Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κατέστρεψε τον Πρόντι, θα σώσει τον Γιώργο

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την κεντροαριστερή κυβέρνηση Πρόντι με αποτέλεσμα μέσα σε δυο χρόνια (στη μέση της θητείας) να επανέλθει ο Μπερλουσκόνι στην εξουσία, ο Τομάσο Παντόα-Σιόπα, ανέλαβε σύμβουλος για οικονομικά θέματα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Τομάσο που έχει γίνει επιθεώρηση στην Ιταλία προκαλεί νέα γέλια στην γειτονική χώρα με το που ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον Γ. Παπανδρέου. Να τι γράφει το blog Σιβιλλα για τον κ Τομάσο. «Διάσημος στην Ιταλία για το οικονομικό του «δόγμα»,

Ποιος «φουσκώνει» τις τραπεζικές μετοχές;


isologismoΟι ίδιοι οίκοι του Λονδίνου, που πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, παρέχοντας άφθονη ρευστότητα στα hedge funds που «σάρωναν» ομόλογα και μετοχές με short selling, επανέρχονται στην Αθήνα σαν… μάγοι με δώρα και ήδη το πρώτο τους δώρο στους Έλληνες τραπεζίτες έγινε ορατό στο ταμπλό του ΧΑ.
Πίσω από το ξαφνικό «φούσκωμα» των τραπεζικών μετοχών τον τελευταίο μήνα, λένε καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές, βρίσκονται κυρίως οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου, που βλέπουν ότι η «βομβαρδισμένη ζώνη» της ελληνικής αγοράς μπορεί και πάλι να

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ, μας λένε οι «τοποτηρητές» μετά τους ελέγχους που διενήργησαν. Ε και λοιπόν, απαντούν οι Ελληνες πολίτες....

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ, μας λένε οι «τοποτηρητές» μετά τους ελέγχους που διενήργησαν. Ε και λοιπόν, απαντούν οι Ελληνες πολίτες. Τι να το κάνουμε να μας λένε ότι πηγαίνουμε καλά με δεδομένη την κατάντια μας και από την άλλη να κινδυνεύουμε να μας κλείσουν στης φυλακής τα σίδερα λόγω χρεών ή να ζούμε στη μιζέρια, την απόγνωση και την απαισιοδοξία. Ούτε ένα ούτε δύο είναι τα νοικοκυριά που πλέον δεν διαθέτουν λύσεις. Εχουν αφεθεί στην κυριολεξία στο έλεος Θεού κι ανθρώπων.
ΑΝΩ ΤΩΝ 250.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ έχουν πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά και ζουν με την κάννη του όπλου στραμμένη στον κρόταφο. Η μείωση των εισοδημάτων, η ακρίβεια που συνεχίζεται, οι απολύσεις, το κλείσιμο εταιριών και καταστημάτων έχουν δημιουργήσει καταστάσεις πρωτόγνωρες στη

Η ΔΕΗ καίει τους Ελληνες!

Ηλεκτροσόκ με ρεύμα «υπερυψηλής τάσης» περιμένει τους καταναλωτές καθώς η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 105%, ενώ την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές της επιχείρησης σχεδόν απειλούν (ακόμη και με sms προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) ότι αν τυχόν και τεθεί θέμα πώλησης του 40% των μονάδων της, τότε «θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι»!
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ περνούν πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς από τη μια είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχει δεχτεί και υπογράψει στο μνημόνιο η κυβέρνηση

Μεγάλες αποφάσεις με απόντα τον πρωθυπουργό


Σε νησιά του Αιγαίου… περιοδεύει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα “αράξει” (ο ίδιος και το κανό του) στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Την ίδια ώρα, σημερα η διυπουργική επιτροπή υπό το Θόδωρο Πάγκαλο θα αποφασίσει πώς θα “αμυνθεί”

To πρωθυπουργικό «παπικό αλάθητο»

Το αισθάνονται ήδη από την Θράκη έως την Λακωνία και από την Κρήτη έως το Νησί των Φαιάκων. Έχει αρχίσει να γίνεται σύνθημα διαδηλωτών, που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ, ούτε σε αντιεξουσιαστικές ομάδες, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ψήφισαν και με τα δύο χέρια ΠAΣΟΚ, αποδοκιμάζοντας μία περίοδο διακυβέρνησης  γεμάτη σκάνδαλα. «Χούντα είναι θα περάσει» ή σκέτο «χούντα», φώναζαν οι απεργοί, ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων, μετά την ανακοίνωση ότι θα τους ντύσουν στο χακί.
Τα ίδια συνθήματα, οι ίδιοι αφορισμοί, η ίδια φρασεολογία, ανακατεμένα με κατάρες στις ουρές

Φοβάται το «μαύρο» στην κάλπη

fasoulas
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ…


Τυχόν απώλεια της περιφέρειας Αττικής σημαίνει όχι απλά οδυνηρή ήττα, αλλά πολιτική καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ

Τρεις μόλις μήνες πριν από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης της 7ης Νοεμβρίου, την πρώτη κρίσιμη εκλογική δοκιμασία μετά τις περυσινές εθνικές εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει εμφανώς να αγχώνεται με την έκβαση των αναμετρήσεων στους τρεις μεγάλους δήμους, αλλά και την περιφέρεια Αττικής, από όπου και θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές εντυπώσεις.
Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό, οι εκτιμήσεις του Μαξίμου και την Ιπποκράτους ήταν αρκετά αισιόδοξες

Ποιους έστειλε ο ΟΠΑΠ στην Αφρική ;

Ποιους έστειλε ο ΟΠΑΠ στην Αφρική ;

Όλα τριγύρω αλλάζουν και στον ΟΠΑΠ… τα ίδια μένουν. Ή όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα».
Την περίοδο που κόβονταν οι συντάξεις και οι μισθοί των ελλήνων πολιτών , ο ΟΠΑΠ ξόδευε κάτω από πέπλο πλήρους αδιαφάνειας το ποσό  των…..  1,7 εκατ. ευρώ για ταξίδια «κάποιων» στο Μουντιάλ στην Αφρική .Το ανωτέρω κόστος βαρύνει τα αδιάθετα κέρδη, τα οποία η ΟΠΑΠ οφείλει με διάφορες προωθητικές ενέργειες να επιστρέφει στους παίκτες, σύμφωνα με το Π.Δ. 7/97.

Νέο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ενα νεό φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Λιβύη προς τη Λωρίδα της Γάζας αποστέλλεται μέσω του αιγυπτιακού λιμανιού αλ Αρίς, δήλωσε σήμερα ο αιγυπτιακός Ερυθρός Σταυρός και ένας λίβυος αξιωματούχος. Περίπου 1.000 τόνοι αναμένεται να παραδοθούν με φορτηγά στη Λωρίδα της Γάζας. Μία πρώτη αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε ήδη χθες τη νύχτα για το συνοριακό πέρασμα της Ράφα. "Η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει ιατρικό υλικό, φάρμακα, γάλα, μεταλλικό νερό, αλλά και ρούχα, χαλιά για τα τεμένη και σχολικές τσάντες με σχολικά εφόδια", δήλωσε ο Αλσαΐντ Αλκαούντ, επικεφαλής της λιβυκής αντιπροσωπείας που συνοδεύει την αυτοκινητοπομπή.

Θα πέσουν σε απάθεια οι Έλληνες;

Μετά την οργή και τις κινητοποιήσεις ενδέχεται να επέλθει απάθεια και στασιμότητα; Η απροθυμία συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, η μη προσέλευση στις κάλπες εκτιμάται από γερμανική εφημερίδα σαν κακός οιωνός.


«Τα Πάθη των Ελλήνων», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ για την Ελλάδα της κρίσης και την πορεία των μέτρων εξυγίανσης στη γερμανική έκδοση των Financial Times: «Κανείς δεν πρέπει να κάνει τόσο δραστικές περικοπές στην Ευρώπη, όσο οι Έλληνες. Οι συνέπειες για τους πολίτες είναι: μείωση του εισοδήματός τους και ακρίβεια. Ταυτόχρονα συρρικνώνονται οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις.»

Φορολογικό «τελεσίγραφο» από την τρόικα

Η χαμένη τιμή του «κινήματος των αποδείξεων»…
Ηλθαν, είδαν και απέρχονται …ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Οκτώβρη. Και αφήνοντάς μας «ραβασάκι» - έως και τελεσίγραφο – να αναζητήσουμε πάραυτα και επειγόντως την χαμένη τιμή του «κινήματος των αποδείξεων»…
Το μήνυμα εδόθη, και παρελήφθη αρμοδίως, στην εξάωρη τελική συνάντηση που είχαν οι ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου: Το μεγάλο «αγκάθι» στην εκτέλεση του Μνημονίου και του Προγράμματος Σταθερότητας είναι η πορεία εσόδων και δαπανών και, πολύ πιο συγκεκριμένα, η υστέρηση στα έσοδα.
Η «μαύρη τρύπα» των εσόδων έχει φθάσει στα 1,44 δισεκατομμύρια

Μόνιμο αγκυροβόλιο ή ναυτική βάση ζητά από την Ελλάδα η Ρωσία!

ImageΜόνιμο αγκυροβόλιο στην Ελλάδα θα ζητήσει να αποκτήσει η Ρωσία, πιθανότατα στην θέση που είχε το παλαιό της αγκυροβόλιο η Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1990 στην περιοχή των Κυθήρων. Αλλά σύμφωνα με τον Αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι "Θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν η Ελλάδα θα μπορούσε να μας μισθώσει κάποια περιοχή για να χρησιμοποιηθεί ως βάση"! Εξήγησε μάλιστα ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι χώρες, που συνορεύουν με ζώνες δραστηριότητας των πλοίων του ρωσικού στόλου και «για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και οι τα δύο κράτη, μας παραχωρούν τέτοιες δυνατότητες».