Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

"Αποκοιμήθηκε" η κυβέρνηση που τρέχει μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει λύση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι απεργοί αν και υπήρξαν ήδη τα πρώτα ρήγματα στο εσωτερικό τους
Η πρώτη ημέρα του μεγάλου κύματος αδειών βρίσκει τη χώρα σε "εμπόλεμη" κατάσταση, με κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να έχουν οδηγηθεί σε μια σκληρή σύγκρουση, θύματα της οποίας είναι οι έλληνες πολίτες, ο τουρισμός και η αγορά. Οι απεργοί ακολούθησαν μια έξυπνη συνδιακλιστική τακτική "αποκοιμίζοντας" την κυβέρνηση, η οποία εν μέσω του πιο χαλαρού (λόγω Αυγουστιάτικης ραστώνης και αδειών) για τον κρατικό μηχανισμό Σαββατοκύριακου, προσπαθεί να περισώσει το κύρος του κράτους

ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Προκλητική η έκθεση της Κομισιόν, που υποστηρίζει ότι οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων αυξήθηκαν ...δυσανάλογα με των άλλων Ευρωπαίων την τελευταία δεκαετία, αλλά και δυσανάλογα με την παραγωγικότητα. Και απαιτεί νέα μέτρα παραπέρα συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, στο όνομα της ...«ανταγωνιστικότητας» και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ώστε να μειωθεί έως το μέσο ευρωενωσιακό, δηλαδή από 6% στο 1-1,5%. Προειδοποιεί ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» δε θα έχουν άμεση θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία. Και ζητά μέτρα για επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το 2014, πλεονασματικούς προϋπολογισμούς για πολλά χρόνια ώστε να μπορεί να μειώσει το χρέος της.
πηγη

Μετρώντας τους δημοσίους υπαλλήλους με …τα μαθηματικά του ΠΑΣΟΚ


Δεν τα πάνε πολύ καλά με τα νούμερα στην κυβέρνηση και αυτό μερικές φορές γίνεται εύκολα αντιληπτό. Στην ιστοσελίδα που έχει στηθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων (http://apografi.gov.gr/2010/07/379), δεν γνωρίζουμε αν τα στοιχεία με τους απογραφέντες είναι σωστά, τα στατιστικά πάντως που παρουσιάζονται είναι σίγουρα λάθος! Κι αυτό για τον απλό λόγο ότι αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των επιμέρους κατηγοριών που αναγράφονται, το συνολικό ποσοστό που βγάζει είναι …101%!

Tα Τρία λάθη της κυβέρνησης

ΤΟ αδιέξοδο με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών συνεχίζεται, παρά την επιστράτευση των ίδιων και την επίταξη των οχημάτων τους.
Ούτε ο διάλογος-διαπραγμάτευση, που έγινε χθες με τον αρμόδιο υπουργό, έφερε αποτέλεσμα. Καύσιμα δεν υπάρχουν στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων .
Tα Τρία λάθη της κυβέρνησηςΜΙΑ σειρά λαθών οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, από την οποία πλήττεται πρωτίστως ο τουρισμός. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να απελευθερώσει τις οδικές μεταφορές -άλλωστε η απαίτηση αυτή των ελεγκτών της τρόικας υπάρχει στο Μνημόνιο. Γνωρίζοντας, όμως, ότι η απόφαση αυτή έχει πολιτικό κόστος, αφού θίγει τους μεταφορείς, λόγω της μείωσης της αξίας των αδειών που κατέχουν, επιχείρησε να κάνει συμβιβαστικές κινήσεις.
Το πρώτο σχέδιο που παρουσίασε προ μηνών ο υπουργός Μεταφορών έγινε δεκτό από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς, αφού έκριναν ότι ουσιαστικά δεν έθιγε τα δικαιώματά τους.

Κυβέρνηση - Δ.Ν.Τ.:Ανεφοδιάζεται η αγορά με καύσιμα με βυτιοφόρα του στρατού.

Στη μάχη εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα έχουν μπει από τα ξημερώματα τα βυτιοφόρα του στρατού, τα οποία συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, άρχισαν να εφοδιάζουν, σε πρώτη φάση, κρίσιμους τομείς, όπως αεροδρόμια, πλοία, νοσοκομεία και άλλα, στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε η Διϋπουργική Επιτροπή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.

Μνημόνιο Νο 2

Ενα νέο - μίνι «Μνημόνιο» θα υπογράψει η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας.
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μνημονίου και της εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου. Η τρόικα θα επιδώσει την προσεχή Δευτέρα ένα πρώτο απολογιστικό κείμενο στον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι ελεγκτές  θα συντάξουν μια έκθεση προόδου, την οποία θα αποστείλουν στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) και στην Ουάσινγκτον (ΔΝΤ).

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση και τα πορίσματα, που θα ακολουθήσουν από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται

Εκλάπησαν από την τουρκική 1η Στρατιά σχέδια επιχειρήσων στον Έβρο, στη Δυτική Θράκη και τα Στενά!

ImageΕνώπιον ενός «εφιάλτη» από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται συχνά βρίσκονται τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία, καθώς όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδας εκλάπησαν από την έδρα της τουρκικής 1ης Στρατιάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δύο από τους κεντρικούς server, οι οποίοι περιείχαν το σύνολο του διακλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, των Στενών, αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις ... στον Έβρο και την Δυτική Θράκη!

Τα προηγούμενα τα φόρτωσαν στον Καραμανλή... αυτά που θα τα φορτώσουν

Περίπου στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι νέες υποχρεώσεις των νοσοκομείων από τις αρχές του έτους έως σήμερα προς τους προμηθευτές  τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι μηνιαίες δαπάνες για την αγορά υγειονομικού και ορθοπεδικού υλικού,
φαρμάκων και χημικών αντιδραστηρίων ανέρχονται το πρώτο εξάμηνο του  2010 σε 179,4 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 17,3% σε σχέση με το 2009 και κατά 6% σε σχέση με το 2007. Από αυτές τις αγορές, ένα ελάχιστο ποσοστό έχει εξοφληθεί.