Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

O Nταβούτογλου έφυγε το "Πϊρι Ρέiς" ήρθε! - Η επιστροφή στην υφαλοκρηπίδα και οι μυστικές συμφωνίες

ImageΟ Αχμέτ Νταβούτογλου έφυγε, το "Πϊρι ΡέΙς" ήρθε! Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα επέστρεψε πριν λίγες ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο, λίγες ώρες αφ'ότου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωνε λίγα μίλια δυτικότερα, στη Ρόδο, ενώπιον του Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα, ότι "Ελλάδα και Τουρκία είναι μία οικογένεια που μοιράζονται την ίδια γεωγραφία". Μία έμμεση, αλλά σαφή αναφορά στην υφαλοκρηπίδα για την οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς Δ.Δρούτσα. Το ερώτημα είναι πλέον αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ενσυνείδητα σε πράξεις μειοδοσίας και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ή η αφέλεια της έχει σπάσει κάθε ρεκόρ;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Καλλιεργεί ψευδαισθήσεις για τη βαρβαρότητα


Γρηγοριάδης Κώστας
Μια αισχρή και προκλητική προπαγάνδα, βασισμένη πάνω στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και ότι «το φθινόπωρο δεν έρχονται νέα μέτρα», έστησε μέσα στη βδομάδα η κυβέρνηση, με τη συνδρομή των αστικών ΜΜΕ και των ξένων συμμάχων της, με στόχο να καλλιεργήσουν ψευδαισθήσεις στο λαό και να αποτρέψουν τη λαϊκή οργή.
«Δε θα λάβουμε νέα μέτρα», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το «σύνθημα» του υπουργού αναμάσησαν τα συγκροτήματα του Τύπου που έσπευσαν να αναπαράγουν τη σαθρή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και να καθησυχάσουν τους εργαζομένους ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις, ότι δεν κινδυνεύουν ο 13ος και 14ος μισθός, ότι δεν σχεδιάζεται η λήψη νέων μέτρων». Μάλιστα, με άρθρα γραμμής, τα «παπαγαλάκια» της αστικής τάξης ...

Πέντε χρόνια από την τραγωδία του «Ηλιος». Περιμένουν δικαίωση οι συγγενείς των θυμάτων

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό Αύγουστο του 2005, που βύθισε την Κύπρο στο πένθος με την πτώση του Μπόινγκ 737 της αεροπορικής εταιρείας «Ηλιος» στη βουνοπλαγιά του Γραμματικού, με 121 νεκρούς, τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο τους.
Χθες βράδυ έγιναν εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις με το συμβολικό άναμμα των κεριών.
Χαροκαμένοι συγγενείς, με τον πόνο ζωντανό πέντε χρόνια μετά στο βλέμμα τους, απλός κόσμος, αλλά και βουλευτές πέρασαν από τους χώρους των εκδηλώσεων για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.
Σε δηλώσεις τους, συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης σημείωναν ότι αισθάνονται πως η δικαίωση για τα παιδιά, αδέλφια, εγγόνια, γονείς δεν έχει ακόμα έλθει. «Δεν τους ξεχνούμε, περιμένουμε δικαίωση», ήταν το κύριο μήνυμα των δηλώσεών τους.
πηγη

Το νέο αφήγημα του Γιώργου

Ανατροπές παντού σε κοινωνικό κράτος, ανάπτυξη και κυβέρνηση
Η εφετινή ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ ίσως να είναι η πιο σημαντική της θητείας του επειδή αναμένεται να αποτελέσει το κλειδί για τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου. Η κυβέρνηση δεν καλείται απλώς να αναστρέψει την κλεψύδρα και να κερδίσει τον χρόνο που χάθηκε εξαιτίας των καθυστερημένων αποφάσεων για την οικονομία. Αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις- και περιγράφεται από ανώτερες κυβερνητικές πηγές- είναι να ξεφύγει ο Πρωθυπουργός από την τυπική παράθεση μέτρων και να συνθέσει «ένα νέο αφήγημα» για τη χώρα,

Ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Ελληνικού Εθνικού Κράτους


Ένα φάντασμα πλανιέται στη σκέψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου…
Ένα «όραμα» γι’ αυτόν…
Ένας εφιάλτης για όσους καταλαβαίνουν:Η Παγκόσμια διακυβέρνηση!
Δεν υποψιάζεται καν ότι η «παγκόσμια διακυβέρνηση» δεν είναι η επαγγελία του μελλοντικού επίγειου Παραδείσου της Ανθρωπότητας.
Είναι παλινδρόμηση στο πιο σκοτεινό παρελθόν της

Οι ..."σοφοί" του Γιώργου.!

