Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Stress tests: Ώρα ετυμηγορίας των αγορών!


marketsΛίγες ώρες πριν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά την φάρσα των stress tests στις τράπεζες, το ερώτημα των αναλυτών είναι ποια θα είναι η τελική ετυμηγορία των αγορών για ένα εγχείρημα που άρχισε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά τελείωσε αφήνοντας σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα και αμφιβολίες.
Στους επτά μήνες μετά τα stress tests στις ΗΠΑ, που όμως ήταν πολύ αυστηρότερα και είχαν αφήσει κάτω από τον πήχη μεγάλα τραπεζικά ονόματα, όπως η Bank of America και η Citigroup, ο τραπεζικός δείκτης της S&P κέρδισε 36%, όπως σημειώνει το “Bloomberg” σε ανάλυσή του. Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν μάλλον «άνευρα» ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests, ενώ κατά την ανακοίνωσή τους ήταν κλειστές.

ΟΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον

Με τον ερχομό των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να αναδειχθούν τα αδύνατα σημεία της οικονομικής στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πήραν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του εισοδήματος των εργαζομένων και των συντάξεων και την επιβολή καταναλωτικών και άλλων φόρων. Δεν έχουν προχωρήσει, όμως, στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται για να λειτουργήσει καλύτερα η εθνική οικονομία, με ή χωρίς μνημόνιο.

Αλέξη, πες αλεύρι...

thumb

Κι εκεί που τελευταία είχε κάπως σιγήσει κάνοντας τους πρώην συντρόφους της Κουμουνδούρου να μην τον υπολογίζουν προς ώρας ως αντίπαλο την έριξε τη βόμβα ο Αλαβάνος, για μια ακόμη φορά. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου!

Αυστηρό μήνυμα από Κομισιόν


«Ή πουλάτε το 40% της ΔΕΗ ή δεν παίρνετε την τρίτη δόση» (Από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ)

«Ματ» Σάλλα με 1,1 δισ. ευρώ; http://www.sofokleous10.gr

chessΤα stress tests τελείωσαν, η Τράπεζα Πειραιώς πέρασε πάνω από τον «πήχη» και τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο στα δημοσιογραφικά γραφεία, ετοιμάζεται για «κίνηση-ματ», με την άντληση 1,1 δις. ευρώ μέσα στην κρίση, που θα δώσουν νέα δυναμική «εγκυρότητας» στη διπλή προσφορά Σάλλα για την εξαγορά της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αν θέλει «σκληρό ροκ» …ας το έχει !

Τελικά ο στρατηγικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης είναι ορατός και από … αόμματους πλέον. Προσπαθεί συνεχώς να κρατά το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από τα πραγματικά προβλήματα , με  την αποπροσανατολιστική καταιγίδα «εξεταστικών» που συγκροτεί.
Αν θέλει «σκληρό ροκ» …ας το έχει !Τα εισαγωγικά στην λέξη  για πολλούς και διαφόρους λόγους. Λόγω π.χ μερικών ανύπαρκτων θεμάτων, ή θεμάτων που έχουν ξαναεξεταστεί και κριθεί, σε αντίστοιχες διαδικασίες της Βουλής.

Πανόραμα του Guardian για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

Tο μεγάλο νέο σήμερα, είναι η διαρροή 90.000 διαβαθμισμένων εγγράφων, από το Πεντάγωνο, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Το site του Guardian, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απεικόνισε σε google maps τα συμβάντα, με διαφορετικά χρώματα, ανάλογα την σοβαρότητα του καθενός.
Με το ποντίκι σας μπορείτε να περιηγηθείτε πάνω από το θέατρο των πολεμικών εξελίξεων και να κάνετε κλικ σε κάθε διαφορετικά επεισόδιο, διαβάζοντας την πλήρη αναφορά για το συμβάν!

Υπό το φόβο των «κενών» στα σχολεία






Στο μισό μειώνονται οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρσι, ενώ δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Σε νέες παρεμβάσεις προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Κορυφώνεται η αγωνία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διοριστούν στο Δημόσιο καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία των προσλήψεων εκπαιδευτικών μετά την ανάρτηση από το υπουργείο Παιδείας των πινάκων αναπληρωτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα φέτος θα διοριστούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί, οι μισοί σε σχέση με πέρσι, ενώ άλλοι 3.000 θα προσληφθούν τη σχολική χρονιά 2011-2012. Ακόμη φέτος θα προσληφθούν περίπου 4.000 αναπληρωτές.