Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Η πολιτική παρουσία του Κώστα Καραμανλή.Της Μαριάνας Πυργιώτη

 
Ο πρώην πρωθυπουργός, παρά τη σιωπή και τις αποστάσεις που έχει επιλέξει να κρατήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, πιέζεται να παρέμβει

Ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεσπαθώνει και θέλει τη Ντόρα στο μαντρί!

Και τι δεν είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά. Ως προς την εγγύηση που επιβλήθηκε στον Γιάννη Αγγέλου, μίλησε για εμπάθεια και πολιτική δίωξη, που “θα έχει και άλλα στάδια και με τελική στόχευση τον Κώστα Καραμανλή”, για τον οποίο πρόσθεσε: “Ηταν ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ από την ίδρυσή της το 1974. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Διετέλεσε πρωθυπουργός για κοντά έξι χρόνια κερδίζοντας δύο φορές την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι μετά την τελευταίες εκλογές που η ΝΔ υπέστη μεγάλη ήττα. Ο Κώστας Καραμανλής μόνος του δρομολόγησε την αποχώρησή του από τη ΝΔ, ακολούθησε μία πρωτοφανής δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού. Εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο Αντώνης Σαμαράς, είναι πρόεδρος της ΝΔ και φυσικός εγγυητής της ενότητας της ΝΔ. Όλα τα άλλα που λέγονται για τον κ. Καραμανλή έχουν να κάνουν και λίγο με τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μία ένδεια θεμάτων”. Ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ο Ευ. Αντώναρος είπε ότι “όλα τα στελέχη που έχουν υπηρετήσει την παράταξη είναι άξια και έχουν κάτι να προσφέρουν”. Εμμέσως, αλλά σαφώς δηλαδή, τάχθηκε υπέρ της επανένταξής της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαψεύδοντας εμπράκτως τα σενάρια κατά τα οποία ο Σαμαράς έγινε αρχηγός χάρη στην υποστήριξη του καραμανλικού συστήματος.

πηγη

Αυξήσεις 20% στα σιτηρά και κερδοσκοπία σε καύσιμα και οπωροκηπευτικά σαρώνουν την αγορά

Νέο κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγορά και οι τιμές σε βασικά είδη. Οι τιμές έχουν πάρει ήδη την ανηφόρα, ενώ από Σεπτέμβριο αναμένονται νέες ανατιμήσεις λόγω των μειωμένων εσόδων του οικονομικού επιτελείου που αποφάσισε να μεταφέρει στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% προϊόντα που σήμερα βρίσκονται στο 11%. Οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις κάθε φορά που επισκέπτονται τα καταστήματα και τις λαϊκές αγορές, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα οι τσέπες των πολιτών θα υποστούν επιπλέον έξοδα. Η Ελλάδα, που είχε

Αύξηση ακάλυπτων επιταγών


Πηγή: Express.gr 

Αύξηση των ακάλυπτων επιταγών Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στη χώρα μας, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του έτους.
Οι ακάλυπτες επιταγές σπάνε κάθε ρεκόρ

Πάρος και "νέο ΠΑΣΟΚ" δοξαστικά και αλήθεια

Διάβαζα και άκουγα όλο αυτόν τον καιρό: "Στο εμβληματικό νησί της Πάρου, ταυτισμένο με σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Με σχέδια και φακέλους για την πορεία της χώρας. Σε σημαντικές συνεργασίες με τους υπουργούς κ.κ. Ραγκούση, Παμπούκη, Γερουλάνο. Από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έως τα μεγάλα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής για το φθινόπωρο".
Κάθε πρόταση και μια υπερβολή, τουλάχιστον ένα ιστορικό ψέμα.

Έρχονται πρόσθετα μέτρα το 2011

thumb
Νέα μέτρα από τα οποία θα αποφέρουν 6,6 δισ. ευρώ έσοδα και θα μειώνουν τις δαπάνες κατά 2,55 δισ. ευρώ θα ενσωματώνει ο νέος προϋπολογισμός, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα από το 8,1% του ΑΕΠ στο 7,6% που προβλέπει το Μνημόνιο.

