Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ετοιμάζουν «μαχαίρι» για τις επικουρικές

Αμείωτες ανατροπές προβλέπει η εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου. Παρά την τεράστια μείωση των συντάξεων, τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν υψηλές τις εργοδοτικές εισφορές
Πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων δείχνει για το επόμενο διάστημα η προπαγάνδα, με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να «διαφημίζουν» τη σημασία και την ανάγκη να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της οποίας σταθμός ήταν ο νόμος που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλη. Μια «ιστορική και μακρόπνοη μεταρρύθμιση», όπως τη χαρακτήρισε την περασμένη βδομάδα και το κλιμάκιο της τρόικας που ήρθε στην Ελλάδα, δίνοντας ειδικά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τους «εταίρους» της (μεταξύ αυτών και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) για την αποφασιστικότητα με την οποία προχωρούν στην κατακρεούργηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης.Ετσι, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας χτες στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «για τις επικουρικές συντάξεις υπάρχει πρόβλεψη στο (σ.σ. αυτόν που ψηφίστηκε τον Ιούλη) νόμο», συμπληρώνοντας ότι δεν «πρόκειται να "δώσουμε εξετάσεις" το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη σ' αυτά τα θέματα».

Ληστεύουν και ξεπουλάνε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η πορτοκαλάδα που εκτοξεύθηκε εναντίον του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δεν βρήκε το στόχο της. Άλλωστε, οι καμιά δεκαπενταριά(!) σωματοφύλακές του είχαν σχηματίσει ισχυρό κλοιό προστασίας.
(Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου 8/08/10)

Ο κόσμος είναι έτοιμος να λιντσάρει τους υπουργούς και τα στελέχη του Πασοκ.!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.
Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην "πασοκοκρατούμενη" Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.
Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου,

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ !!!!! 11.000 κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ...ελάχιστες οι προσλήψεις

Φέτος έχουμε Δημοτικές εκλογές και τα παράπονα θα είναι μεγάλα στους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες καθώς τα περισσότερα δημοτικά σχολεία θα έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.Πέρσι στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν 1.781 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 710 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών.Φέτος παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τις υποσχέσεις προσωπικά του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για 5% στην Παιδεία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα διοριστούν 988 δάσκαλοι και 290 νηπιαγωγοί.Σ’ αυτούς θα προστεθούν άλλοι 122 εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών (58 ΠΕ70 και 64 ΠΕ60).

Μικροί και μεγάλοι εν κρίσει


Αυξάνονται τα λουκέτα στις εμπορικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους. Ο χάρτης των κλειστών καταστημάτων της Αθήνας
Τα «λουκέτα» αυξάνονται στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων, καθώς εμφανίζεται το φαινόμενο ντόμινο στα λουκέτα.
Σε αυτές τις διαπιστώσεις καταλήγει έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), σχετικά με την πορεία της αγοράς και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης:

Κύπρος: Ασύλληπτο το οικονομικό κόστος λόγω της εισβολής

Το κόστος που έχει υποστεί η κυπριακή οικονομία λόγω της τουρκικής κατοχής τα τελευταία 36 χρόνια είναι ασύλληπτο. Σύμφωνα με μελέτη, που ετοίμασε για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος » ο οικονομολόγος Μάριος Μαυρίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία επωμίζεται κάθε χρόνο ένα τεράστιο κόστος που σχετίζεται με την κατοχή. Το κόστος αυτό μπορεί να είναι άμεσο, δηλαδή επηρεάζει άμεσα τα δημόσια οικονομικά ή έμμεσο, επηρεάζοντας τα δημόσια οικονομικά με πλάγιο τρόπο, αλλά και τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Αφησαν τα δάκρυα...


Γρηγοριάδης Κώστας
Εχουν μείνει στην ιστορία οι «παραστάσεις» της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας (και άλλων, βέβαια, κυβερνητικών στελεχών) με τις οποίες τόνιζε πόσο ...κατανοεί και ...συμπονά τους εργαζόμενους, πόσο λυπάται για τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, συμπληρώνοντας όμως πόσο απαραίτητα και επιβεβλημένα είναι για τη σωτηρία - δήθεν - της πατρίδας.

Οι κενές σελίδες του «μνημονίου»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της αντιπροσωπίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν ήταν απόλυτα ειλικρινής στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει και μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή. Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής, όμως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα παράγει ανέργους.

Προχθές έτρωγαν και έπιναν με τον Α.Νταβούτογλου και σήμερα θυμήθηκαν τα "κυριαρχικά μας δικαιώματα"

ImageΠροσαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ταυτόχρονη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Ρόδο και "Πίρι Ρέις" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και να απανtήσει στην κριτική που του ασκήθηκε από το defencnet.gr, ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας και σήμερα έστειλε "σκληρό" μήνυμα στην Άγκυρα:

Επικίνδυνος ιός σαρώνει τη χώρα

  • Ο επικίνδυνος ιός «Πράσινος Μύλος» πλήττει τον ελληνικό λαό, αλέθοντας κάθε ελπίδα του για το αύριο...
Επικίνδυνος ιός με την ονομασία «Πράσινος Μύλος» προκαλεί επιδημία στον ελληνικό λαό. Εκκολάφθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2009 στα εργαστήρια της παγκόσμιας τάξης και των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος και κυκλοφορεί τους τελευταίους 10 μήνες. Στην αρχή μεταφερόταν με κουνούπι που απλά τσιμπάει και μολύνει αλλά στη συνέχεια μεταλλάχθηκε σε νυχτερίδα που ρουφάει αίμα και ζει μόνο μ’ αυτό. Η νυχτερίδα – βαμπίρ έχει πράσινο χρώμα και της αρέσει να πηγαίνει διακοπές στα ελληνικά νησιά.