Ενα από τα "σκάνδαλα" που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τις πρώτες μέρες της ανάληψης της εξουσίας, ήταν ο αριθμός των ποικιλώνυμων συμβούλων που βρέθηκαν βολεμένοι και καλοπληρωμένοι στα διάφορα υπουργικά γραφεία αλλά και στο Μαξίμου. Μέρες μάς τροφοδοτούσαν με αριθμούς και ονόματα συμβούλων, που κι εμείς απορούσαμε τι στο καλό συμβούλευαν, ώστε να καταντήσουν να πάνε, στο τέλος, όλοι μαζί άπατοι.
Και τώρα διάγουμε τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε "έρευνα" στα υπουργικά γραφεία για να δούμε από πόσους "συμβούλους" συμβουλεύεται ο κάθε υπουργός.
Κάποια στιγμή θα το ερευνήσουμε κι αυτό. Για την ώρα φτάνει το Μαξίμου.

Ο λαϊκισμός της Τρόικας

του Γιώργου Λακόπουλου
Αν καταλάβαμε καλά από τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας - και ιδίως από όσα είπε στο «Βήμα»- ο ίδιος κατέληξε σε δυο συμπεράσματα.

-Πρώτον ότι δεν είναι δίκαιο να στηρίζεις ένα πρόγραμμα λιτότητας στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
-Δεύτερον, η λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας βρίσκεται στην αυστηρή φορολόγηση όσων έχουν πισίνες, σκάφη και τζιπ.

Αυτές είναι οι απόψεις

Ποιος «φοβάται» τους νεόπτωχους;

Ποιος «φοβάται» τους νεόπτωχους;

Το καλοκαίρι του 2010 δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Κοινή είναι η αίσθηση ότι η χώρα, εν μέσω κρίσης, βαδίζει στο «κενό», το ίδιο και οι πολίτες της.
Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, η αβεβαιότητα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο συναίσθημα του λαού.
Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι ήδη έχει στα χέρια της τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, αλλά η καθημερινή ειδησεογραφία να τη διαψεύδει; Φως στην άκρη του τούνελ μπορεί να υπάρχει… Για το μήκος της σήραγγας ποιος θα μας μιλήσει με ειλικρίνεια;

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Νιώθω μπερδεμένος, να το κρύψω; Στο μέσο του καλοκαιριού, εκεί που κανονικά έπρεπε να είμαι στη Λέρο αραχτός στην παραλία, να κοιτάζω γύρω μου τον κόσμο και να καταλήγω θέλω- δεν θέλω στο συμπέρασμα «πόσο ωραία είναι η ζωή» μέσα σε τόσο λίγα ρούχα, ακούω τα όσα γίνονται στην Αθήνα και είμαι σε κατάσταση μετρίας συγχύσεως το λιγότερο. Κυβερνάει η κυβέρνηση ή αποφασίζει η τρόικα για λογαριασμό της; Παίρνει αποφάσεις η κυβέρνηση που ψηφίσαμε πέρσι τον Οκτώβριο στη θέση τής κυβέρνησης Καραμανλή ή απλώς εκτελεί τις αποφάσεις που έχει λάβει για λογαριασμό της η τρόικα; Διότι προχτές, που άκουγα αυτά τα παλικάρια, που έχουν εκείνον τον περίεργο τον δανό επικεφαλής, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις, τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνησή σας, εμείς τις καλές μας υπηρεσίες προσφέρουμε, έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται «έργο ΠΑΣΟΚ» είναι όλα αυτά;

Η ΝΤΟΡΑ..."ΝΤΟΡΙΚΟΥΣ" ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ...

"ΦΑΡΜΑΚΙ" ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΙ... ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΜΑΡΑ.!


Μετα την "απόβαση" Σαμαρά στη Κρήτη, όπου Ντόρα και περιβάλον της, έμειναν άναυδοι , από την επιτυχία του Αρχηγού της Ν.Δ , τώρα νέος πονοκέφαλος και "σαστιμάρα", τούς περίμενε...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ..

tasunka-witko-crazy-horse-aΑπό vasiliskos
 Σήμερα το πρωί έκανα ένα μεγάλο τσακωμό με τους γονείς μου. Η αιτία? Ψάχναμε να βρούμε τι έγινε ένα πενηντάρικο από χτες μέχρι σήμερα. Και ξέρετε όταν δυο άνθρωποι που είναι στα 80 κι ένας άλλος που φτάνει στα 50 και όλοι έχουν δουλέψει όλη τους τη ζωή σαν σκλάβοι και σήμερα πρέπει να ανακαλύψουν τι έγινε ένα πολύτιμο πενηντάρικο δεν είναι και ότι καλύτερο...

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι…

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Βλαντιμίρ Πόυτιν να απαγορεύσει την εξαγωγή σιτηρών από τη Ρωσία, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει εδώ και εβδομάδες την τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές σιτηρών στον πλανήτη.
Ο Βλαντιμίρ Πόυτιν κάλεσε μάλιστα τις.....