Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Μη του τις διακοπές ταράττετε.! Το ...μνημόνιο είναι για τους Ιθαγενείς.!

Mr. Jeffrey Chad-Mineiko-Papandreou.!
Please (pliz).! Μη διανοηθείς και διακόψεις τις ...διακοπές σου. Πέραν του ότι δίνεις τροφή στον ξένο τύπο να ασχολείται καθημερινά μαζί σου, κάνεις και μας τους ιθαγενείς υπερήφανους, αφού κι' εμείς μέσω εσού παίρνουμε μια δόση από την θαλάσσια αύρα που ...εκπέμπεις.
Άσε που έχεις καταστεί ένας ανεκπλήρωτος

Βαρέλι δίχως πάτο

* Μίνι Μνημόνιο η έκθεση προόδου που παρέδωσε η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών για απελευθέρωση επαγγελμάτων, αγορών και ιδιωτικοποιήσεις
* Νέο Μνημόνιο από φθινόπωρο με τα πρόσθετα μέτρα για το 2011
* "Δεν αντέχει η κοινωνία, δεν θα αντέξει και η κυβέρνηση" λένε στο ΠΑΣΟΚ
Χωρίς τέλος και διέξοδο αποδεικνύεται το τούνελ στο οποίο έχει εισαγάγει την ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, πριν προλάβει να "ανασάνει" από την ψήφιση του ασφαλιστικού-εργασιακού νομοσχεδίου, θα πρέπει να προωθήσει

Η μισή αλήθεια

Η μισή αλήθειαΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πολύ χειρότερη από ένα ψέμα. Ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση είχε περάσει εντέχνως στα «ψιλά γράμματα» του ασφαλιστικού διάταξη που φανέρωνε ακριβώς τη ρήση αυτή.
Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ των 360 ευρώ κόβεται. Πράγματι –είναι αλήθεια– η βασική αυτή σύνταξη θα δίδεται μελλοντικά, η πλήρης όμως καταβολή της θα γίνεται από το 2046…

Η οριστική κατάρρευση του opengov.gr

Η οριστική κατάρρευση  του opengov.gr

Δέκα μήνες δημόσια διαβούλευση, εξέταση  βιογραφικών και συνεντεύξεις υποψηφίων χρειάστηκαν για να  εξευρεθεί ο ικανότερος για την θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
Με μια μόνο διαφορά. Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος που τελικά τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες νέος διοικητής του ΙΚΑ  δεν είχε υποβάλει καν αίτηση για την θέση , ούτε φυσικά και …βιογραφικό!!!

Συναγερμός στη Μεσόγειο


Συναγερμός έχει  σημάνει στην Ευρώπη από τα σχέδια της ΒΡ για εξόρυξη αργού πετρελαίου στις ακτές τις Λιβύης. Κυρίως η ιταλική κυβέρνηση αντιδρά και ζητά μορατόριο άντλησης. Την υποστηρίζει ο επίτροπος Ενέργειας.
Τα σχέδια της BP να ξεκινήσει νέα  άντληση αργού πετρελαίου αυτή τη φορά στη Μεσόγειο έχουν θέσει τους πολιτικούς της γηραιάς ηπείρου σε κατάσταση συναγερμού. Την ίδια στιγμή που από η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού με 780 εκατομμύρια λίτρα εγγράφεται στα ιστορικά της ανθρωπότητας, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θέλει να αντλήσει αργό πετρέλαιο από το βυθό του Κόλπου της Σύρτης, στις ακτές της Λιβύης. Εκεί υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα σχέδια…

Πράσινο φως για τη δόση Σεπτεμβρίου από τρόικα

Πράσινο φως για τη δόση των 9 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, αλλά με απαίτηση λήψης σκληρών διαρθρωτικών μέτρων εδώ και τώρα για να εξασφαλιστεί και η δόση των 9 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου, έλαβε η ελληνική οικονομία η οποία πέρασε τις θερινές εξετάσεις της τρόικας και αναμένει προσχέδιο της ετυμηγορίας της κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο "μίνι μνημόνιο", που όπως διαβεβαιώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, αλλά θα εξειδικεύει με σαφή χρονοδιαγράμματα και στόχους μέτρα με έντονο το στοιχείο του πολιτικού κόστους, τα οποία αποτυπώνονται ήδη στο μνημόνιο.

Οι δέκα εντολές της τρόικας κωδικοποιούνται σε απαιτήσεις για:

Εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία

Ιδιαίτερα δυσμενείς παραμένουν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, με την έκρηξη της ανεργίας και τα νέα λουκέτα που αναμένονται από… Σεπτέμβριο να δημιουργούν έντονο προβληματισμό.
Στην μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή επανένταξης στην εργασία, αρχής γενομένης από Σεπτέμβριο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας, με την έκρηξη της ανεργίας και τα νέα λουκέτα που αναμένονται από…

Κάντε πέρα να περάσει η Ελλάδα.

Στηριγμένο στην θεωρία της καμένης γης  και  στις ακραία δεξιές απόψεις του ΔΝΤ το μνημόνιο ήδη αποτελεί τια την ελληνική κοινωνία την αιτία  όλων των δεινών της. Αν σε κάποιο σημείο της χρονιάς που διανύουμε  υπήρχαν κάποιοι υποστηρικτές της άποψης ότι οι ξένοι και το μνημόνιο τους θα βάλουν μια τάξη στην χώρα μας, σήμερα αυτοί οι υποστηρικτές είναι απελπιστικά λίγοι και ενδεχόμενος γραφικοί.

Το μνημόνιο είναι  εναντίων όλων.Η  πραγματικότητα είναι ότι  κοπήκαν αποδοχές  και συντάξεις . Περιορίστηκαν  οικογενειακές δαπάνες,  απαξιώνονται περιουσίες, χάνονται δουλειές και δικαιώματα. Μειώνεται το επίπεδο των υπηρεσιών του κράτους στην υγεία, την παιδεία στην  κοινωνική ασφάλιση.  Μειώνεται η  αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με τραγικές συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, την ρευστότητα της αγοράς και τα δημόσια έσοδα. Στην  βάση του μνημονίου απαξιώνεται σταδιακά, υποτιμάται  κάθε  περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδος η ιδιωτικό και ίσως να πουλιέται στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί για …σκοτεινό Σεπτέμβριο


Μπορεί η απεργία των φορτηγατζήδων να έλαβε άδοξο τέλος και να πέρασε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όμως, τα μέτωπα που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη θα είναι τόσο μεγάλα που δεν αποκλείεται μαζί με την κοινωνική αναταραχή να δημιουργήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Στον κατάλογο των αιτημάτων της Τρόικας σειρά έχει τώρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας,  ή για να το κάνουμε πιο λιανά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η είσοδος ιδιωτών στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας. Δεν είναι άλλωστε μυστικό στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους ότι μεγάλες εταιρείες χωρών που μας δάνεισαν ορέγονται τώρα τα καλύτερα φιλέτα της ΔΕΗ. Να πάρουν κι αυτές το κάτι τι τους βρε παιδί μου που μας βοήθησαν στην δύσκολη στιγμή.

Άμεση ενημέρωση για τη ΔΕΗ ζητά η Νέα Δημοκρατία


Άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για το θέμα που εγείρει η τρόικα για πώληση μονάδων της ΔΕΗ ζητά ο Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης.«Η ΝΔ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και τη σημασία μιας απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η απελευθέρωση και η διεύρυνση του ανταγωνισμού, όμως, δεν ισοδυναμούν με τον κατατεμαχισμό και την απαξίωση της ΔΕΗ. Αν η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Πρόκειται για έναν συρφετό ανθρώπων με μηδενικό πολιτικό παρελθόν, αλλά και με εξ ίσου μηδενικό πολιτικό μέλλον.
Πρόκειται για μια παρέα κολεγιόπαιδων που βαφτίστηκε κυβέρνηση όχι για την αξιοθαύμαστη ικανότητά της να κυβερνά, αλλά γιατί μέσα από την εκπληκτική πολιτική της αφωνία, συμβάλει ώστε να αισθάνεται ως «καταξιωμένος ηγέτης» ο ανικανότερος των ανικάνων που ελέω των κοψοχέρηδων πρωθυπουργεύει σ αυτόν τον τόπο, οδηγώντας τον στην καταστροφή.
Πρόκειται για έναν εντολοδόχο πρωθυπουργό, τσιράκι της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που υποθηκεύει αδίστακτα το μέλλον του τόπου σε πειραματικές πολιτικές με στόχο τις επιχειρούμενες ευρύτερες πολιτικές και γεωπολιτικές αναδιαρθρώσεις.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ"

Τη συμφωνία για την εγκατάστασή του του επιχειρησιακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX στον Πειραιά υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Εξωτερικών Συνόρων Ίλκα Λάιτινεν.
Ναι ναι πολύ σωστά είναι ο ίδιος οργανισμός που μέχρι τώρα "ανέκοψε" τα κύματα των λαθρομεταναστών που μας στέλνουν οι γείτονες.
Είναι αυτοί που μόλις δεχθούν παρενόχληση απο τα τουρκικά ραντάρ εγκαταλείπουν τον ελληνικό-ευρωπαικό εναέριο χώρο που υποτίθεται ότι επιτηρούν.
Αυτοί που "κατάφεραν" να "μειώσουν" τον χθεσινό αριθμό τουρκικών παραβιάσεων σε μόνο 20 ημερησίως.