Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τα λόγια και οι πράξεις για την ενότητα της Κεντροδεξιάς

Σχεδόν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία υπέστη μία σοβαρή ήττα, το βασικό σύνθημα που ακούγαμε από στελέχη του κόμματος αλλά και από πολιτικούς «συγγενών» δυνάμεων ήταν η ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.
Ωραία λόγια, αλλά στην πράξη τι έγινε;

Βήμα και Καθημερινή κατακεραυνώνουν την τρόικα και το μνημόνιο

Δύο από τις εφημερίδες που είχαν εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν τις ελπίδες ότι το μνημόνιο μπορεί να μας οδηγήσει σταδιακά στην έξοδο από την κρίση, ασκούν σήμερα οξύτατη κριτική στην πολιτική που επιβάλλει. Η εφημερίδα “το Βήμα” κάνει λόγο για τις “7 αμαρτίες της τρόικας” και αναφέρεται σε λάθος προβλέψεις και ανεδαφικές συστάσεις των δανειστών μας και σε “γκάφες, ψέματα και…

Μειώσεις μισθών έως και 20%

Μειώσεις μισθών για πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν το 20%, θα φέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς   θα καταργηθεί πλήθος επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στόχος της εφαρμογής του νέου μισθολογίου είναι η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς,

Έρχονται νέα μέτρα


Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Με ποιον εκ της ηγεσίας της ελληνικής τρομοκρατίας συζητούσαν


Είχαν συμμετοχή οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί στην εξάρθρωση του ΕΛΑ ή δεν πήραν είδηση όπως στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη όπου είχαν ακούσει κάτι για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο αλλά δεν είχαν ιδέα για τον...

Αντιπαράθεση για το «νέο μνημόνιο»


Nέες παρεμβάσεις ζητεί η τρόικα στο αναθεωρημένο μνημόνιο. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, επικουρικές, εργασιακά και υπηρεσίες. Παράδοση στην τρόικα καταγγέλλει η αντιπολίτευση, για παραπλανητική "νεομετρολογία" μιλά η κυβέρνηση. Δρομολογούνται οι αλλαγές στον ΟΣΕ
   Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την τρόικα.

"Άρχισαν τα όργανα" για ΔΝΤ & τρόϊκα - Επίθεση με "ειδικό βάρος" από ΤΟ ΒΗΜΑ κατά των επιλογών τους

ImageΣε αιφνίδια αλλαγή στάσης και στροφή 180 μοιρών κατά της τρόϊκας και βασικά κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχωρά σήμερα η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής" με τίτλους και υπότιτλους που οπωσδήποτε δημιουργούν ερωτήματα για την αλλαγή στάσης ενός εντύπου που αποτελεί βαρόμετρο ή συνηθέστατα προάγγελο εξελίξεων: "Λάθος προβλέψεις, ανειλικρινείς δηλώσεις, ανεδαφικές συστάσεις αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της στάσης των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα - ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ"!

Επώδυνες αλλαγές στο εργασιακό

Θερμό φθινόπωρο προοιωνίζουν οι νέες επώδυνες αλλαγές που επιβάλει το επικαιροποιημένο μνημόνιο της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αναμένονται αλλαγές στα εργασιακά και στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, περαιτέρω τροποποιήσεις στο Ασφαλιστικό, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα,

Εθνικιστική ζάλη στην Αλβανία

Δρυμάδες Χιμάρας
του Γιώργου Δελαστίκ
Ξενίζει η ταχύτητα με την οποία εξαφανίστηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η σοβαρότατη υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα από Αλβανούς επειδή μιλούσε ελληνικά (!). Δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, σε κάποια διαρκή αναπαραγωγή αποτρόπαιων λεπτομερειών της φρικτής πράξης με στόχο την καλλιέργεια βίαιων αντιαλβανικών αισθημάτων στον ελληνικό λαό. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα όμως το γεγονός ότι με εξαίρεση μία - δύο περιπτώσεις ουδείς φαίνεται να αισθάνεται την