Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Καθάρσιο και…κλύσμα!

thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή
Πριν αλέκτoρα φωνήσαι τρεις, η ελληνική κυβέρνηση και η επίσημη προπαγάνδα του καθεστώτος έφαγαν τα μούτρα τους. Τι συνέβη; Ξαφνικά η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά. Αυτό συνέβη λίγες μόλις ημέρες μετά τους επαίνους από την τρόικα, αλλά και τις θριαμβικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης διέπρεψε για μια ακόμη φορά, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι:
«Εκείνο το οποίο μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, παρά τους δείκτες οι οποίοι δείχνουν μια επιδείνωση,

Μπούμερανγκ η υψηλή φορολογία. Απώλειες πολλών δισ. ευρώ, καθώς η αύξηση των φόρων επέφερε μείωση της κατανάλωσης

Σε μπούμερανγκ για τα έσοδα του Δημοσίου τείνει να εξελιχθεί η αύξηση των φόρων, που συνόδευσε την υπογραφή του Μνημονίου, καθώς οι ανατιμήσεις που προκάλεσε σε πολλά προϊόντα οδήγησαν στην κάμψη της κατανάλωσης. Μόνο από τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας στα τσιγάρα, τα ποτά, τα καύσιμα και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα υπολογίζεται ότι οι απώλειες εσόδων θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν από την αρχή

Κομισιόν: Κόψτε επιπλέον 4 δισ. ευρώ σε δαπάνες το 2010

Σε επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών, ύψους 4 δισ. ευρώ, πρέπει να προβεί η Ελλάδα φέτος, ώστε να μπορέσει να αντισταθμίσει τα κατώτερα των εκτιμήσεων έσοδα, αλλά και τις αποκλίσεις στις δαπάνες, με σκοπό να φτάσει το στόχο της Κομισιόν και να μειώσει το έλλειμμα στο 8% το 2010.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, «τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι στιγμής φαίνονται επαρκή για την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος προϋπολογισμού το 2010, δεδομένου ότι ο έλεγχος των δαπανών θα παραμείνει «σφιχτός»

Περί ανασχηματισμού και …αφορισμού

Περί ανασχηματισμού και …αφορισμού

Κυριακή , ημέρα σχόλης! Ας δούμε λοιπόν με τα μάτια της Χριστίνας (Χρ.ΚοΡ) τις τελευταίες κινήσεις στο σκάκι του ανασχηματισμού που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι βασικές αλλαγές έχουν αποφασιστεί. Μένουν κυρίως τα αγκάθια. Σύμφωνα με πηγές της «Ε»:
- Ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται να επιστρέφει

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει ο αριθμός των διαταγών πληρωμής

ΣΥΝΕΧΗ επιδείνωση καταγράφουν οι συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας για επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς μετά την αύξηση που σημειώνουν τους τελευταίους μήνες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει και ο αριθμός των διαταγών πληρωμής.

Tο φαινόμενο αυτό αφορά ακόμη και μικροποσά, καθώς η τρέχουσα οικονομική συγκυρία οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε

Η μεγαλύτερη ύφεση της 35ετίας: Ασφυκτική 3ετία



Η μεγαλύτερη ύφεση της 35ετίας: Ασφυκτική 3ετία
Οσο βαθαίνει η ύφεση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η συγκέντρωση των απαραίτητων φορολογικών εσόδων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Eτσι απαιτούνται νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μείωση κρατικών δαπανών ή αύξηση φόρων) που μοιραία οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση.