Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Οι «Παγκοσμιοποιητές» και το Διεθνές Κεφάλαιο πέτυχαν, εκτός των άλλων, να εξευτελίσουν τον Σοσιαλισμό στο πρόσωπο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στην αρχή ήταν  περίφημες «100 πρώτες ημέρες» μέσα στις οποίες θα άλλαζαν τα πάντα.

 

Αντ΄αυτού δεν κουνιόταν φύλλο. Η μόνη έννοια των αυλικών του Γιώργου Παπανδρέου και του ιδίου προσωπικά ήταν το…«open-gov» και πως θα τοποθετούνταν Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές Οργανισμών με…«μοριοδότηση» τύπου ΑΣΕΠ.
Ο ΓΑΠ θεωρούσε ότι μετά θα έμπαινε το νερό στο αυλάκι και ότι ο δρόμος της ανάπτυξης θα ερχόταν από μόνος του.

Η κρίση είναι γένους θηλυκού

Χαμηλότερες αμοιβές, σχεδόν διπλάσια ανεργία, οικογενειακά βάρη και πατριαρχικές αντιλήψεις μετατρέπουν τις γυναίκες στα «νούμερο ένα» θύματα της οικονομικής ύφεσης
Αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους και πλήττονται από σχεδόν διπλάσιο ποσοστό ανεργίας. Περιορίζονται σε θέσεις βοηθητικού ή υποστηρικτικού χαρακτήρα και παρά τις (διόλου ευκαταφρόνητες) επιδόσεις τους στον ακαδημαϊκό τομέα «σκαρφαλώνουν» με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην επαγγελματική ιεραρχία. Εισέρχονται με όνειρα στην αγορά εργασίας για να ανακαλύψουν ότι εξακολουθούν να βαρύνονται με τη φροντίδα του νοικοκυριού και της οικογένειας σχεδόν...

Από την κριτική στην κυβερνητική πρόταση

Conceptual_11web500px

Του Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Διαπιστώνω ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα στήριξης των επιμέρους πολιτικών επιλογών – και όχι της ανύπαρκτης πολιτικής - της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ, η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται αυτό που η γερμανική έκδοση των Financial Times τονίζει: ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος τους στην Αθήνα.

Στασιμοπληθωρισμός, κατά λάθος!

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Τρεις μήνες μετά την έναρξη του μνημονίου, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μια παράδοξη κατάσταση που κάνει πολλούς να σπάνε τα μολύβια τους. Ο πληθωρισμός το πρώτο τρίμηνο είχε κλείσει στο 3% και περίμεναν ότι η αυστηρότερη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτούσε η «τρόικα» θα τον συμπίεζε μέχρι μηδενισμού. Σήμερα ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 5% και συνεχίζει ακάθεκτος με τις επαπειλούμενες ανατιμήσεις υπηρεσιών ΔΕΚΟ και πολλών προϊόντων.