίες για ΣΔΙΤ καρκινοβατούν.

Ο… μπαλαντέρ Πάγκαλος έτοιμος πλέον και για “καπέλο” και για εξεταστική!

Pagkalos_joker1Μόλις προχτές ο Θεόδωρος Πάγακλος έλεγε στη Real News ότι δεν είναι τύπος που του πάνε τα καπέλα (εννοώντας τον Ραγκούση σε ρόλο συντονιστή) κι ότι δεν μπορεί να γίνει εξεταστική για την Οικονομία γιατί δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Σήμερα το πρωί βγήκε στο Μέγκα κι είπε άλλα.
Για το καπέλο:

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ

Χθες βράδυ δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την συγκίνηση μου όταν παρακολουθώντας τον Μαντέλη....αυτό τον "άγιο" άνθρωπο μπροστά στα μικρόφωνα που τον περίμεναν έξω απο το δικαστικό μέγαρο να ξεσπά σε λυγμούς.
Αρχικά λέξη δεν μπορούσε να σταυρώσει καθώς το δάκρυ έτρεχε κορόμηλο.
Ομως αυτός ο "σοσιαλιστής" που "υπηρέτησε" την χώρα απο την θέση του υπουργού δεν μπορούσε να μείνει μόνο στην έκφραση των συναισθημάτων του.
Σιγά σιγά πήρε τα πάνω του και αποστόμωσε όσους τον κατηγορούν....

Αλλαγές στο Μνημόνιο ζητά η τρόικα

Νέα μέτρα απαιτεί η τρόικα ως αναθεώρηση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Μάιο, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίζει να δανείζεται από ΕΕ και ΔΝΤ. Οι νέες ρυθμίσεις, 20 τον αριθμό, αφορούν στο Ασφαλιστικό, στις δημόσιες δαπάνες, στις ΔΕΚΟ, αλλά και στη δυνατότητα της κυβέρνησης να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές εσόδων προς αντικατάσταση κάποιων επώδυνων μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο.