Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Συνεχής και ατέρμονη η αντιασφαλιστική επίθεση

«Το μέγεθος της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών, εξαιτίας της κρίσης ισοδυναμεί με την εξουδετέρωση 20 ετών δημοσιονομικής εξυγίανσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί θα είναι πολύ ισχυροί την επόμενη δεκαετία. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η κρίση θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, διότι η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται σημαντικά χαμηλότερη, ενώ συγχρόνως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το πότε θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη».

Νέο χαράτσι στους δημόσιους υπαλλήλους

ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ
Νέο χαράτσι που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζεται από το 2011, αφού οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας αναζητούν διέξοδο στην καταβολή του εφάπαξ σε περίπου 20.000 δημοσίους υπαλλήλους, που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αδυνατεί να καταβάλλει –όπως είναι γνωστό– το εφάπαξ, λόγω έλλειψης ρευστού, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη λίστα χιλιάδων αιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων που περιμένουν σχεδόν εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να λάβουν τη σχετική ενίσχυση. Για να καταφέρει η διοίκηση

Ο πρωθυπουργός με το κανό στην Κρήτη

Απτόητος ο Παπανδρέου κάνει διακοπές στην Κρήτη από χθες το απόγευμα , παρά το γεγονός ότι έχουν βγει στους δρόμους τα βυτία του Στρατού για τον ανεφοδιασμό της αγοράς ενώ η Αστυνομία ψάχνει τους φορτηγατζήδες να τους επιδώσει τα φύλλα πορείας και να τους επιστρατεύσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταλύσει σε θέρετρο έξω από τον Άγιο Νικόλαο και το έχει ρίξει στα μπάνια και το κανό. Ο μόνος από τους υπουργούς που έχουν μείνει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο είναι ο Παμπούκης και υποχρεωτικά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας , ο Ρέππας. Να πρωθυπουργός, να μάλαμα
ΠΗΓΗ

Σκηνικό για… ράλι διακοπών ενόψει νέων αυξήσεων κεφαλαίου

money-bagΤεχνητά… φουσκώματα αποτιμήσεων με «χείρα βοηθείας» από Λονδίνο και «βροχή» φημών – «Βάζουν πλάτη» για μεγάλη αύξηση οι ισχυρές οικογένειες της Τρ. Πειραιώς, αν «ανάψει πράσινο» για ΑΤΕ και Τ.Τ. – Εμπόδιο στα σχέδια η νέα βουτιά των αγορών, μετά την ψυχρολουσία από το αμερικανικό ΑΕΠ
Σχεδόν απροκάλυπτα πλέον, οι τραπεζικές δυνάμεις του εγχώριου χρηματιστηριακού σύμπαντος «συνωμοτούν» με τον ίδιο σκοπό: να «γυρίσουν» εντυπωσιακά σε ανοδική τροχιά τις τιμές των τραπεζικών χαρτιών του ΧΑ μέσα στο επόμενο δίμηνο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αυξήσεις κεφαλαίου το φθινόπωρο.

Σημεία και τέρατα στο Θερινό τμήμα της Βουλής.


Σημεία και τέρατα στο Θερινό τμήμα της Βουλής.Στο χθεσινό άρθρο αναφέρθηκα στα διάφορα «τέρατα» που γεννά τα Α` Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ξεκίνησα με τις εξωφρενικές αυξήσεις που ψηφίστηκαν σε διάφορους συνεργάτες του πρωθυπουργού και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων πολιτών.
Επεσήμανα ότι πολλά από αυτά τα «τέρατα» που γεννά το Θερινό τμήμα της Βουλής θα περάσουν από τα ΜΜΕ ως …. «ποτέ μη γενόμενα»! Δεν θα τα πληροφορηθεί ποτέ ο ελληνικός λαός. Η διαπλοκή άλλωστε κυβέρνησης και ΜΜΕ  είναι ένας «Δείπνος μυστικός» με συνεχώς ανανεωνόμενα τα …

«Σοβαρές ανησυχίες» για το γάμο Ολυμπιακής - Aegean


Την έναρξη έρευνας για την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Αegean Airlines με βάση τον κοινοτικό κανονισμό για τις συγκεντρώσεις της Ε.Ε. ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε εις βάθος έρευνα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλούμενη «σοβαρές ανησυχίες» για στρέβλωση του ανταγωνισμού.
«Η Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν ανταγωνιστικές επιλογές στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολων οικονομικών συνθηκών», δήλωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.