Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Στην εποχή του βερεσέ έχει περάσει πλέον η ελληνική οικονομία, με τους καταναλωτές να αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και είδη πρώτης ανάγκης.

Η επιστροφή του μπακαλοτέφτερου
Της Μπέττυς Κυριακίδου
Επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, κυρίως ιδιοκτήτες παντοπωλείων, ψιλικατζίδικων και περιπτέρων, δηλώνουν, μιλώντας στη “Μ”: “Το βερεσέ επέστρεψε δυναμικά”.
“Το τελευταίο εξάμηνο ολοένα και περισσότεροι πελάτες μού ζητούν βερεσέ”, λέει η Σοφία Τζίκα, ιδιοκτήτρια παντοπωλείου επί της Κίμωνος Βόγα, υπογραμμίζοντας ότι τα χρωστούμενα φτάνουν κάποιες φορές έως τα 1.300 ευρώ! Συνήθως όμως πρόκειται για ποσά έως 300 ευρώ, που είτε αποπληρώνονται εφάπαξ κάθε μήνα είτε με δόσεις. “Οι συνταξιούχοι, για παράδειγμα, μας πληρώνουν όταν εισπράττουν τη σύνταξή τους”, σημειώνει η κ. Τζίκα, συμπληρώνοντας ότι περίπου 10-15 πελάτες αγοράζουν συστηματικά βερεσέ τους τελευταίους μήνες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι συνεπείς στην αποπληρωμή του χρέους τους.
“Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”

Τίμησαν τη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του Σωκράτη Γκίολια. Πλήθος φίλων, συναδέλφων και αθλητών έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τη μνήμη του και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του δημοσιογράφου ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου.

protothema

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ. Ο τουρισμός σε ελεύθερη πτώση


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου είναι ιδιαίτερα αρνητικά.
Μείωση 10%
Οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μείωση του τουριστικού συναλλάγματος θα ξεπεράσει φέτος το 10%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η σύγκριση γίνεται με την περσινή χρονιά, που ήταν και αυτή βαθιά προβληματική.

ΑΤΕ:Στην κόψη του ξυραφιού...

ate_logΤην επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ΑΤΕ με νέα κεφάλαια από το Δημόσιο υπογραμμίζουν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας που δημοσιεύθηκαν χθες και εμφανίζουν απογοητευτική εικόνα, καθώς η μοναδική τράπεζα που απέτυχε στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών αρχών «καίει» κεφάλαια με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ανησυχητική κρίνεται και η φυγή καταθετών.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όλοι μας, και ο Υπουργός Οικονομικών και εγώ, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν στηρίζει την αγορά, δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως φαίνεται από τα λόγια σας ότι εσείς η ίδια αντιδράσατε σε αυτή την επιβολή της αύξησης του ΦΠΑ. Δηλαδή προσπαθήσατε μέσω και της διαπραγμάτευσης να πιέσετε, ώστε να μην γίνει πράξη αυτό.

Πίστωση;…Τέλος

Πίστωση;…ΤέλοςΈνας επιπλέον «πονοκέφαλος» φαίνεται σιγά σιγά να προστίθεται στους εμπόρους το τελευταίο διάστημα, καθώς οι εισαγωγές χωρίς ρευστό έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Παράγοντες της αγοράς, μιλώντας στο «R» τονίζουν ότι πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους προμηθευτές τους, ιδιαίτερα τους ξένους, καθώς αυτοί απαιτούν προεξόφληση των εμπορευμάτων που παραγγέλνουν οι Έλληνες έμποροι.

Oι Γάλλοι στηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί για τις απελάσεις

ImageΙσχυρή είναι η υποστήριξη των Γάλλων στις απελάσεις και στη διάλυση των καταυλισμών Ρομά σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Figaro. Στο μέτωπο της ασφάλειας ο Σαρκοζί έρχεται πρώτος στην εμπιστοσύνη των Γάλλων. Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Opinionway που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Figaro αποκαλύπτει ότι οι ενέργειες των γαλλικών αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα υποστηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τους Γάλλους.