Εισβολή ξένων στο τραπεζικό σύστημα;


bnp_paribas_logo_newΜεγάλοι «παίκτες» του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, όπως η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η HSBC και η Unicredito, φέρονται να έχουν δεχθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «B», κρούσεις από Έλληνες τραπεζίτες για στρατηγικές συνεργασίες, καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις, ότι η τρόικα των διεθνών πιστωτών της χώρας πριμοδοτεί την ενίσχυση των τραπεζών με «φρέσκα» κεφάλαια από την Ευρώπη, λέγοντας το μεγάλο «όχι» στις συγχωνεύσεις μεταξύ

Έκλεβε ΙΚΑ-ΟΓΑ και... αθωώθηκε

Εξέδιδε ψευδείς συνταγές σε ονόματα ακόμη και ανθρώπων που είχαν αποβιώσει, ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία με δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ως… ποινή διετάχθη η εκ νέου επιστροφή στα καθήκοντά του, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
 
Του Νίκου Ηλιάδη

Παγιώνονται οι συνθήκες αδράνειας στην οικονομία


ΣΥΝΕΧΗ επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας σημειώνεται στην αγορά, που αποτυπώνεται και στη μείωση του όγκου των επιταγών που χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συναλλαγές.
Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχοντας, να αντιμετωπίσουν από τη μια πλευρά την πιστωτική ασφυξία και από την άλλη τη μεγάλη πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης, προχωρούν στο «πάγωμα» πάσης φύσεως συναλλαγών είτε

H αντικειμενική «παγίδα» των ακινήτων!

Όταν όλη η προσοχή εστιάζεται στη μείωση των δαπανών και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων για να μειωθεί σημαντικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και η αναπτυξιακή πολιτική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
Έρχεται μια ωραία μέρα που η δημοσιονομική δίαιτα αδυνατίζει περαιτέρω την ήδη ασθμαίνουσα εθνική οικονομία με αποτέλεσμα να υστερούν τα έσοδα και να αρχίζει η αμφισβήτηση για την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα

Διακοπές... τέλος, έρχονται οι νέοι φόροι

“Μαύρα” μαντάτα θα περιμένουν όσους επιστρέψουν από διακοπές, έτσι για να... μπούμε στο κλίμα από τις αρχές του Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να αποστέλλονται

Θεατές στην ακρίβεια

Η ΑΓΟΡΑ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, οι παραγωγικοί κλάδοι τρέχουν με ταχύτητες «φόρμουλας 1» και η κυβέρνηση προσπαθεί να πιάσει τους παραβάτες τρέχοντας από πίσω με «υβριδικά» - είναι και της μόδας στο χώρο της πολιτικής.
ΟΙ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ περιέγραψαν με τρόπο που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά τους την κρίση στην αγορά σιτηρών και προετοίμασαν την κοινή γνώμη για αναπόφευκτες αυξήσεις που έρχονται. Αυτό το έκαναν ήδη από την περασμένη

«Ταφόπλακα» για την αναπτυξη η φορολογία

Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι εγκληματική κατά της χώρας και εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές της – αυτό είναι πλέον είναι πασιφανές και δεδομένο.
Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο και αποκλειστικά ως κυβέρνηση – εισπράκτορας υπέρ των δανειστών της χώρας. 
Εντωμεταξύ αυτό που παρατηρείται είναι η παντελής απουσία στοιχειώδους μέριμνας, επιμέλειας και προσοχής για τα αναπτυξιακά και παραγωγικά ζητήματα της χώρας. 

Economist: "Οι Έλληνες θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο"

Economist: "Οι Έλληνες θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο"
Απαισιόδοξες και δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του περιοδικού Economist για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το υπόλοιπο 2010 αλλά και το 2011
Τόσο σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, όσο και την επόμενη, προβλέπουν βαθειά ύφεση. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις τους είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

κάποιος παίζει με το φαί μας

Ελλην Φορολογούμενος

Πριν από δυο μήνες μας έλεγαν ότι έχουμε υπερπαραγωγή σιταριού * , στην Πτολεμαίδα και στα Γιαννιτσά οι σιτοπαραγωγοί λένε ( και δεν λένε ψέματα) ότι «έκλεισαν» για φέτος με 11 λεπτά ανά κιλό και χθες οι αλευροβιομήχανοι μας είπανε ότι θα αυξήσουν την τιμή κατά 20% λόγο φωτιάς στην Ρωσία !!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε αξιολογώντας μία προς μία τις πληροφορίες, αποκαλύπτει ποίος πραγματικά είναι ο νέος μουσαφίρης του πρωθυπουργού που ήδη ξεκίνησαν να μας προβάλλουν ως "σωτήρα" της Ελληνικής Οικονομίας....
Ο Ιταλός "συνταξιούχος" πρώην υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα βρισκόταν απο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η πρόσληψη του ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα.