Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Δοκιμασία τα «μπάνια του λαού»


Τα «μπάνια του λαού» -η έκφραση ανήκει στον Ανδρέα Παπανδρέου- κινδυνεύουν από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή υποβάθμισή της.
«Hλίθιοι» με κοστούμια
Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του διεκδίκησαν τη νίκη στις εκλογές υποσχόμενοι παροχές και σπατάλησαν τους πρώτους 5 μήνες στην εξουσία προσπαθώντας να απαλλαγούν από ένα μέρος των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, χωρίς, όμως, να έρθουν σε μετωπική αντιπαράθεση με το εκλογικό σώμα. Στη συνέχεια υπέγραψαν το αμφιλεγόμενο μνημόνιο, το οποίο θίγει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους.

Τώρα έρχονται τα καλά για τον Κόκκαλη


Διαφωνώ εντονότατα με τον τίτλο που είδα σε πολλά blogs "Αν το του ζητούσε ο Κόκκαλης, θα έκοβε ακόμη και το μουστάκι για πάρτη του!". Ο Γιωργάκης ποτέ δεν θα ξύριζε το μουστάκι του γιατί θα έχανε το πιο χαρακτηριστικό σημείο της ταυτότητάς του. Σοσιαλιστής δεν είναι, ηγέτης δεν είναι, εθνοσωτήρας δεν είναι, μουστακαλής όμως είναι και θα μείνει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξυρίσει εμάς όπως απαίτησε ο κ. Κόκκαλης.

Πώς παραδόθηκαν στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ.!

ImageΜία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ.

Προσφυγή για την ακύρωση του Μνημονίου...

Αίτηση για την ακύρωση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ,  η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.
Οι λόγοι της προσφυγής τους αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά.
Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την...

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Π. Τατούλης...

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανακοίνωσε, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Πέτρος Τατούλης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
- «Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις».
-«Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Η ανάγκη για το διαφορετικό και η...
 κοινωνική αλληλεγγύη, ως απάντηση στα κοινά μας προβλήματα, δίνουν την προοπτική για ένα πιο φωτεινό αύριο, υπεράνω χρωμάτων. Οι κομματικές γραμμές υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο της ανάνηψης».
-«Μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο. Τη Νέα Πελοπόννησο. Χωρίς μικροκομματισμούς και εξαρτήσεις αλλά με αποφασιστικότητα και «με βαθιά τη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούργιο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί πολιτικά, θέτω υπόψη των Πελοποννησίων συμπολιτών μου την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του περιφερειάρχη και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή πρόκληση».
πηγη

Ενημέρωση τρόικας για τις προτάσεις του κ. Αντ. Σαμαρά

Της Ελλης Tριανταφυλλου
Περισσότερες εξηγήσεις για την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την έξοδο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας, και ιδιαίτερα για το σκέλος της που αφορά σε προτάσεις μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, όπως π.χ. η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, οι εκπρόσωποι της τρόικας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά. Στην ωριαία συνάντηση

πραγματική οικονομία

Οι κυβερνητικοί κομπασμοί για την επιτυχία στους διάφορους δείκτες της δημοσιονομικής προσαρμογής πνίγηκαν από την πλημμύρα των δυσμενών μετρήσεων για την
Αυτή που βιώνει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητά του, και δεν εξωραΐζεται με τις ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας που επαναλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου, στους διάφορους σταθμούς των «αέναων» ταξιδιών του.

Ποιοι μας δουλεύουν τελικά η τρόικα η ο Ραγκούσης;

Χθεσινή δήλωση Ραγκούση:

Διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ότι οι εκπρόσωποι της «τρόικας», κατά τη σημερινή συνάντηση, του ζήτησαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε».
Τόνισε δε ότι «στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά».

Οι φορτηγατζήδες, ζωτική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου


Αν στις προηγούμενες κυβερνητικές επιθέσεις κατά της ελληνικής κοινωνίας υπήρχε ακόμη αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, σήμερα πια οι αμφιβολίες τελείωσαν οριστικά: η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας. Συμβόλαιο θανάτου της

Η Πανηπειρωτική αγωνιά για την τύχη της ''ΔΩΔΩΝΗ'' Α.Ε.

Σήμερα  Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 1.30 το μεσημέρι η Π.Σ.Ε., στο πλαίσιο του πολιτιστικού περιβαλλοντικού τριημέρου "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010", θα επισκεφθεί την Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" σε μια παράσταση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας.
Στο πλαίσιο της παράστασης θα διανεμηθεί το ψήφισμα που εξέδωσε η Συνομοσπονδία στις 20 Ιουλίου, σχετικά με τις απειλούμενες προοπτικές για την Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ".
Στην αντιπροσωπεία της Π.Σ.Ε. συμμετέχουν ο Πρόεδρος Κώστας Αλεξίου, o A΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης, ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης , το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος νεολαίας Νίκος Ζέκης.Στο χώρο, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της "ΔΩΔΩΝΗΣ" και προσκαλεί τους φορείς και τα Μ.Μ.Ε. των Ιωαννίνων και της ηπείρου για αμοιβαία ενημέρωση και συντονισμό της δράσης.
 


Το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.(ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΣΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)